Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 957
  • 613
  •   1
Отговори
# 165
Направо е смешно като чета как оправдавате едно разглезено дете  Crazy
И аз отказах цигарите преди 2-3 г., ама не съм знаела, че мога да се врътна по кръчмите вместо след работа да си гледам детето, че даже и щях да се обаждам - Скъпи! Отивам да пия, ти се оправяй, знаеш къде е детето, къщата, печката  Laughing

Не виждам никаква вина в поведението на авторката.
По-скоро виждам загриженост за човека до себе си, за семейството...

+1
Огледайте се, не сте ли виждали такива хора (и мъже, и жени)? Нито става дума за подкрепа, нито обсебване, нито нищо. Просто искат живот без отговорности, по-точно да прехвърлят всички на гърба на човека до себе си. Характер, нищо повече. Грозно е да се прехвърля вината в/у човека, който влачи всичко.

# 166
  • София
И аз отказах цигарите преди 2-3 г., ама не съм знаела, че мога да се врътна по кръчмите вместо след работа да си гледам детето, че даже и щях да се обаждам - Скъпи! Отивам да пия, ти се оправяй, знаеш къде е детето, къщата, печката  Laughing

Не виждам никаква вина в поведението на авторката.
По-скоро виждам загриженост за човека до себе си, за семейството...

+1
Огледайте се, не сте ли виждали такива хора (и мъже, и жени)? Нито става дума за подкрепа, нито обсебване, нито нищо. Просто искат живот без отговорности, по-точно да прехвърлят всички на гърба на човека до себе си. Характер, нищо повече. Грозно е да се прехвърля вината в/у човека, който влачи всичко.

НСЧ, говориш като много неопитен човек. Все четеш, ама недочиташ. Жената вече каза, че тази промяна е настъпила внезапно, все пак, живее с него от доста години - помисли логично, кога настъпва внезапна промяна? - при някакво голямо сътресение. Е, винаги има възможност и да си е хванАл любовница... Wink...къвто е станАл слаб и напомпан от фитнес. Hug Обаче в този случай нещо ми подсказва, някакво вътрешно усещане имам (поради някои детайли в разказите на авторката, която постепенно ни разкрива подробности), че не е точно така. Може и да греша, разбира се.

# 167
 Рязка промяна на отношението, бунт срещу досадната съпруга, мътен поглед, нежелание да се прибира в къщи, незаинтересованост от децата... то наистина друга жена пасва на всички симптоми. Но да видим все пак дали ще иде утре на психолог.

# 168
Не знам за моя опит, но знам какво е логично и какво не. Тя написа кога е настъпила, когато е започнало приятелството с разведения колега.
Затова се чудех как стигнахте до извода, че тя не го била подкрепяла за цигарите.
Няма място за гадаене, харесало му е как си живее онзи - работа и пиене, за другото - да се оправя тя.

...Е, винаги има възможност и да си е хванАл любовница... Wink...

Разбира се. Може и да е любовник. Нека не спираме въображението си, да излезеш с приятел на по бира има и друго значение  Simple Smile някой наблъскан батко от фитнеса, разведеният колега (може да се е развел, защото е бил гей), комшията...

# 169
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вариантите са много. И кока може да е опитал...

Само да отбележим, че често внезапните промени са резултат от дълго задържани личностни проблеми. И колкото по- дълго не са изваждани на повърхността, толкова по- бурно избухват, понякога по съвсем незначителни поводи. Но всъщност са внезапни и неочаквани само за околните.

# 170
Вариантите са много. И кока може да е опитал...

Само да отбележим, че често внезапните промени са резултат от дълго задържани личностни проблеми. И колкото по- дълго не са изваждани на повърхността, толкова по- бурно избухват, понякога по съвсем незначителни поводи. Но всъщност са внезапни и неочаквани само за околните.

О, да кока и аз така мисля, тя върви с тооолкова пиене, а тоя мътен поглед.....

