Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 480
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Можете ли да ми дадете насоки за фирми с дейност ето в тези области
сектора на услугите
    консултирането,
    съобщенията
    логистиката
    интернет

Също така работилите с Одеск могат ли да ми дадат информация относно начин на работа и заплащане   bouquet

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 16:56 от Анонимен

# 616
Dados, обхванала си чудовищно много неща. Някои от които крайно различни помежду си. Ако за себе си питаш... не знам... това са много общи критерии.

Например "бизнес пътувания"... Що за формулировка не знам. Аз лично не се сещам на прима виста поне някой да се занимава само с бизнес пътувания. Туристическите агенции се занимават по принцип с пътуванията, не бизнес такива конкретно.

"Сектора на услугите" - също е много обобщено. Ама направо без никаква мисъл.
"Информация", "Интернет"... изобщо не зная за кого питаш, но този човек трябва определено да се насочи в нещо по-конкретно. Да прецени докъде му стигат силите. Не да се мята от консултации до Логистика. Това е абсурдно според мен.

# 617
За мен става дума, но се редактирах, за да съм малко по точна, общо взето става дума за фирми в областта на консултирането, консултантски услуги де, консултантски фирми, логистика, за интернет вече е ясно че става дума за работа в интернет пространството , работа в областта на съобщенията. Чак чудовищно не  Rolling Eyes

# 618
  • София
Да намалиш няколко неща от списъка не правят нещата по-ясни.

# 619
  • Другата България
Езици знаеш ли?

# 620
Не знам, Dados, ти си знаеш.

Дори една логистика да вземем... Да, има фирми, в които тя е сравнително малък като обем процес, които освен това, че някой го изпълнява пректически, има и малко работа със съответния софтуер. Но има и компании, в които само да координираш превозвачи (особено тези с международния транспорт), ти побелява косата за година. При всичките софтуери, това си е нелека работа. А понякога именно заради софтуерите е трудно. Това не е като да си секретарчица и да врътнеш един лист заповед на директора и да му я занесеш за подпис.

Омесването на тези неща в един кюп... ме кара да мисля, че ти искаш просто работа с компютър в офис и си изброила всички неща, за които се сещаш, че е необходимо да се сяда пред PC.
Е, може и да греша. Но поне според поста ти...
От много време търсиш работа. Може би е добре да се насочиш към по-малък и реалистичен таргет.

# 621
  • Другата България
И аз мисля същото. И се чудя как човек може да не знае какво иска да работи и какво може да прави - двете са съвсем различни неща.
Просто да е в офис....

Та пак за езиците - няма да стане без тях. За това, което питаш, Дадос.

# 622
Dados, и на лични ти отговорих, като ме потърси, сега виждам, че и други потребители са ти казали същото, но с други думи: нямаш ясно формулирана цел. Ама генерално. И все още търсиш решения навън. Ама не са там, първо трябва да подредиш в себе си, а като следя постовете ти, сякаш се въртиш в кръг, по-точно в спирала, ама като да пропадаш в нея. Изглеждаш добър и мил човек, но с редакции на постове и спиране на ЛС при всеки по-рязък коментар, няма да стане по-добре. Ти бягаш, и бягаш и въртиш някак все като да излезе, че си жертва и неоправдана. Не става само да кимаш и да казваш "да" на всяка констатация, трябва малко по-активно да подходиш, ми се струва. Тази липса на формулировка какво точно искаш да правиш, и най-вече: защо, много се усеща на интервюта, не се залъгвай, че като ти се усмихват и всичко е минало добре, нещата са така, каквито някой е поискал да ги видиш. С потупване по рамото не става, с малко по-рязък опит за разтърсване не става, наистина нямам идея как би могла да излезеш от този омагьосан кръг, но за сметка на това съм абсолютно убедена, че първопричината за всичко е в теб самата и оттам трябва да тръгнеш. И не е нужно да си триеш и редактираш постоянно постовете, никой тук не иска никого да обиди, темата е, за да сме си полезни. Като под "полезни" аз поне не разбирам да си предлагаме работа, защото все пак това е форум за взаимопомощ, а не платформа от рода на Jobs.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 17:31 от Melusine

# 623
И език знам, едно от нещата който искам е работа с движение, с пътувания, със срещи  Rolling Eyes
Обичам движението Confused

# 624
  • Другата България
Ти всъщност работиш - какво?
Искаш втора работа, така ли?

# 625
Dados, при това положение - личен асистент на изпълнителен/финансов/какъвто-се-сетиш директор.
Заплатите в нормалните за тази работа компании са над минимума, който ми беше посочила на лични.

# 626
  • Другата България
Аз бих препоръчала търговски представител.

# 627
И аз това мислех да кажа. Ама не посмях. Те пътуват много.

Но пък и общуването там трабва да е много обиграно може би. ПОнеже все пак имаш месечни цели (или седмични). Освен ако разбира се не е търговски предстваител на някой монополист дето да може всякак.

# 628
Дадос
Колкото и да съм ти чела постовете, така и не разбрах...
Какво работиш/ занимаваш;
Какво си учила;
Знаеш ли език и какъв;
Какви компютърни умения имаш;

В смисъл, ако споделиш с момичета тук бихме могли поне да те насочим към някаква сфера на дейност.

# 629
Според мен, търговски представител не е за нея. Аз знам отговора на въпросите, но не е редно да отговарям вместо нея.
Тя иска рбота на компютър. Да, ама такива работи, при които не е нужно да си много грамотен, са изключение.

Общи условия

Активация на акаунт