БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 019
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Защо търсите хотел в околностите на Барселона? Лорет де Мар няма гара, трябва с автобус /около 5-10 мин./ да се отиде до съседно градче и оттам - с влак, Санта Сузана е на около 1 ч. 20 мин. път, Калея - на около 1 ч. 10 мин. Цялото това пътуване до и от Барселона отнема време. Иначе последното ренфе от Барселона в посока тези градчета май е около 23 ч. /може да се провери по разписанието/.

# 136
Поне първите няколко нощувки си букнете за Барселона, хотели много и за всеки вкус. Ще имате време да я пообиколите и да й се насладите.А после отидете и няколко дена на почивка в Санта Сузана или Пинеда де мар. Ние така направихме и сме много доволни.

# 137
Благодаря много  Hug
По толкова задачки тичаме последните месец-два, че екскурзията някак между другото остава и изобщо не ни е дошло на ум да си резервираме първоначално в самия Барселона #Crazy ... а е толкова близо да сети човек... Сега ще поразгледам хотелите и там.
  bouquet

# 138
  • гр. София
Здравейте на всички, в петък тръгваме на организирана екскурзия с крайна цел Барселона. Там ще имаме два пълни дни, като единия е свободен. Бихме искали да разгледаме Casa Mila, Casa Batllo, Sagrada Familia отвътре, Palau Guell може би, Катедралата. Разбрахме, че вероятно ще ни оставят на паметника на Колумб. С какъв транспорт да се придвижим до горните забележителности? Разглеждах транспорта в Барселона и е страшно объркващ за мен  #Crazy. Видях, че вървят автобуси по La Rambla. Но как да се ориентирам кой автобус на коя линия е, докъде върви и т.н.? Не разбрах и как точно са организирани билетите.  Thinking Т-10 само за 1,15ч ли важи.... 10 евро за 75мин. не ми се вижда добра оферта.....

# 139
  • Milano
Лейла, спокойно, отиваш в един прекрасен град. Laughing

В несвободният ден какво е предвидено?

Защото така казано, бих пропуснала къщите и разгледала другите неща (при първо ходене).

14 и 59 вървят по Рамблата.

Ето ти сайта, въвеждаш си номер на автобуса и ти излиза маршрута:

http://www.tmb.cat/es/linia-de-bus/-/bus/14/detall-n/dia-FEINER

Рамблата се минава за 10-тина мин, защо ти е автобус?

Вдясно ти се пада Барри Готик, където е и Катедралата.

После като стигнеш пл. Каталуния продължаваш направо по Пасейдж де Грасия до къщите.

Т-10 са 10 пътувания по 75мин.

Цлетето, пак в Барса, а? Laughing
Много си я обичам. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 00:54 от regina di cuori

# 140
Пак , макар и за ден. Ударихме го на разходки, ама наистина много, и обиколки на кръчмите. Simple Smile

# 141
  • Milano
За мен винаги е удоволствие да ходя там, плаж, заведения, магазини. Laughing

И си включвам по нещо неправено предният път.

Тя ми е любимият европейски град и втора в общата класация Laughing и ми се ходи винаги.

# 142
  • гр. София

Защото така казано, бих пропуснала къщите и разгледала другите неща (при първо ходене).

https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputV … cFID=mkUx23Obl4hh

После като стигнеш пл. Каталуния продължаваш направо по Пасейдж де Грасия до къщите.

Да, разбрах вече че Рамбла се минава и пеш. И слава богу, че се бях видяла в приключение!!! Първия ден е панорамна обиколка:
Скрит текст:
Екскурзоводска програма в Барселона: панорамна обиколка “Саграда Фамилия”, парка Гюел (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в пакетната цена на екскурзията), хълма Монджуик, площад “Колумб”, площад “Испания”, площад “Каталуня”, “Ла Рамбла”, Готическия квартал.
regina di cuori, кои други неща би разгледала? На мен ми се иска и Ботаническата градина, и Аквариума, но нямаме време. Бокерията също....
До момента направих този маршрут:
Паметника Хр. Колумб - Palau Guell - Бокерията или Катедралата - пл. Каталуня - Casa Batllo - Casa Mila - Sagrada Familia. Иска ми се на връщане  евентуално Катедралата, но виждам, че няма удобен транспорт /с прехвърляне е/.
Къде мога да видя и цените на билетите на метро, автобуси и т.н.? Видях, че линията L2 върви от Саграда до подножието на хълма Монтжуик. От там трябва да вземем фуникуляр от същата спирка, но колко струва билета за него и къде се слиза от него - директно горе ли? Ботаническата близо ли е?

Regina, сайта който си ми дала е за транспорта в Италия.  Simple Smile  Peace

# 143

https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputV … cFID=mkUx23Obl4hh

Да, разбрах вече че Рамбла се минава и пеш. И слава богу, че се бях видяла в приключение!!! Първия ден е панорамна обиколка:
Скрит текст:
Екскурзоводска програма в Барселона: панорамна обиколка “Саграда Фамилия”, парка Гюел (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в пакетната цена на екскурзията), хълма Монджуик, площад “Колумб”, площад “Испания”, площад “Каталуня”, “Ла Рамбла”, Готическия квартал.
regina di cuori, кои други неща би разгледала? На мен ми се иска и Ботаническата градина, и Аквариума, но нямаме време. Бокерията също....
До момента направих този маршрут:
Паметника Хр. Колумб - Palau Guell - Бокерията или Катедралата - пл. Каталуня - Casa Batllo - Casa Mila - Sagrada Familia. Иска ми се на връщане  евентуално Катедралата, но виждам, че няма удобен транспорт /с прехвърляне е/.
Къде мога да видя и цените на билетите на метро, автобуси и т.н.? Видях, че линията L2 върви от Саграда до подножието на хълма Монтжуик. От там трябва да вземем фуникуляр от същата спирка, но колко струва билета за него и къде се слиза от него - директно горе ли? Ботаническата близо ли е?