# 171

Хайде да го наплюем дружно, много ще помогнем. И да изтъкнем нашите колко са идеални.

# 172
  • Варна

Хайде да го наплюем дружно, много ще помогнем. И да изтъкнем нашите колко са идеални.
Не, не го плюем, даваме предположения. Може да има хиляди обяснения за такова неадекватно състояние. Но пък и не става да се скача срещу авторката че тя му досажда и го държи на каишка. Лично аз когато видях такова държание от мъж беше заради нова вече бременна любов.
И хич не са идеални нашите. Моя така ме ядоса, че да се радва, че не ми е пред очите.

# 173
Точно това е, че има някаква причина.  Не винаги е бил такъв - разглезено дете.  Гадаем за причината, а не го защитаваме.

# 174
Ако като се обади, почваш да му пилиш, нищо чудно.
И добре, "пилене" ли е напомнянето да не кара пил?!

Не съм дочела темата, но тук ще се изкажа.

Задължително е да се напомня на всеки шофьор да не кара пил. Особено от жена му, защото евентуалните последствия за цялото семейство, дори и тя/децата да не са в колата.
Веднага се сещам за 2 примера.
1. Мъжът на една позната уби пешеходец при ПТП (с любовницата в колата). Не беше пил. Обаче следваха големи разходи за дела, адвокати и т.н. Наложи се семейството да продаде всичко, което става за продаване - дори телевизора. Малко след това се разведоха.
2. Шапка й свалям на една позната за смелостта. След пийване и скарване в къщи, тръгва с колата.Обади се на 112 да го спрат. Спряха го и му взеха книжката. Казано простичко - топна го. Излишно е да казвам, че бяхме шокирани от постъпката й. А тя отговаряше: "Много е просто. Не исках той или друг човек да пострада. Аз ще изтърпя скандалите и проблемите, но съвестта ми е чиста."
Пък нека това е пилене, обсебване и т.н.

# 175
Защо стреляте с халосни и вадите теория след теория? В четвъртък авторката ще каже има ли психичен проблем или е друго. И ако няма, давайте, сринете ги и двамата със земята. Надявам се, че авторката не се е отказала да пише.

# 176

Идеални хора няма, нито някой го плюе. Но когато човек споделя подобно положение не намирам за нормално да му се обяснява, че всъщност той е виновен, и то при положение, че му е играла по свирката досега без да мъцне и е приемала и изневери и всичко.

Точно това е, че има някаква причина.  Не винаги е бил такъв - разглезено дете.  Гадаем за причината, а не го защитаваме.

Коментирах постовете на Popule, тя го защитаваше, а обвиняваше жена му. За другите нищо не казвам, повечето наистина са обективни  Peace
А от написаното, че не очаквала "помощ" за децата си съдя, че си е бил баш разглезено дете по отношение на отговорностите му като баща. Също е търчал да вдига полите на други жени, пак преди, та хич не виждам да е от днес такъв, просто сега след приятелството с разведения, който няма никаква друга работа, освен да работи и пие, и предвид това, че вижда, че жена му приема каквото и да й сервира, съвсем е решил да си живее живота. И е прав за себе си.

# 177
  • София
Коментирах постовете на Popule, тя го защитаваше, а обвиняваше жена му.

Защитавам го, защото смятам, че не е получил разбиране вкъщи, докато е преминавал през труден период от живота си. Вадя си този извод от постовете на авторката. В крайна сметка, тук четем само едната страна  - другата няма шанс да бъде изслушана. Точно в този случай обаче, съдейки по някои неща, които вече споменах назад, смятам, че авторката има сериозна вина за моментното състояние на семейството си. А то никак не е розово.

# 178
  • София
Е, то за теб няма ситуация, в която мъжът да е виновен, така че дано повечко ти прескачат постовете жените с проблеми, супер зла си към нашия пол.

# 179
Аз пък съдя, че е бил и е доста под чехъл.

Общи условия

Активация на акаунт