БАРСЕЛОНА - тема 6

• 104 974
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Аз питах за часа на влизане, защото ще букна билети онлайн - например, ако са за 12 ч. - това е за влизане в парка като цяло, или в 12 ч. трябва да бъда, където е платената част newsm78 И съответно, ако е така, къде се пада платената част - в близост до централния вход, където спират автобусите, или при входа, който е с ескалаторите, макар че те са 2... Затова се чувствам леко объркана...

# 91
Аз питах за часа на влизане, защото ще букна билети онлайн - например, ако са за 12 ч. - това е за влизане в парка като цяло, или в 12 ч. трябва да бъда, където е платената част newsm78 И съответно, ако е така, къде се пада платената част - в близост до централния вход, където спират автобусите, или при входа, който е с ескалаторите, макар че те са 2... Затова се чувствам леко объркана...
На платената част , но билетът ти важи до 12:30 .

# 92
  • Луната
В по-тъмно е платената част на Парк Гюел. Със стрелки са показани входовете/контролите на платената част. Ние влезнахме през тази контрола където стрелката сочи надолу (имахме закупени онлайн билети). Автобусът спира на вход към парка (вдясно) и се минава през колонадата - безплатната част.

# 93
На 10.10 ми предстои пътуване до Брселона за 7 дни с моя приятелка и две деца на 15 и 11 г. Ще пътуваме с БГ Еър и пристигаме в 20.30 ч. Ще бъдем в апартамент близо до Саграда Фамилия (Camp de l’Arpa). Програмата ни е следната:
1 ден - Саграда Фамилия и плаж
2 ден - Тибидабо
3 ден - Парк Гюел; Камп Ноу
4 ден - Каса Батио; пл. Каталуня;Ла  Рамбла
5 ден - Площад Испания,  Фонтаните
6 ден - Зоопарк, парк Цитаделата
7 ден – Планетариум
Как Ви се струва програмата, която сме си направили? Има ли нещо друго което препоръчвате да посетим?
Може ли да ми кажете дали за Камп Ноу има семеен билет, който може да си закупим? Има ли нощни турове на Bus Turistc? От къде да купим билети за Планетариума? Трябва ли да е за конкретна дата? За сега това се сещам. Може да възникнат и други въпроси.  Thinking Благодаря предварително.

# 94
В по-тъмно е платената част на Парк Гюел. Със стрелки са показани входовете/контролите на платената част. Ние влезнахме през тази контрола където стрелката сочи надолу (имахме закупени онлайн билети). Автобусът спира на вход към парка (вдясно) и се минава през колонадата - безплатната част.
Woman in White, много благодаря! Мисля, че съм виждала картата, но явно е било в самото начало на "виртуалното" опознаване и ... така.... Sunglasses Ориентирах се и вече купих билетите.

# 95
Maiags, фонтаните ги пускат със светлина ги пускат от четвъртък до неделя. Иначе друго интересно е Монтсерат. Има автобуси до там.

# 96
  • sofia
как се стига до Монтсерат. Аз отдавна съм му метнала око.
Корабните екскурзии го предлагат на висока цена

# 97
Да ви следя, че декември имам  кратко пътуване, тепърва организирам нещата.

# 98
  • Русе
как се стига до Монтсерат. Аз отдавна съм му метнала око.
Корабните екскурзии го предлагат на висока цена

• MONTSERRAT
    Скрит текст:

На около 40 км. от Барселона се намира планината Монсерат, приютила красив бенедектински манастир в подножието на скалистите си върхове. Причудливите каменни канари, богатата история, пълна с легенди и религиозното значение на мястото, превръщат Монсерат в едно от най-интересните за посещение места в Каталуния. Назъбената форма на планините има ясни прилики с кулите на известната църква  La Sagrada Familia. Този район е играл важна роля като източник на вдъхновение за младия  Антони Гауди, който е работил там. Още за Монсерат
    Как да стигнем до там: Билетът до манастира е комбиниран, и има два варианта:
    1в. С влак  FGC R5(към Manresa) от Pl. Espanya до спирка  Aeri de Montserrat + кабинков лифт Aeri
    2в. С влак  FGC R5(към Manresa) от Pl. Espanya до спирка Monistrol de Montserrat + фуникуляр Cremallera
    Билетът за отиване и връщане струва 20.20€. Разписание и допълнителна информация.
    Как да си купим билет до Монсерат.

# 99
Maiags, фонтаните ги пускат със светлина ги пускат от четвъртък до неделя. Иначе друго интересно е Монтсерат. Има автобуси до там.

Благодаря ^Liya^  Peace Предвидили сме ги за четвъртък, т.к. пристигането ни е в събота.

# 100
  • sofia
Майче, благодаря.
Копвам Simple Smile

# 101

Благодаря ^Liya^  Peace Предвидили сме ги за четвъртък, т.к. пристигането ни е в събота.
Моля! Аквариумът също е интересен, както и театър Лисео.

# 102

maiags, посетете и CosmoCaixa. Интересен е както за деца, така и за възрастни. Разходете се по крайбрежната улица, паметника на Колумб, Готическия квартал, катедралата на Барселона. Барселона е един уникален и  завладяващ град. Ние се върнахме на 25.08. и тези дни като ми остане време ще споделя какво успяхме да видим и посетим за 7 дни.

# 103
И аз бях от 19 до 23 август в Барселона. Това е второто ми ходене и отново се убедих, че е "мой" град.
Хотела ми беше в Готическия квартал на 30 метра от ЛаРамбла и повечето време се движих пеша. Направих си и час и половина разходка с корабче.

За разлика от повечето от вас, не се стремях да обиколя колкото се може повече места, а да се наслаждавам на всяко място по дълго, а и на самия град. Сядах на пейки и наблюдавах града и хората.
От сега чакам ноемврийската си седмица в Барселона.

# 104
  • София
При второ посещение и аз обичам да се сливам с града,но при първо задължително имам запълнена програма Grinning Това с корабчето е интересна идея Wink

Общи условия

Активация на акаунт