Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 086
  • 613
  •   1
Отговори
# 210
Нали за четвъртък беше записан часа за среща с психиатъра (психоаналитик)?
Има ли някакви новости?

# 211
Ако се е отказал да отиде, едва ли ще има новости.

# 212
Срещата се състоя. Лекаря предписа на съпруга ми 2 лекарства, които според него ще облекчат състоянието му:
Конвулекс 500 по една таблетка вечер
Флуанксол сутрин и обед
Каза, че ако аз не мога да контролирам гнева си и продължа да вдигам скандали също мога да вземам Флуанксол сутрин и обед за 1 месец
Говорихме си доста, за мен беше много полезно.
Нещото, което разбрах е, че по думите на мъжа ми е започнал да споделя много с колегите си и всички са се засилили да му дават съвети, че му трябва свобода.
Лекаря обаче го посъветва, че не може да се приемат съвети от хора, които не живеят с нас и не знаят как живеем. Освен това каза, че едно е да имаш свобода, като не си женен и нямаш деца и съвсем друго е свободата, като имаш отговорности и деца.
Аз лично чух тези думи, дано са достигнали и до съпруга ми.
Нещото, което ме притесни е, че въпреки, че декларира, че си иска семейството малко по-късно като стана дума за записването на час при семеен терапевт се изрепчи и заяви, че лекарство за запазване на семейството няма и сме щели да се оправим без семейна терапия.
За момента ще се опитам да съм спокойна, ще гледам да не съм мнителна и ще се опитам да го накарам да посетим и семеен терапевт.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 09:48 от panika22

# 213
Това е добра новина и да се надяваме, че нещата ще се променят към по-добро.
Не бързай да го пришпорваш сега със семейния терапевт. Нека се поуспокои, пък после ще се види дали има нужда. Тези неща не стават с магическа пръчка и с няколко дни на хапчета. Нужно е да се въоръжиш с малко търпение.
Успех! Hug

пп. не е ли Флуанксол?

# 214
  • София
Лекарства  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 215
Е, не са толкова страшни.

# 216
Е, нали трябва да си оправдае парите. Иначе другото и ние можем да го кажем.

# 217
  • София

Е да ама не сме достатъчно квалифицирани  Mr. Green Mr. Green

# 218
Чак и на теб предписал лекарства, да си пийвате и двамата  Crazy Много съм против лекарствата, каква е диагнозата на съпруга, че му изписва лекарства? Конвулекса не е ли лекарство против епилепсия? Не е безобидно.

# 219
  • На земята, която е всъщност звезда.

Абе то и колегите на въпросния мъж явно се имат за психоаналитици и психотерапевти...

panika22, остави го да свикне с мисълта за семейния терапевт, повечето хора се плашат от мисълта да споделят интимни неща с непознат.

# 220
Нещото, което ме притесни е, че въпреки, че декларира, че си иска семейството малко по-късно като стана дума за записването на час при семеен терапевт се изрепчи и заяви, че лекарство за запазване на семейството няма и сме щели да се оправим без семейна терапия.
Е, какво те притесни толкова в това? Факт е, че има желание да си оправите отношенията.
Не четох цялата тема, но подкрепям мненията, че ти искаш да контролираш много неща, както и че си изпускаш много нервите. Последното и лекарят го е забелязал, щом и на теб предписва нещо.
Не натискай сега партньора си за семеен терапевт, нека да мине някакъв период, в който да се види ефекта от лекарствата / и при двамата/ и тогава ако все още виждаш нужда.
Успех! Hug

# 221
Аз съм на мнение,че трябва да посетите семеен терапевт. Какво значи да не го натиска - с описаните в темата изпълнения и особено касаещите децата - нещата са извън нормалните семейни отношения. Ако не настоява авторката за посещението мъжът й като нищо ще реши, че е направил Великото усилие в името на семейното благополучие и повече за нищо не трябва да проявява активност. Даже може пак да замрънка, че го натискат, разбирай че му ограничават свободата. newsm45

# 222
 Лекаря е поставил диагноза, така ли... Надявам се, с редовното вземане на лекарството всичко да се нормализира.

# 223
Дано всичко е за добро.

# 224
Не разбирам, но не трябва ли да се направят няколко сеанса, пък тогава да се гълтат хапове  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт