Добър фризьор в София?

• 201 718
  • 950
  •   1
Отговори
# 780
Може и било препоръчително без фолио, защото се развива прекалено висока температура, последният път ми ги правиха с нещо подобно, не знам как се казва точно
Добре ли станаха, къде са правени

# 781
  • София
Да, не е отворена техника. Но с тези мешове било по-добре за косата. Ако някой знае фризьор, който да работи с тях, нека сподели 🥰 търся за София, защото ми ги правиха по този начин в друг град.

Последно ходих при Ева Дойчева - тя работи с такова фолио и с нисък % оксидант.
https://www.facebook.com/Salon.Eva.Doycheva

Единствен минус - технологиното време. Имам дълга и много гъста коса и балеажа отне супер много време (не беше просто подръжка, бях си дала 2г. почивка на косата). Като изключим това - безкрайно доволна съм от резултата и след месец отново ще я посетя.

# 782
Доволна ли сте от Поли в Сис естетикс?  Иначе дали съм доволна - да, но салонът е в Пазарджик и правих кичури само отгоре, отстрани и отзад, тоест по периферията, не на цялата глава и стана бързо. Имат и в София салон, но фризьорите са други, може и при тях да отида. В Пз е Megy style, в София е Монро. В манастирски ливади.

# 783
  • София
При Поли не бях доволна, защото редовно пропускаше да ми направи отзад кичури, слагаше по няколко и веднага се преместваше отпред. Казваше, че косата там е изтощена (да, но само отгоре, не цялата), или, че нямала време да го направи цялото, а в същото време заплащах като за цялата коса. Правеше и други клиенти през това време, даже и като вече я нямаше ученичката ѝ, която помагаше с измиването и изсушаването. Дори и това не беше най-неприятното. В един момент ми омръзна и отидох на друго място да ми направят тези кичури отзад и се оказа, че по косъма е напластена боя (пак от Поли) от тези безамонячните, които правят като филм върху косъма и това нещо беше почти като къна, нямаше махане. Върху такава основа да се направят кичури беше много, много трудно. Достатъчно трудно е върху естествена тъмна основа и дебел косъм, но с този филм отгоре става десет пъти по-трудно. Ходих два пъти, докато се доизчисти цветът, беше станал жълто-оранжев. Всичко това е, защото тя слагаше тази боя в корена всеки път, за да се прелее по-добре цветът, но това нещо отзад беше се разнесло по цялата дължина, хем там нямах нищо за преливане - защото тя там кичури почти не слагаше, при все че я посещавах в продължение на цяла една година, през 3-4 месеца. И сега слагам понякога боя в корена, но усещам, че не е такава запечатваща и бетонираща косъма.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 20:08 от Lizzy_Crow

# 784
Аз категорично отказвам да ми боядисват корена. Иначе гледах, че Поли прави балеажи и само с боя като Средков, но пък с боя не знам до колко ще се изсветли косата. Много благодаря за подробния отговор. Иначе кичурите ги прави щадящо, нали? Че при мен е страшно.. Всяко повдигане на кичурите е равно на скъсана и все по-изтощена коса.. Сега последният път съм доволна, но чакахме до 9-ка,иначе явно при моята черна коса не става.. Или цвят,или качество на косата.. Окей съм, честно казано с цвета, приоритет ми е здравината.

# 785
  • София
С боядисване на корена мога да протакам по 8-10 месеца между повдиганията, но не всяка боя става за основа на кичурите после при поддръжките. Трябва да е demi, не semi, нещо такова беше (или обратното), при Moroccanoil има такава серия бои, сигурно и при други марки. Поли е права, че по-добре стои като се замаже в корена, за да се заличи чертата, където започват кичурите, но не го прави с подходящи продукти. Иначе тя не застъпва с блондор върху вече третираните участъци - това е главната причина да се съсипва косата при поддръжките.

# 786
Да, това също е ключово. При мен винаги застъпват. Но ако реша да ида при нея няма да е проблем да ги направи само на израсналата част, нали? Или си има техника и няма да я промени.. А Вие сега ходите при Светла от Бекстейдж ли?

# 787
  • София
Мисля, че ще се съобрази и няма да застъпва. Последната ми процедура с кичури беше при Светла, да. После съм посещавала няколко пъти Олга от Elements за боядисване (Светла не слага боя в корена след кичури, оставя ги така) и мисля следващото ми повдигане на кичурите да е при нея, защото я наблюдавах веднъж как прави кичури на друга жена и не застъпваше.

# 788
Поли на мен ми е освежавала стари кичури като търсеше всеки един по отделно и се стараеше да не застъпва. Лошото е, че косата ми вече беше толкова повредена, че се заплиташе непоправимо след къпане и дори нейното старание не помогна.

# 789
Поли на мен ми е освежавала стари кичури като търсеше всеки един по отделно и се стараеше да не застъпва. Лошото е, че косата ми вече беше толкова повредена, че се заплиташе непоправимо след къпане и дори нейното старание не помогна.
Да, аз след един балеаж имах коса като тел за миене на чинии като я намокря, така че се отказах от всякакви кичури и си карам само с боята. Ужасно неприятно чувство беше тогава, имах усещането, че ще остана без коса.

# 790
Аз при Светла от Бекстейдж бях веднъж, за обратен балеаж, защото бях с изцяло руса коса, но израснала. Тогава ѝ казах, че искам да си запазя моя си цвят в корена и не искам боя. Тя каза, че не работи така по принцип, боядисва, за да изравни и тогава прави кичурите. Та тогава ми прави и светли, и тъмни кичури, но.. Резултатът беше много зле. Много отсечено, поне хубавото е, че беше вътре в косата, отгоре не се виждаше. Мога да намеря снимка, ако на някой му е интересно. Та сега наистина мисля да пробвам или Монро или Поли, защото наистина ми е изключително важно да не се застъпва и да не е с фолио

# 791
  • София
Светла прави хубави кичури, има добра техника и бързо ги нарежда, но не ги прелива - стоят отгоре като отсечени, защото само леко тупира кичура преди това. Също така иска косата да е много израснала, а не само 3-4 см.

# 792
Аз съм много доволна от Поли, открих я благодарение на темата. Дълго време отказваше да ми направи балеаж, точно защото имах напластяване на боя, изчакахме да поизрежем и накрая се получи това. Правено е декември 2023, забременях няколко месеца по-късно и не исках да си правя нищо. Скоро пак ще подновя и ще кача нови снимки. Само да кажа, че стоях към 7 часа в салона, но си заслужаваше. Качвам снимки, на които косата не е сушена в салон, за да прецените, защото едно е оформена в салон, друго е измита и оформена вкъщи. Последната снимка е след измиване с шампоан Медавита, който тя ми препоръча.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 21:33 от Precious girl

# 793
Това е без боя в корена, така ли? Какъв е естественият Ви цвят? Много ми харесва 🥰

# 794
Ами за боя в корена, мисля, че слага. Точно с такова фолио, което сте показали по нагоре, но имаше пръст разстояние от корена. Не обесних май много добре, дано сте ме разбрала. 😅 Естествения се вижда на първата снимка преди балеажа и съответно на последните две на които вече е израснал, 4-ка ми се върти, но не съм сигурна. Ще кача актуална снимка, за да се ориентирате. Първата снимка е от 28 февруари, правено преди повече от година, на мен ми харесва как стои дори израснало.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт