Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 046
  • 613
  •   1
Отговори
# 330
Аз продължавам да смятам, че няма друга жена. А за да каже човек толкова силни думи, след 10-годишно съжителство без история на домашно насилие, бая му е дошло до гуша в един момент (бая са го провокирали...)...

Не е нужно да го провокират. Много често е срещано, когато човек не смее да каже, че раздялата е по негова вина да говори и действа "ти си виновен за всичко"...

Но за мен отношението към децата е най-големият показател. Ако имате проблем с мъжа си, а сте обещали на детето да присъствате на нещо, важно за него, ще идете ли да пиете с колеги? Отношенията с партньора са едно, но това - съвсем друго.

# 331
Може да я нарани и по друг начин, като използва наистина силни думи. А в случая е демонстрирал безсилие и се е проявил като абсолютен простак и грубиянин. Не знам какво го е провокирало, но да търпиш и мълчиш десет години, а после да удариш такъв звучен шамар на половинката си, не го намирам за мъжко поведение, а за проява на слабост. Да си е казвал навреме кое го дразни, пък ако тя не си взима поука и не бива, просто си събира багажа и се изнася. Без грозни сцени, без обидни думи. Явно е доста далеч от нейното интелектуално ниво и няма как по друг начин да я уязви, затова е избрал този примитивен начин. Толкова са му възможностите предполагам.

# 332
  • На земята, която е всъщност звезда.

Peace Човекът емоционално е зациклил на тинейджърско ниво и до определен момент го е устройвало да има съпруга-мама. Сега го е ударила кризата на средната възраст /може и да има трети човек, който да е подействал като катализатор, но не е задължително/ и се сетил да се бори за права и свободи. Но явно и интелектуално не е много по- напред и единственият начин, който му хрумва е да се напива, истерясва и натрива носа на "мама", като й каже колко е грозна и противна. 

# 333
Peace Човекът емоционално е зациклил на тинейджърско ниво и до определен момент го е устройвало да има съпруга-мама. Сега го е ударила кризата на средната възраст /може и да има трети човек, който да е подействал като катализатор, но не е задължително/ и се сетил да се бори за права и свободи. Но явно и интелектуално не е много по- напред и единственият начин, който му хрумва е да се напива, истерясва и натрива носа на "мама", като й каже колко е грозна и противна.  

Точно Peace
Но разбирам тези, които смятат, че не може да е без причина. И аз не го вярвах, докато не ми се случи пред очите.
Скрит текст:
Но в моя случай ролите бяха обърнати, т.е. жената искаше свободата. И я имаше, мъжът й й даваше, каквото поиска да прави, той опъваше яко. Човекът беше архитект, с хубава позиция, пари, всичко. И детето гледаше, и дом, и нея като принцеса. Но и това не й беше достатъчно.
Този от темата поне съобщава, че си тръгва, защото тя просто казваше, че отива с приятели на бира и не се връщаше повече Crazy това 2 пъти - първото дете заряза при майка си, защото и бащата беше тип като нея. Второто при таткото остана. Натам не знам какви ги е свършила, защото пътищата ни се разделиха.
Просто си има такива хора, нейното обяснение беше - не искам ангажименти, живее ми се...

# 334
  • София
Но разбирам тези, които смятат, че не може да е без причина. И аз не го вярвах, докато не ми се случи пред очите.
Скрит текст:
Но в моя случай ролите бяха обърнати, т.е. жената искаше свободата. И я имаше, мъжът й й даваше, каквото поиска да прави, той опъваше яко. Човекът беше архитект, с хубава позиция, пари, всичко. И детето гледаше, и дом, и нея като принцеса. Но и това не й беше достатъчно.
Този от темата поне съобщава, че си тръгва, защото тя просто казваше, че отива с приятели на бира и не се връщаше повече Crazy това 2 пъти - първото дете заряза при майка си, защото и бащата беше тип като нея. Второто при таткото остана. Натам не знам какви ги е свършила, защото пътищата ни се разделиха.
Просто си има такива хора, нейното обяснение беше - не искам ангажименти, живее ми се...

