БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 258
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
На мен не ми изглежда евтино - такса почистване 80 евро, депозит 300 евро ? Аз резервирах през airbnb по 45 евро на вечер със закуска за 2+2 с отстъпката за покана от друг член на airbnb и техните такси ми излезе 131 евро за 3 нощувки. Далечко е от центъра, но близо до метро.
Peace
Moже ли линк?
https://www.airbnb.com/rooms/5612218?checkin=05%2F04%2F2016& … =4&s=cxDmBB78  eто го. цените са в долари (аз избрах произволен период през май). ако решиш да резервираш през airbnb, мога да ти пратя покана на мейл така и двете ще имаме отстъпка от по 18 евро при следваща резервация Wink.
bouquet
Не сме решили твърдо,щото май си излиза доста...имаш ли представа 1500-2000лв. за 3-ма души с билети и поне 3 нощ. дали ще са ок Thinking

# 466
Здравейте, може ли някой да ми обясни каква е разликата между Т-10 карта за няколко зони, например 4 и Bonotren карта за 4 зони като главно ми трябва да използвам влакa R1? Търсих много в интернет, но нещо не схванах разликата. И от къде мога да си я закупя при положение, че ще пътуваме от някое от селцата в Коста Брава до Барселона? Благодаря Simple Smile

Карти и билети можеш на всяка гара/спирка на метро да си закупиш. Има автомати, работят и с банкови карти, не само с кеш.
Т-10 е за 10 пътувания (вдяко едно е с до 4 прекачвания), като картата е валидна в рамките на една година.

Видях, че bonotren картата също е за 10 пътувания и пак може да се ползва от няколко души, но явно има разлика в двете карти.

# 467
  • София
На мен не ми изглежда евтино - такса почистване 80 евро, депозит 300 евро ? Аз резервирах през airbnb по 45 евро на вечер със закуска за 2+2 с отстъпката за покана от друг член на airbnb и техните такси ми излезе 131 евро за 3 нощувки. Далечко е от центъра, но близо до метро.
Peace
Moже ли линк?
https://www.airbnb.com/rooms/5612218?checkin=05%2F04%2F2016& … =4&s=cxDmBB78  eто го. цените са в долари (аз избрах произволен период през май). ако решиш да резервираш през airbnb, мога да ти пратя покана на мейл така и двете ще имаме отстъпка от по 18 евро при следваща резервация Wink.
bouquet
Не сме решили твърдо,щото май си излиза доста...имаш ли представа 1500-2000лв. за 3-ма души с билети и поне 3 нощ. дали ще са ок Thinking
Моята сметка за 2+2 и 3 нощувки е около 2500 лв. - 870 лв билети + 260 хотел + 60 трансфер (хазяина ще ни вземе от летището) + 800 лв за билети за атракции (хоп он офф бус, аквариум, зоо, саграда, гюел, ла педрера, камп ноу нее уточнено още кое и кога )+ 600 лв джобни за храна. Сигурно може и по-тънко, но ние не успяваме.  Confused

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 14:37 от bibi

# 468
Bibi, за четирима човека е напълно нормално. Ние бяхме двама за една седмица и ни излезе толкова като бяхме в сезона и си бяхме и на почивка.

# 469
  • Под гъбата
И накрая на март е ок като време,нали?

Може ли да споделите колко приблизително излиза сами да си организарате пътуването до Барса(като се наеме апартамент под наем,не луксозен) Thinking Да почна отнякъде да смятам...

п.п.Дава ми направо юни,ама връщане чак на края на месеца newsm78 Това значи,че всичко е запълнено ли?
Вуелинг летят през София само лятото, точно в края на юни пътувахме и ние с тях. Неудобното беше полета за връщане в 12 през ноща. За колко човека и колко нощувки да те ориентираме?

# 470
Имате ли представа , с каква давност са билетите за фуникуляра до Монтжуик ? Ако ги купя он-лайн днес , дали ще са валидни на 22.03 например ?

# 471
Имате ли представа , с каква давност са билетите за фуникуляра до Монтжуик ? Ако ги купя он-лайн днес , дали ще са валидни на 22.03 например ?
Предполагам,че искаш да купиш билети за Телеферик,а не за фуникуляра,който е с билети за гр. транспорт?
Ако е така,погледнах тук,но не виждам ограничение за срок на валидност:
http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/19916/mont … ic-cable-car.html
Все пак можеш да им пишеш на посочения мейл.

# 472
Благодаря , Еликсир !  bouquet

И още един бърз въпрос !
Пътуваме цялото семейство - 4 възрастни и две деца до 12 г . Каква карта за обществения транспорт е удачно да си купим ? Виждам ,че има карта Hola BCN , която е индивидуална за 1, 2 , 3 или повече дни . Важи за всички видове транспорт . Цената за 4 дни е 23.85 Е . Дали е добре ?! Как мислите ?
И това , че е за всички видове транспорт означава ли , че важи и за въжените линии , за телеферика до Тибидабо , Синия трамвай и т.н. ?

