Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 053
  • 613
  •   1
Отговори
# 360
Popule - да, но мъжа ти сам си е купил колата нали. А този льольо дори 1 кола не си е купил сам, родителите му са я купили. Е може ли това да е мъж хах

# 361
  • София
Просто занеси ключовете за колата му при майка му, тя да се занимава с него, ти там вече работа нямаш.

# 362
  • На черешата
Просто занеси ключовете за колата му при майка му, тя да се занимава с него, ти там вече работа нямаш.

+1

# 363
При мен ново 20 Sad
Тъй като и ключовете и на двете коли са при мен - заради пиенето и карането майка му е категорична, че съм права и не бива да давам ключовете и на колата, която той кара днес сутринта след 3 дни се обади и си иска колата. Казах му, че майка му е забранила да давам ключове - едната кола е купена от неговите родители.
И сега последва нова заплаха по телефона щял да запорира и двете коли или щял да дойде с полиция да изземе едната.
Кажете има ли това право, въобще какви са моите и неговите права преди развод?
Благодаря много!
Колите на чие име са?

# 364
Peace Този яко са го похлупили със стъклен похлупак свекървата и снахата. Леле мале...

Аз, да кажа на мъжа ми, че не му давам колата по какъвто и да било повод, чудо ще стане! Или пък майка му да му го каже... #Crazy

Така си е. Друго са мъжете за пример като Максим Стависки, на които близките им не ги контролират, когато се напият.
Когато човек е на път да си съсипе живота, защото катастрофата при тези обстоятелства е въпрос на време, дали е правилно да го оставят да си чупи главата? За подкрепа нещо говорехте напред...

# 365
Така е, основната грешка на всички карали и пили е, че съпругите не са ги контролирали. А някои дори излизат и без съпруги.

# 366
Въобще не говоря за съпруги, а за всички около тях. Близки, приятели...

# 367
  • при късмета
Все в някой момент ще трябва да спреш да го контролираш. Ама щом и майка му още го прави.

Peace Този яко са го похлупили със стъклен похлупак свекървата и снахата. Леле мале...

Аз, да кажа на мъжа ми, че не му давам колата по какъвто и да било повод, чудо ще стане! Или пък майка му да му го каже... #Crazy
О, при теб е ясно, че ще стане чудо. Ти сама си се поставила в такава позиция, че нищо не можеш да кажеш на мъжа ти, знаем.
Но авторката му е взела ключовете, не по какъвто и да е повод, а по повод на това, че кара пил и в това състояние и децата вози. Пък и книжката му е взета за алкохол. Знаеш ли, че според закона е наказуемо ако дадеш колата на пил или неправоспособен водач? Ако направи катастрофа си виновен колкото него и ако ти имаш книжка, взимат и твоята заради това. А ако колата е на двамата (дори не по талон, а само да е придобита след брака) тя има пълно право да му вземе ключовете на горните основания. И то законно

# 368
Последно развитие, имам чувството, че гледам новините и аз не участвам в този грандиозен цирк Sad
Ако не съм дадяла ключовете щял:
- да подаде жалба за психически тормоз от моя страна
- да подаде жалба за обсебване на двата автомобила
- да подаде жалба за недопускане в семейното жилище
Говорих с адвокат и смятам да предам ключовете на автомобила. Адвоката, който ми е и семеен приятел и знае цялата ни семейна история каза: Дай му ключовете, за да спре да те тормози и притеснява. И се надявай да си счупи главата сам, без допълнителни жертви.  Въоръжи се с търпение и бъди силна.
Това смятам да направя ....

# 369
На авторката не й ли е ясно, че свекървата няма много дълго да играе от нейния отбор? Да отива при адвокат, то явно всичко е приключило отдавна, без значение кой крив, кой прав. Или ще чака той да подаде молба за развод?

Не разбрах каква е идеята да не му дава ключовете и то за двете коли. Това че щял да пие и да кара са бабини деветинини.

# 370
panika22, като дойде трезвен му предай ключовете. Или ги остави там, където живее в момента.
За децата - не знам. Наясно съм, че има право да ги взема, но какви нерви трябва да има майка, която пуска децата си при човек, който пие и кара...

# 371
Не разбрах каква е идеята да не му дава ключовете и то за двете коли. Това че щял да пие и да кара са бабини деветинини.
И как реши, че са бабини деветинини след като последните 2 месеца се случва почти системно?!

# 372
  • На черешата

И аз много не вярвам на тази версия. На такива нелепи обвинения и от двете страни съм се наслушала в подобни ситуации, че винаги си имам едно наум.  Confused

# 373
panika22, като дойде трезвен му предай ключовете. Или ги остави там, където живее в момента.
За децата - не знам. Наясно съм, че има право да ги взема, но какви нерви трябва да има майка, която пуска децата си при човек, който пие и кара...
Ключовете ще предам още днес на обяд.
Деца обаче няма да види, освен ако не е в присъствието на свекър ми или свекърва ми. Готова съм в затвора да вляза за неподчинение. за буйстване - децата си на този човек няма да дам, докато е в това състояние. Жива ме одерете ако искате - децата си няма да дам - всичко друго бих отстъпила - ама децата - никога.

# 374
Теб какво те вълнува? Човекът ти е наговорил неща от които последното нещо, което би трябвало да те грижа е дали ще кара пиян.
Какъв е смисълът да продължаваш да си мислиш, че го контролираш? Може поне културно да се разделите, ще е от полза за децата.

Общи условия

Активация на акаунт