Regina, сайта който си ми дала е за транспорта в Италия.  Simple Smile  Peace

Първо за транспорта - на стр. 1-ва са дадени много полезни линкове. Но, най-общо - билет Т10 - струва 10 евро /почти/, купува се от вендиг машини. С него могат да пътуват и няколко човека - общо са 10 пътувания с продължителност 75 мин. и различна комбинация на превозни средства. Трябва да си прецените дали са ви необходими, т.е. колко пътувания ще имате.

След като в панорамната ви обиколка е включена Саграда, предполагам, че ще ви оставят отвън за около час, за да я обиколите от всичките й страни /фасадите/, заслужава си определено. Няма да успеете да влезнете вътре, защото опашките са огромни, хората обикновено си букват билетите онлайн, но те са с определен фиксиран час, което във вашия случай няма как да стане.

За 2-рия ви свободен ден, ако ви оставят на Колумб, разглеждате сградите около него и тръгвате по Рамблата - тя е около 1,5 км. дълга до пл. Каталуния. Като вървите в тази посока, вляво на една уличка се пада Палас Гюел, посещението му отнема някъде около час.

Някъде по средата на Рамблата отляво е Букерията - всъщност си е един интересен пазар с много разнообразни храни, риби, сокове... Когато ние бяхме, беше такава блъсканица, че само си взехме по един сок и излязохме, за мен беше клаустрофобично.

Горе-долу срещуположно на Букерията /вдясно от Рамбла/, започват много хубави улички, площадчета и криволичейки по тях ще стигнете до Бари Готик и Катедралата. Мисля, че тя е отворена до 12 - 12.30 ч., и след това от 17 ч., но трябва да се провери.

От площад Каталуния започва Пасаж де Грасия /може да се вземе метро за 1 спирка/, където са 3-те известни къщи, включително и Каса Батльо - нея също ще можете да видите само отвън, но и 3-те си заслужават. Малко по-нагоре е Каса Мила - също може да я видите отвън.

Мисля, че няма да имате време за Монтджуик, а и като за първо ходене, дайте си глътка въздух за кафенце, тапас, сангрия Sunglasses

# 144
  • Milano
Leila, oправих линка Laughing.

Щом като в програмата ви е включен Готическия квартал (Барри Готик), то няма как да не ви заведат до Катедралата, та тя е най-важното нещо там.

До Монтджуик също ще ви водят, остави фуникуляра за друг път.

Програмата ти отлично може да се изпълни.

Виж, за Саграда, ако не си запазила час в този период няма как да влезнеш бързо.

Аз от Букерията си излезнах с една торба шоколадови изделия. Laughing

Бих отишла естествено в Барселонета, ако желаете вечерта след обиколката.

http://www.barcelona-tourist-guide.com/it/attrazioni/spiagge-bar … llona-spagna.html

Програмата ви е добра.

Иначе, аз по според моите интереси не бих пропуснала стадиона, но ще отидете друг път.

# 145
Запис в тази тема, връщам се да чета   bouquet
следващия месец, живот и здраве ни предстои голямото пътуване

имаме купени билети за мач там, който днес разбрахме, че са го дръпнали с 2 дни напред, та пристигането ни съвпада със започването на мача
въпросът ми е- някой да е наясно дали на стадиона има гардероб или място, на което можем да приберем куфарите си  newsm78

# 146
от прочетеното дотук разбирам , че най-бързо можем да стигнем до стадиона с такси за около 25 евро, правилно ли се ориентирам?

# 147
  • гр. София
Благодаря на всички за отговорите.   bouquet
Ще видим как ще се развие цялата програма....Утре ще питам за допълнителни уточнения и вечерта тръгваме! Дано да уцелим хубаво време, че май дъждове се задават..........

# 148

Аз от Букерията си излезнах с една торба шоколадови изделия. Laughing

И добре си направила. Peace А аз взех кесийка с пържен октопод,който се оказа сготвен поне сто години преди сватбата на баба ми и естествено отиде в коша.  Sick

от прочетеното дотук разбирам , че най-бързо можем да стигнем до стадиона с такси за около 25 евро, правилно ли се ориентирам?
Имаш предвид  такси от летището до стадиона?

п.п.Редактирам се.Не съобразих,че летището е от страната на стадиона и проверявайки в такси калкулатора наистина го дава към 23 евро.Ще има и надбавка за брой куфари.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 10:25 от Анонимен

# 149
добре, че се коригира, че първия път съвсем се обърках... уж тъкмо малко ми се  поизясниха нещата.
благодаря!

сега търся контакт със Стадиона, за да дадат информация има ли място да приберем по време на мача куфарите, но нито виждам тяхна страница , нито някакъв мейл
писах директно на отбора  Grinning  дано някой ме отрази

Общи условия

Активация на акаунт