А билетът за вход в зоологическата градина важи ли и за делфинариума , или се купува отделен такъв ?
Ох , те въпросите станаха повече от един !  Blush

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 12:46 от Сисссс

# 473
Зависи колко дни ще сте там.
Ние за 5 дни, 4 човека, ходене пеша и с транспорта изхабихме 7 талона Т10, Това включва и придвижването от и до летището- 8 чарджирания общо.

# 474

И това , че е за всички видове транспорт означава ли , че важи и за въжените линии , за телеферика до Тибидабо , Синия трамвай и т.н. ?

А билетът за вход в зоологическата градина важи ли и за делфинариума , или се купува отделен такъв ?

Аз мисля,че билетът за зоологическата важи и за делфинариума,защото той е вътре в нея и не видях да има отделна каса.За жалост в деня на нашето посещение нямаше шоу,не разбрах защо.

Не съм ползвала тази карта,за която питаш,на първа страница няма ли инфо или поне линк,за да видиш кой вид транспорт не включва?Ние двама души ползвахме 4 дни гр. транспорт-автобуси и метро+влака от летището,стигнаха ни 2 карти Т 10+2 единични билета.В този случай синият трамвай е с отделен билет,аз съм си записала цена 5,50 евро,има отстъпка с талоните от бус тур.За фуникуляра до Тибидабо също помня,че купувахме двупосочни билети,защото платих с карта,но колко точно бяха трябва да потърся инфо.
п.п.Майче е написала на първа страница-Фуникуляр Тибидабо,двупосочен билет 7,70 евро.

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 13:57 от Анонимен

# 475
  • софия
Делфинариумът е в зоогическата, но трябва да се провери от колко часа започва представлението. Ние изчакахме около 1 час, за да можем да влезем по-рано. Изживяването си заслужава. Делфините са прекрасни. Не се купува отделен билет.

# 476
  • София
И аз с въпросчета: Т10 кара ли е или талони ? Ако е карта при качване на 4ма се чекира 4 пъти така ли ?
Коя фирма сте ползвали за обиколни маршрути - бус туристик или хоп он хоп ? Моля, за препоръки.
За кои забележителност задължително да си купим билетите онлайн, като се има предвид, че ще сме в края на юни. Саграда, Монтжуик, Гюел, друго ?

# 477
bibi, карта е Т10. Ако сте за повече дни, хубаво е всеки да си има такава и да се чекира при всяко пътуване, като билетът важи 75 мин.. Удобно е и да се ползва от няколко човека. Ние не сме ползвали туристически бусчета. Като си начертаеш предварително маршрутите, няма нужда от тях.Преварително си купихме билети за Ноу Камп, / сутрин там няма опашки/, за Аквариума- на обед го посетихме и също нямаше много хора, парка Гюел и Саграда Фамилия. В парка обаче си чакахме на опашка доста. Там бяхме в 19 ч. вечерта през юни и препоръчвам.Не е горещо, има страхотна гледка и стават разкошни снимки.После слязохме с автобус 24 до Пасач де Грация и  се разходихме към плажа да вечеряме.

# 478
И аз с въпросчета: Т10 кара ли е или талони ? Ако е карта при качване на 4ма се чекира 4 пъти така ли ?
Коя фирма сте ползвали за обиколни маршрути - бус туристик или хоп он хоп ? Моля, за препоръки.
За кои забележителност задължително да си купим билетите онлайн, като се има предвид, че ще сме в края на юни. Саграда, Монтжуик, Гюел, друго ?
Биби,моята програма я публикувах преди две страници,ето линк,за да не се повтарям,там има и линк кои бус туристик ползвахме.Препоръчвам ги,много сме доволни,дават чудесен обзор над голяма част от града.Особено както вие ще сте за три дни.Юни е активна и зелената линия.Аз бях взела предварително за Саграда и Гюел,на Монжуик има опашка,но не е драстична.
Картата е картонен талон,на който ,когато го валидираш на гърба се изписва колко пътувания остават+час и дата,ще си го подавате,докато се изчерпи.

# 479
  • София
Iki70, благодаря ! Бус туристик ще го вземем, че сме мързеливи  Embarassed, а и имаме едно мрънкало... не ти е работа, а и ни е нещо като семейна традиция (все едно си купуваме магнити  Mr. Green). И може би 2-3 бр Т10.
Аз съм замислила нещо от сорта - ден първи: с метро до Саграда, разглеждаме я , оттам на синята линия на бус туристик до Капм ноу, че щерките ще ме изядат. И оттам или връщане до Тибидабо и оттам Гюел . После Грасия, Пердера и оттам прекачване на червената за вечеря по крайбрежието. План ставане в 8-8,30 закуска, метро и 9.30 Саграда. Вечерта прибиране към 22.30-23.00.
Ден втори метро до Педрера и оттам по червената линия - Площад Каталуня, Барио готик, зоологическа/парк цитадела, Порт олимпик, Порт вейл, аквариум, музей на Колумб, Световен търговски център, телеферик до Монтжуик (отиване и връщане), Испанско село,  площад Испания, Диагонал, Каса Батио,прекачване на зелената линия за Барселонета за вечеря. Естествено няма да спираме навсякъде,а където ни грабне.
Ден 3 с метро донякъде и оттам Рамбла и пешеходни разходки.
Самолетът е късно вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт