БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 020
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, нашето пътуване съвсем наближи. Летим на 5 април и вече започвам с плановете. Питанката ми е за място с панорамна гледка към града. Изключих кула от Саграда фамилия, защото разбрах, че е за деца над 6г, а моето е съвсем малко над 6. Статуята на Колумб не знам защо също я изключвам. Други идеи? Някой ходил ли е църквата на Тибидабо, струва ли си пътя до там, при условие, че в увеселителния парк не смятам да ходим.

Ние ходихме . Не сме ползвали увеселителния парк, но затова пък си направихме супер пикник . А гледката от там е невероятна !
Имайте предвид ,че духа много вятър .

# 631
Това ми е плана без големи подробности:
I вт      пристигане, настаняване в хотела, вечерна разходка Ла Рамбла или Бари Готик
II ср     Саграда Фамилия
            Каса Мила
            Каса Батийо /или на другия ден след Монджуик/
  Къщите са ни на пешеходно разстояние и може да ги вместя в друг ден, а тук вместо тях готическия   квартал и голямата катедрала
III чет    Монджуик, Каса Мила, Каса Батийо
              или сутринта Катедралата и после Монджуик
IV пет   Космо Кайша, парк Гюел
V съб    Тибидабо,  разходка
VI нед   Зоопарк, парк де цитадела, Пикасо /може и музея да е първи, заради фиксирания час/
VII пон   отпътуване

За къде задължително трябва да сме с предварително купени билети, защото иначе обикновено се чака много, освен за Саграда Фамилия и Музея на Пикасо?
Колко се чака за Парк Гюел, ако на място купуваме билети? Удобен ми е след Космо Кайша, но ще ми трудно да се обвържа с час.

# 632
Моята програма е почти същата, но мисля първо парк Гюел и след това Космо. Така предварително ще купя билети.

# 633
По- добре е първо парка, защото сутрин там има по- малко хора и може да си купите билети предварително.

# 634
Най-много ми харесаха гледките от крепостта на Монтжуик и отсрещната на нея-от църквата на Тибидабо.И на двете места бяхме в прекрасно слънчево време и им се насладихме подобаващо.На църквата прекарахме поне час като зяпахме и снимахме като се започне от стълбите и се мине през всички нива на тераските горе. Peace

# 635
Hola ! В Барселона сме от 4 дни . Имаме най -прекрасното време и всичко върви по план ! Толкова добре устроен град отдавна не бях посещавала ! Възхитена съм ! А в хостел Мартинвал , където сме отседнали , момичето на рецепцията е българка и толкова много напътствия и съвети ни дава ! В момента сме в Cosmo Caixa и децата са във вихъра си ! Май до края на работния ден няма да успея да ги измъкна от тук !
На всички вас , които пишете в темата , искам специално да благодаря за всеки един ред информация ! Помощта ви е безценна ! Благодаря ви !
Ще се радвам да споделиш какво точно посетихте с децата и кое най-много им хареса  а също и напътствията на българката:-) Замисляме пътуване в началото на май за около 4 дни и почнах да чета и събирам информация... Много нещо има изписано за този божествен град, всичко искам да видя, да чуя, да пипна, да опитам, а само..... 4 дни...  #Crazy  Благодаря на всички които сте споделили и продължавате да споделяте своите впечатления и преживявания bouquet bouquet bouquet

# 636
forestfruits, колко са големи твоите деца? Пол?

# 637
Добре, първо парка, после Космо Кайша.

Еликсир, с какво се качихте на Монтжуик? Автобус или лифт?

# 638
Блу,по-назад съм разказвала,ние първият ден се повозихме на бус туристик и имахме слизане на испанското село,разгледахме го,после продължихме с бус туристик до спирката на телеферик,качихме се до хълма с телеферик  и пак с него слязохме, и от същата спирка си продължихме обиколката с бус туристик. Peace

# 639
Блу,
ние бяхме в 10.00 на парк Гюел, в 11 стигнахме на касите, а имаше билети за три и половина.
Лифтът за Монджуиук е изключително панорамен, мислех да се повозим с него, дори да се разхождаме по хълма, ама и за това не остана време. Simple Smile Лифтът е съвсем близо до аквариума и Колумб, ако някое от тях ви е в програмата.

# 640
Момичета, благодаря за отговорите и моля да ме извините за въпросите, които са коментирани вече. Четох една нощ темата, но явно ми е дошла много наведнъж всичката информация.
Парк Гюел ми е мечта от години, а сега се опитам все повече да намаля очакванията си към него.
А до Монтжуик май ще пробваме лифта.

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 22:34 от Блу

# 641

Здравейте, понеже и ние ще спим в района на Пинеда де Мар ,дали може да ми помогнете с информация за билетите до там -какви точно билети трябва да се купят за Renfe. Т10  или има друг вид за пътуване до  5-та зона

Най-добрият вариант е карта Т-10 за 5 зони,като цената е 40 евро.

# 642
forestfruits , моите деца са на 12 и 8 г. Cosmo Caixa  им хареса най-много. Водихме ги и в аквариума , и в зоопарка , и на Камп Ноу .  Навсякъде е интересно , но музея им стана любим .
Изцяло се движихме с градския транспорт . Метрото може да те заведе до която точка на града пожелаеш . Почти за всички места си бях купила билети он-лайн. Дори картите за транспорта . Има отстъпки , когато се купят така .
Лично на мен най- много ми харесаха Испанското село , Болницата Сейнт Поу и фламенко шоуто в Двореца на каталунската музика .
Бях си направила стройна програма , която да включва кафепиене и хапвания , без да се напрягаме много . Успяхме да я изпълним от-до ! Градския транспорт е толкова добре уреден , че нямахме никакъв проблем да си откриваме дадена спирка на автобус например.
https://www.helikon.bg/books/89/-%D0%91%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B5% … D0%B8_159676.html
Ето това беше най-полезната книжка ,по време на пътешествието ни ! Препоръчвам я !
Върнахме се преди 3 дни , а аз вече правя планове за ново отиване до Барселона !  Mr. Green

# 643
Много благодаря за отговорите. Аз си взех тази книжка https://www.helikon.bg/books/89/-%D0%9F%D0%B5%D1%88%D0%B0-%D0%B8 … D0%B0_189638.html
същата за Лондон преди години ми свърши чудесна работа но ще прегледам и тази. Да попитам червените автобуси които са с открит покрив влизат ли в Барселона кард? Някой ползвал ли я е, че се чудя за нея струва ли си покупката...
Сетих се да попитам още в научния музей има ли информация на английски? Не сме испаноговрящи и ако няма на английски или немски ще ни е доста трудно...

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 18:50 от forestfruits

# 644

Сетих се да попитам още в научния музей има ли информация на английски? Не сме испаноговрящи и ако няма на английски или немски ще ни е доста трудно...
Има информация на английски,немски и испански. Peace
Аз не харесвам пътеводителите на НГ,фен съм на Градът в карти.

Общи условия

Активация на акаунт