Ми като й се живее, не знае ли, че има едно нещо, дето се нарича контрацепция...Сега поне няма да й сложат "титлата" ку...ва, щото нали, много сме съвременни. Ама да народи деца и да ги зареже...щот й се живее, трябва бая да е безмозъчна тая жена.

# 335
  • при късмета
Скрит текст:

Ми като й се живее, не знае ли, че има едно нещо, дето се нарича контрацепция...Сега поне няма да й сложат "титлата" ку...ва, щото нали, много сме съвременни. Ама да народи деца и да ги зареже...щот й се живее, трябва бая да е безмозъчна тая жена.
Обаче на мъж да се народят деца и да зареже майка им е напълно в реда на нещата, според теб? Само защото е мъж и той може? Може да ходи където си иска, без "да го задушават" същите отговорности като на жена му? На него трябва да се даде свобода? Жена му трябва да търпи, мълчи, и думичка да не казва, като нещо не й изнася в поведението на горкия вързан мъж?
Всичко това е по твоята логика. И тя на почивката и след нея направи точно нещо подобно, преглътна много работи в името на това да се оправят нещата, както ти смяташе, че ще стане. Да ама стана точно обратното.
Пак казвам, че твоето мислене е робско и съветите ти не вършат работа именно по тази причина. Виж какво стана, като авторката действаше по твоята логика.
С примирение и робско мислене, няма да накараш някой безхарактерен муньо нито да остане с теб, нито да си поеме отговорностите по децата нито да стане отговорен човек в каквото и да е друго отношение

# 336

Това е и моето мнение, но тя съвсем съзнателно забременя и двата пъти. За нея ангажиментът на родителя се изчерпва с финансовото месечно участие и да им остави нещо (имаше 2 имота само нейни, не СИО). Не виждам кое те учудва, много хора са с такова мислене, особено сред мъжете е пълно, но никой не ги пита - абе тия деца защо ги правихте. Напротив, даже ги потупват по рамото, че са много отговорни...

Скрит текст:
Друга пък моя приятелка роди и остави детето си при родителите си в друг град. Говорим си веднъж и тя казва - Не разбирам родителите, които не се интересуват от децата си, аз се обаждам всяка вечер на моето!  Crazy
Майка й почина, мислех че ще го прибере тогава, ама не, остана да го гледа баща й. Чак като се разведе с мъжа си и той каза, че иска детето да живее с родител, да избира - него или нея, тогава си го взе. Но човек, който гледа дете инцидентно е направо беше опасна за него. Примерно пресичаме улицата, тя го пуснала да търчи и даже не поглежда къде е. Нито му знае навиците, нито нищо, нито има желание. Та - всеки разбира отговорността да е родител по различен начин, не можем да съдим по себе си. За техните разбирания те са си перфектни родители.

# 337
Цитат на:  link=topic=854201.msg31201352#msg31201352 date=1436620513
Цитат на: link=topic=854201.msg31201305#msg31201305 date=1436619874

С примирение и робско мислене, няма да накараш някой безхарактерен муньо нито да остане с теб, нито да си поеме отговорностите по децата нито да стане отговорен човек в каквото и да е друго отношение

Абсолютно! Даже е погрешно.

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 17:43 от Anna-Bell

# 338
Това в цитата не съм го писала аз, оправи го, да не стане грешка Simple Smile

# 339
  • София
Обаче на мъж да се народят деца и да зареже майка им е напълно в реда на нещата, според теб? Само защото е мъж и той може? Може да ходи където си иска, без "да го задушават" същите отговорности като на жена му? На него трябва да се даде свобода? Жена му трябва да търпи, мълчи, и думичка да не казва, като нещо не й изнася в поведението на горкия вързан мъж?
Всичко това е по твоята логика. И тя на почивката и след нея направи точно нещо подобно, преглътна много работи в името на това да се оправят нещата, както ти смяташе, че ще стане. Да ама стана точно обратното.
Пак казвам, че твоето мислене е робско и съветите ти не вършат работа именно по тази причина. Виж какво стана, като авторката действаше по твоята логика.

Ти на това:

Седмицата продължи нормално - аз на работа, той на работа, децата ги няма. Искаше ми се да имаме близост, но той пак категорично отказа и обеща за нататък.
До вчера - трябваше да свършим нещо заедно и аз тръгвайки от работа звъннах да ме чака пред входа. Не вдигна и така стигнах до нас и той не беше у дома. Обади се, че пътува към в къщи и след 5 минути ще е у дома. Питам го къде си ходил, той на разходка сам. Беше видимо пил отново. Избухнах жестоко и му казах, че няма да свърша нищо заедно с него докато не ми каже къде е бил и с кого. След много разправии и караници се оказа, че уж е ходил на бира и риба с колега и го е закарал след това до тях, затова не се е прибрал. Продължихме да се караме и го питам как искаш да не се съмнявам в теб, че ми изневеряваш след като криеш и ме лъжеш в очите.

...изпълнение на мой съвет ли виждаш? След като бракът ти се клати, последното, което трябва да правиш е да избухваш жестоко и да правиш скандали. Защо? Защото бракът ти се клати и не е това начинът да го стабилизираш.

# 340
  • при късмета
А пък със съветите да премълчава и да скланя главица и да се съобразява с горкия изтормозен, вързан мъж (които беше дала назад) до къде ще я докара? Да там където е сега. Тъкмо да си помисли, че нещата са се оправили и той да я зареже.
Със скандал може и да не става, но с мълчание и оставяне да си прави каквото иска още по-не става

# 341
И аз не разбирам, когато виждаш, че те правят на маймуна и даже не се крият, какво трябва да прави? Да го целуне и да му сервира вечеря сигурно.
Когато тя се е прибрала след излизане "той ме чакаше бесен - поставя ултиматуми, че щял да се изнесе". Интересно, ама като го написа тя никой не каза - този защо избухва и прави скандали?

# 342
  • София
А пък със съветите да премълчава и да скланя главица и да се съобразява с горкия изтормозен, вързан мъж (които беше дала назад) до къде ще я докара? Да там където е сега. Тъкмо да си помисли, че нещата са се оправили и той да я зареже.
Със скандал може и да не става, но с мълчание и оставяне да си прави каквото иска още по-не става

Ти само тези два начина - скандал и/или мълчание - ли познаваш за решаването на проблеми в отношенията на една двойка? Wink

# 343
  • София
И аз не разбирам, когато виждаш, че те правят на маймуна и даже не се крият, какво трябва да прави? Да го целуне и да му сервира вечеря сигурно.
Когато тя се е прибрала след излизане "той ме чакаше бесен - поставя ултиматуми, че щял да се изнесе". Интересно, ама като го написа тя никой не каза - този защо избухва и прави скандали?

Нейният проблем е много по-дълбок - тя не му ВЯРВА! Сама си го е направила, след като е приела изневярата. Писала съм много пъти, че изневярата руши доверието в една двойка, затова продължаването на отношения чрез "прощаване на изневяра"*, е изключително тежко и рано или късно ще доведе до развод. Колкото по-късно, толкова по-зле за жената, защото стеснява възможностите й да си намери друг свестен мъж.

---------------
* "Прощаването на изневяра" означава да ЗАБРАВИШ за нея и да възобновиш доверието си на 100 процента, така, както е било преди това. Е, колко хора го могат това? newsm78

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 17:46 от Popule

# 344
Това в цитата не съм го писала аз, оправи го, да не стане грешка Simple Smile

Готово, не ми се търси на кой е та изтрих имената. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт