Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 493
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Напоследък след последната  ми работа само отварям джобса и го затварям  Cry
изобщо не ми се търси сега. Видях, че има друг човек на моето място. Не се знае и той колко ще остане.

# 601
Обикновено сертификатите свидетелстват за придобити знания. В никакъв случай не смятам, че каквито и да било придобити знания са губене на време. Разбира се, ако човек има финансовата възможност. Но губене на време за мен не са определено.

Искам да благодаря на момичето, което пусна тук сайта coursera. Има много добри курсове, вече завърших успешно единия и след малко захващам следващия  Laughing
Определено препоръчвам  Peace

# 602
Препоръчвам и Open2Study, последния ми сертификат е от него. Успокоихте ме, благодаря  bouquet

# 603
  • В тъмната гора.
изобщо не ми се търси сега. Видях, че има друг човек на моето място. Не се знае и той колко ще остане.

Ох миличка, не го приемай така трагично, може да имаш късмет и да се устроиш по-добре.

Тази вечер е вечер на синята луна, каквото най-много си пожелаете ще се сбъдне.
Ако искате работа...пожелайте си я, за да ви се сбъдне.

# 604
Аз се чувствах по същия начин, когато си тръгнах от "онова" място, дето щяха да ми плащат по-малко от уговореното и не ми бяха пуснали договор. Още повече, че когато се прибрах и вкъщи ме питаха какво е станало, и казах, че са се опитали да ме излъжат, реакцията беше "тебе, обаче, никой не може да те излъже, нали"  Confused В първия момент се скапах, но бързо се мобилизирах. Преглеждах всичко подходящо и пусках (си ви). И стана, скоро след това.

# 605
  • В тъмната гора.
Аз се чувствах по същия начин, когато си тръгнах от "онова" място, дето щяха да ми плащат по-малко от уговореното и не ми бяха пуснали договор. Още повече, че когато се прибрах и вкъщи ме питаха какво е станало, и казах, че са се опитали да ме излъжат, реакцията беше "тебе, обаче, никой не може да те излъже, нали"  Confused В първия момент се скапах, но бързо се мобилизирах. Преглеждах всичко подходящо и пусках (си ви). И стана, скоро след това.

И аз като си тръгнах от едно такова място роднините ми реагира гадно - "Ама ти ли си тръгна или те те махнаха...ала-бала" - стана ли кофти и като се развиках настана тишина.

# 606
Абе, нали знаете - no money, no funny 
Но всъщност стана по-добре, че се отказах; намерих си друго, а там такива пазарлъци нямаше. За колкото се уговорихме, за толкова ми пуснаха договор

# 607
......... е по-добре за началник да имаш лидер по природа /защото такива изградени от по-дъртото поколение просто няма/, отколкото някой бивш комуняга или последовател на подобни навици, некадърно да се опитва да те ръководи

Напротив, има. От бивши големи предприятия. Които и тогава са си били големи. Леле, рядко срещано чудо са. Управляват със замах. Виждали са какво ли не, повярвай ми. Говоря за хора, които и навремето са си били директори. Продължили са да бъдат и в нови времена. Вероятно не си срещала такива и затова така говориш. Лошото е, че биха могли да бъдат и дяволски хитри. Опит - какво се да се прави.

....ако не беше наложително екипа да се сплотява и да се сработва, най-големите компании в света нямаше да организират тези уикенди на сближаването. Как ще се сработиш с човек, който игнорираш или смяташ, че можеш и да го подминеш. Отношенията са навързани

Навързани са. Но някои от най-сериозните (а не просто най-големите) компании запчонаха и да обръщат гръб на харченето на пари за ролеви игри. Предпочитат да сплотяват колектива, изпращайки хората просто заедно на обучения.
Игрите с топка и въженце, за да опознаем другарчето, са ретро. Wink

Кока Кола може и да правят тъпи сбирки, ама аз тия не ги броя.

# 608
И аз не съжалявам, че си тръгнах. Не сме се карали. Просто казах, че не ме устройва, а видях, че  има хора на които им харесва там на мен обаче не. Naughty

И по между-другото инспекция по труда не може да съдейства ако седалището на управление е в друго населено място. Ако човек е много закъсал трябва да се свърже с инспекцията от населеното място където е регистрирана фирмата. Имайте си едно на ум когато започвате работа.

Тази сутрин видях едно "неустоимо" предложение http://www.jobs.bg/f2857003

редактирам за да допълня

Аз днес май си възвърнах формата Simple Smile започнах отново да търся работа

Вижте на какво попаднах. http://ar2.government.bg/ras/konkursi/preview_post.html?id=40932
Обявата ми се струва малко нагласена. От министерство не им трябва човек завършил туризъм знаещ Наредбата за категоризация на туристическите обекти, а друг завършил Право или Икономика.

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 09:30 от Sollsoll

# 609
Вчера на синя луна се помолих два пъти, не съм се отказала ама понякога ме удряна отчаяние и то сериозно, много често си мисля за Miraт , Celika, L'Agent и какво да променя така че да успея, лошото е, че не мога да разбера какво да променя и какво е ключът към успеха  newsm78 ooooh!

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 14:01 от Анонимен

# 610
Милион пъти съм ти казвала. Като за начало си оправи правописа. В този пост нямаш груби грешки, но се научи да изпипваш нещата.

# 611
Дадос, правописът е много важен при писмено общуване. Ако трябва, тръгни на уроци, за да си попълниш пропуските с правописните правила.

# 612
Сама трябва да се справя, за уроците - в интернет е пълно  - знам го и от там ще са уроците. вероятно. Задавам си и въпроса - Защо никой не се спира на мен, не ме харесват, не ме искат?
Както и да е, размисли и страсти  Rolling Eyes

# 613
  • София
Здравейте. Писах вчера подробно, но ми изтриха поста, явно трябва кратката версия Simple Smile Ходих онзи ден в една маркетингова агенция - тестват някакво ново мобилно приложение. Все още си търсят хора, които да преписват някакви текстове на таблет или смартфон
, което и аз правих Simple Smile  . Продължава между 2 и 5 часа, зависи от бързината на преписване, като накрая дават 25 лв във ваучери. Тук реших да споделя, защото според мен човек докато търси работа има нужда от всеки страничен лев... 

# 614
  • Другата България
Някой те е докладвал предполагам, счели са го като реклама. ooooh!
Има си хора за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт