Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 045
  • 613
  •   1
Отговори
# 240
Ами аз не бих се тъпкала с лекарства само след един разговор, най-малкото защото могат да маскират болестта, но те си знаят.
Няма да навреди второ мнение.

# 241
Флуанксол е хапче за корекция на настроението. Изписва се в случаи на БАР - депресивен епизод. Действа сравнително бързо до няколко дни в сравнение с по-силните антидепресанти, който зачочват да действат до 20-30 дни.
Депресията може да се отключи по много причини, но най-често става от продължителен прием на успокоителни лекарства и такива за отслабване. Така както този човек е фамилно предразположен към депресии вероятноста да се отключи по-лесно е голяма. Настъпилата вече депресия измъчва човека и той търси успокоение в алкохола, който допълнително я ЗАСИЛВА.
От там заради алкохола среща упреците на жена си, за което знае че е права ,но не трябва да го "КОНТРОЛИРА", защото му създава чувство за малоценност и комплекси. Той знае, че греши и че поведението му "не както трябва", но ще спре да го прави единствено и само сам! Когато спре да бъде център на внимание и се почувства неоригинален. Той в 70% ходи на инат на жена си, за да й покаже, че не може да го контролира. Овладяват се тези настроения с лекарства и болестта влиза в ремисия като във всеки един момент има риск да се отключи. Трудно се живее с такъв човек. Той може да побърка психически хората с които живее. Докато приема флуанксол той НЕ трябва да пие никакъв алкохол.
Авторке демонстрирай му, че е спряло да те нервира това, с което те дразни. Дори не го търси къде е. Не му звъни. Не му прави забележки. Бъди видимо добронамерена с него. Не прави онова,което той е свикнал да правиш и "пилиш". Води с него политика като към не съвсем здрав човек. С лекарства и Спокойствие той ще се оправи. Ще види, че вече не е в центъра на сцената и ще слезе сам. Мисля  че при него са се поомешали работите- комплекси, инат, напрежение и депресия. Прилича ми на един виц:
"Петела гонил гонил кокошката ,гонил я и аха да я хване и те се измъкнала. Гонил я мнооого и след дъъълга гонитба кокошката видяла, че петела още я гони, но не е вече толкова близо зад нея. Тогава тя си рекла: "дали не бягам много бързо?!"

# 242
  • София
Направо ходи на пръсти около него  Flutter Flutter Flutter Flutter

# 243
Скрит текст:
Флуанксол е хапче за корекция на настроението. Изписва се в случаи на БАР - депресивен епизод. Действа сравнително бързо до няколко дни в сравнение с по-силните антидепресанти, който зачочват да действат до 20-30 дни.
Депресията може да се отключи по много причини, но най-често става от продължителен прием на успокоителни лекарства и такива за отслабване. Така както този човек е фамилно предразположен към депресии вероятноста да се отключи по-лесно е голяма. Настъпилата вече депресия измъчва човека и той търси успокоение в алкохола, който допълнително я ЗАСИЛВА.
От там заради алкохола среща упреците на жена си, за което знае че е права ,но не трябва да го "КОНТРОЛИРА", защото му създава чувство за малоценност и комплекси. Той знае, че греши и че поведението му "не както трябва", но ще спре да го прави единствено и само сам! Когато спре да бъде център на внимание и се почувства неоригинален. Той в 70% ходи на инат на жена си, за да й покаже, че не може да го контролира. Овладяват се тези настроения с лекарства и болестта влиза в ремисия като във всеки един момент има риск да се отключи. Трудно се живее с такъв човек. Той може да побърка психически хората с които живее. Докато приема флуанксол той НЕ трябва да пие никакъв алкохол.
Авторке демонстрирай му, че е спряло да те нервира това, с което те дразни. Дори не го търси къде е. Не му звъни. Не му прави забележки. Бъди видимо добронамерена с него. Не прави онова,което той е свикнал да правиш и "пилиш". Води с него политика като към не съвсем здрав човек. С лекарства и Спокойствие той ще се оправи. Ще види, че вече не е в центъра на сцената и ще слезе сам. Мисля  че при него са се поомешали работите- комплекси, инат, напрежение и депресия.
+1 Peace
Много точно описано.

# 244
Основното, което човекът е искал, е да си пие спокойно с приятели. Дано успее да спре алкохола, трудно е...

# 245
Скрит текст:
Авторке демонстрирай му, че е спряло да те нервира това, с което те дразни. Дори не го търси къде е. Не му звъни. Не му прави забележки. Бъди видимо добронамерена с него. Не прави онова,което той е свикнал да правиш и "пилиш". Води с него политика като към не съвсем здрав човек. С лекарства и Спокойствие той ще се оправи. Ще види, че вече не е в центъра на сцената и ще слезе сам. Мисля  че при него са се поомешали работите- комплекси, инат, напрежение и депресия.
+1 Peace
Много точно описано.

При така описаната прогноза, не знам дали си струва авторката да си губи времето изобщо с този мъж. Whistling
Аз не бих.

# 246
А дали ще намери друг, който така да й се подчинява?

# 247
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
При така описаната прогноза, не знам дали си струва авторката да си губи времето изобщо с този мъж. Whistling
Аз не бих.

Работата е в това, че хората не са играчки и не може да ги изхвърляме и подменяме защото са се "счупили". Още повече, когато говорим за дългогодишно партньорство и деца. Разбира се, логично е да се разделиш с такъв човек, ако той не се грижи за състоянието си и съзнателно продължава да рискува семейството си, но само защото има диагноза...  Rolling Eyes

А и в случая доколкото разбирам не става въпрос за тежко доживотно заболяване /шизофрения, биполярно р-ство/, а за моментна депресия.

# 248
Всичко зависи от поведението му. Аз не бих издържала нещо да тормози мен и децата, каквато и диагноза да го описва. Но аз съм краен егоист вече що се отнася до спокойствието ми. Ако човекът си взима лекарствата и се държи нормално - добре. Но ако през ден иска да си ходи, и през ден да се връща, ние да му гледаме сеира и аз да го оправдавам с психично разстройство - не е за мен. Знам как звучи, но... не бих си го причинила.

# 249
И аз имам предвид това, което описва Дана.
Семейството трябва да е взаимна опора, а не единият да изнася всичко на плещите си сам.
Като иска свобода, прав му път.
За пиенето пък - който не е живял с такъв човек, не знае за какво става дума. Confused Confused Confused
Даже и без депресии.

# 250
Аз точно с пиещ мъж нямам опит, представям си само другото, ако и пие - не знам.

# 251
Ами не е случайна поговорката, че и лудият бяга от пияния. Tired
Ясно е, кое е по-ужасно...

# 252
Какво пиене - няколко бири с приятели.

# 253
Има ли някакво развитие, авторката раздели ли се с единия или вече са трима? (шегувам се)

# 254
Има ли някакво развитие, авторката раздели ли се с единия или вече са трима? (шегувам се)
Точно в тази тема не бих се шегувала с авторката. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт