Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 471
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Да констатирам очевидното - даже 20 страници не минаха от последния път като говорихме казуса...  newsm43

ledenotomomiche, какъв курс по счетоводство?

# 646
И аз съм и писала сто пъти, че е излишно да мрънка и да се оплаква, щом не иска да и помогнат.
Работа каро офис асистент, да, ама има ли такива, на които не им се налага да пишат писма, например? Защотото нея вероятно ще я изгонят след първите няколко неграмотно написани.

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 08:00 от celika

# 647
И аз за това си помислих. Как ще се справя, като трябва да се пише.

# 648
  • София
 Joy Аз не бях влизала от тема 41,тъй като общо взето си намерих мястото. Тогава се обсъждаха същите проблеми, около Дадос, имам предвид. Като влязох да пиша се огледах за датите, защото реший, че съм в грешната тема, помислих, че съм в тази от февруари  hahaha

# 649
В една малка фирмичка за офис асистент/съответно за неголяма заплата/ няма да държат толкова на перфектен правопис. Предполагам повечето сте забелязали, че неграмотността е навсякъде

# 650
В една малка фирмичка за офис асистент/съответно за неголяма заплата/ няма да държат толкова на перфектен правопис. Предполагам повечето сте забелязали, че неграмотността е навсякъде

Е, всички май стигнахме до това заключение.
Dados, дано се вслуша. Не че bgmamma-та е какъвто и да било коректив, но все пак толкова много сходни становища както от търсещи работа, така и от работещи, е показателно.

В случай, че такава работа се намери (което не е трудно или невероятно), първоначално е добре да се направи и компромис със заплащането. Докато се понаучи.

То и аз търся работа и искам да вземам минимум колкото настоящата ми заплата. Но виждам, че когато обявя желаното от мен заплащане, следва отдръпване от страна на обадилите се. Разбрах, че явно ще трябва да занижа по този параграф.
Та и компромиси явно си трябват понякога. Когато човек си знае, че има минуси. 

# 651
Joy Аз не бях влизала от тема 41,тъй като общо взето си намерих мястото. Тогава се обсъждаха същите проблеми, около Дадос, имам предвид. Като влязох да пиша се огледах за датите, защото реший, че съм в грешната тема, помислих, че съм в тази от февруари  hahaha

Миналата година по същото време пак това обсъждахме  Crazy
Съветите пак бяха същите, основно свързани с подобряване на правописа.
Имаше и съвсем конкретни насоки относно правописа, които изобщо не бяха взети под внимание. Въпреки, че повече от 10 пъти е съветвана конкретно за Й, Дадос продължава да пише в множествено число "коЙто"  Rolling Eyes Crazy
Съжалявам, но това е ЕЛЕМЕНТАРНО правило в българския език и след като изрично са ти обърнали повече от 10 пъти внимание върху това, пак да продължаваш да пишеш така ....
И всъщност годините би трябвало да са 8, не 7, тъй като миналата година по това време бяха 7.
Не, че има голямо значение дали са 7 или 8 ...

Поздравления за намирането на работа! Каква работа си намери? През джобса ли?

# 652
  • София
Не точно. И не е работа от 9 до 5, с трудов договор... Детенце е само на дообедни занимания и ми е много сложно. След доста лутане си намерих мястото, или поне сферата, щото мойто дуое едно място не търпи  Joy С някакви почасови маркетингови дейности се занимавам. Оттук - оттам, с няколко фирми работя, кой когато даде задачки. Но за момента не се оплаквам, изкарвам си парички, с много тичане, точно както обичам Simple Smile А и ми е близко все пак до образованието, завърших Журналистика, ако имам възможност за магистратура точно това бих записала- Маркетинг и реклама. Един ден, когато имам как да съм на пълен работен ден, може би бих се кротнала в някоя агенция. За момента съм много щастлива с дивотиите, които извършвам  Joy

# 653
Може ли работодателят да разбере, че си студент? Имам предвид по здравните осигуровки, които трябва да прекъсна от университета, ако започна работа?

# 654
Не точно. И не е работа от 9 до 5, с трудов договор... Детенце е само на дообедни занимания и ми е много сложно. След доста лутане си намерих мястото, или поне сферата, щото мойто дуое едно място не търпи  Joy С някакви почасови маркетингови дейности се занимавам. Оттук - оттам, с няколко фирми работя, кой когато даде задачки. Но за момента не се оплаквам, изкарвам си парички, с много тичане, точно както обичам Simple Smile А и ми е близко все пак до образованието, завърших Журналистика, ако имам възможност за магистратура точно това бих записала- Маркетинг и реклама. Един ден, когато имам как да съм на пълен работен ден, може би бих се кротнала в някоя агенция. За момента съм много щастлива с дивотиите, които извършвам  Joy

Супер, звучи ми интересно, а най-хубавото е, че ти харесва и можеш да съчетаваш с гледането на детето  Peace
Аз съм много доволна от моята магистратура в УНСС, можеш да ги погледнеш, имат Маркетинг.
Бях дистанционно обучение - занятията и изпитите бяха само събота и неделя.
Получавахме всички материали, както под формата на много добре и разбираемо написани учебници, така и в електронен вид.

# 655
  • Другата България

В случай, че такава работа се намери (което не е трудно или невероятно), първоначално е добре да се направи и компромис със заплащането. Докато се понаучи.

Това беше единствената причина, поради която я попитах какво работи сега - за да се ориентирам доколкото мога какво прави и от какво не е доволна. Тя не казва. За правописа напълно подкрепям - плашеща е неграмотността, и то от наистина хора на ръководни места и позиции, с претенции и самочувствие.

# 656
  • София
И да допълня. За мен освен неграмотността е плашещо изречението, че дали си грамотен няма значение, което легитимира допускането на некачествени кадри на всички нива. Кадри, които не искат да се научат, защото смятат, че това и онова няма значение.

# 657
  • Другата България
Именно. Защото зад него стои намсикой и службицата му е в кърпа вързана независимо от това колко се излага при писането на елементарен текст.
Аз съм споменавала ...май за поредния поне за мен показателен пример.
На предишната ми работа - държавна служба, една колежка докато ние бачкахме изкара /според някои си купи/ диплома за юрист - какво беше това обучение за две години не разбрахме, но няма и значение. Такава надуФка, с такова самочувствие, от някакво село, оженила се за мъж с пари и положение - баща му всъщност, той същия кух гьон като нея, но дъртия с кинти и контаки, набута и сина си по институции и масонски ложи....както и да е. Та тази, заради нея откриха нова длъжност - юрисконсулт при все, че нужда никаква от нея, на Централно ниво цял отдел имаше такъв. И като се случи това, в стремежа си да се изтъкне тази си беше поръчала табела за стаята :" Пенка Богатирчева - ЮРИСТ - КОНСУЛТ" Sunglasses Голяма излагация...една друга я пита защо е сложила такава табела, оная пита - "що, кво ѝ е?" ooooh!
Та защо да се учат "кадрите", като и с наука, и без нея мястото и службицата са гарантирани и това няма аПсолютно никакво значение?

# 658
К'во говориш... Тази поръчала неграмотна тебелка. Аз пък имам пример с подменена формулировка на конкретна длъжност върху табелата. При нас се води Ръководител отдел Продажби. За по-кратко допустимо беше да се изпише на тебелката "мениджър Продажби". Фирмата е на един вагон години и си има дефиниции за всичко. Идва обаче ново местно директУр и си води протеже за отдел Продажби. Първото, което протежето направи, е да си поръча нова табелка, гласяща "Търговски директор".

Ясно е, че нещата значат едно и също нещо. Ама дручко си е да звучи по-така ъъммм директорската. Wink

Протежета обикновено заемат високите постове. Те нямат нужда от писане правилно. Просто, защото друг пише вместо тях.
Да бъдем реалисти. Та ей зат'ва сме на споменатото дередже.

# 659
  • Другата България
И е така, и не е. Има протежета именно на нива, на които се пише и става още по - абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт