Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 057
  • 613
  •   1
Отговори
# 225
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз съм на мнение,че трябва да посетите семеен терапевт. Какво значи да не го натиска - с описаните в темата изпълнения и особено касаещите децата - нещата са извън нормалните семейни отношения. Ако не настоява авторката за посещението мъжът й като нищо ще реши, че е направил Великото усилие в името на семейното благополучие и повече за нищо не трябва да проявява активност. Даже може пак да замрънка, че го натискат, разбирай че му ограничават свободата. newsm45

Значи, че една терапия има смисъл, само ако се върши с желание за промяна и настройка, че ще трае доста дълго време. Участието в нея е физическо само дотолкова, че тялото трябва да е там като "опаковка" на разума и духа. Ако мъжът й не иска да участва, само ще си седят тримцата в кабинета, ще си плямпат отгоре-отгоре и ще ръсят пари. Абсолютно безпредметно, по- добре да идат на екскурзия. Терапията не като мед. лечение, където ти задават въпроси и ти изписват хапчета, в случая  съвети.

# 226
Права си, Вселена, за терапията трябва желание.
Но аз по-скоро имах предвид, че авторката не трябва да го чака прекалено дълго, защото това би могло да се изтълкува от мъжа й в стил "Каква толкова пък е станало". А ако на него реално никога не му дойде желанието за терапия как ще живеят съвместно.

# 227
  Доколкото виждам, изписаните хапове са точно за заболяването за което авторката говореше по нагоре. Така че приемът им би трябвало да подобри нещата.

# 228
Аз съм на мнение,че трябва да посетите семеен терапевт. Какво значи да не го натиска - ..........
Не съм ли била ясна какво значи да не го натиска?
Не натискай сега партньора си за семеен терапевт, нека да мине някакъв период, в който да се види ефекта от лекарствата / и при двамата/ и тогава ако все още виждаш нужда.
Предполагам, че лекарят е казал след колко време може да се очаква ефект от лечението, както и кога отново да отиде на преглед партньора на авторката.
Отделно, че е едно прекалено натискане за семеен терапевт в неподходящ момент може да има обратен ефект, особено след като той е фамилно обременен с друго.

# 229
Мисля си, че колкото съпругът на авторката има нужда от терапевт, толкова и тя трябва да посещава специалист, но поотделно !
И двамата изживяват някакви кризи, които дават отражение на брака им.
Първо да намерят лично за себе си психичния комфорт и спокойствие, пък после да ходят на семеен терапевт, ако има нужда изобщо.

# 230
Добре де, но не се ли правят някакви изследвания все пак? Много прибързано ми се вижда това изписване на лекарства. На нея също са й изписали, защото вдигала скандали. Е, като стане с/у теб мъжа/жена ти, с когото имаш 2 деца и ти заяви, че от днес не иска да го търсиш за нищо, колко хора ще запазят спокойствие?

# 231
Добре де, но не се ли правят някакви изследвания все пак? Много прибързано ми се вижда това изписване на лекарства. На нея също са й изписали, защото вдигала скандали. Е, като стане с/у теб мъжа/жена ти, с когото имаш 2 деца и ти заяви, че от днес не иска да го търсиш за нищо, колко хора ще запазят спокойствие?
+1 Peace за подчертаното.
По въпроса за изследванията, какви по-точно? Кръвни изследвания обикновено не правят при такива оплаквания, освен в случаите на хоспитализация.

# 232
  • Другата България
Кой изобщо изписа такива лекарства от раз? А диагноза? Това не е аналгин, да се изпише от Джипито.

# 233
По въпроса за изследванията, какви по-точно? Кръвни изследвания обикновено не правят при такива оплаквания, освен в случаите на хоспитализация.

Не съм много наясно, затова попитах. Но предполагам се правят някакви тестове. Дори второ мнение на друг лекар. Така от един разговор ми се струва несериозно.

# 234
НСЧ, предполагам специалистът е направил теста.

# 235
Извинявайте, че се включвам чак сега - но изживях един кошмарен ден.
Говорихме и записахме час за психиатър - психотерапевт за четвъртък. Ще ходим двамата, защото моите нерви също вече не издържат.
Това трябва да е лекарят, изписал лекарствата. Не е GP.

# 236
  • Другата България
А, благодаря ти, Блу.
  bouquet

# 237
Е той доктора е психиатър, доколкото разбрах, не е просто психоаналитик. Естествено, че ще изписва лекарства... Нали знаете оная приказка, че ако отидеш с проблема си при невролог, ще ти намери неврологичен проблем, ако идеш при офталмолог - ще ти изпише очила...  Laughing

Пък дано да помогнат хаповете поне за първоначално успокояване на ситуацията и после да се мине на по-сериозната част с терапията.

Нека не забравяме и че тук виждаме само едната гледна точка. Така, както ги вижда нещата съпругата. Ако чуете същата история от устата на съпруга, вероятно бихте съветвали него да я праща да се лекува и да се спасява  Crazy
Нещата никога не са еднозначни.

# 238
НСЧ, предполагам специалистът е направил теста.

Да явно става с едно посещение, аз си мислех, че по-задълбочено ги изследват.
Всъщност съмнявам се въобще да е имало някакъв преглед. Но те си знаят...

# 239
Едва ли ще мине с едно посещение. Нали трябва след известно време да се види резултата.
Понякога си играят на тука има - тука нема. Налага се да сменят терапията, докато улучат ефективния метод.
Водих една приятелка , но после се оказа проблем с щитовидна жлеза. ЛЛ , не знам по каква причина, решил да почне от психиатъра. Сега си е на терапия за ЩЖ.

Общи условия

Активация на акаунт