Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 754
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
За обиколката в хирургиите - на мен ми хареса. Акушерката беше много любезна и отговори на всички въпроси. Не очаквах толкова подробно да покаже всичко. Имаше и полезна лекция за Медела. Дано и при раждане отношението е такова. Притеснява ме само факта, че напоследък са много натоварени. Вероятно защото Весела е затворена и в Окръжна напуснаха много лекари. Аз все пак бих искала да разгледам и окръжна. Ако някой чуе за ден на отворените врати там, моля да пише!
За срещата - на линия съм следващата седмица от вторник до петък. Ако е в извънработно време вероятно съм с каката.

Аз лежа от 3 дни в Окръжна. Йончев е завеждащ, а Бачуров му е заместник. Не знам за ОВ, но има такива, които искат явно да разгледат и им показват просто така отделенията и ги развеждат, така че ако искаш, мисля, че няма да има проблем.

# 256
Аз докато се наканя да ида на лекциите, които обсъждате и взех, че родих. Секциото ми беше на 05.08, в "Торакс", оперира екипът на д-р Христо Кунчев и съм много доволна. Не успях да разгледам условията на други места, защото накрая вече ми беше много сложно със задържането, жегите ме моряха и ми забраниха да пътувам и търча напред-назад, но който се е ориентирал натам няма да съжалява.

# 257
Бубинка били разказа малко повече за раждането?Понеже и аз съм се насочила към Хр.Кунчев.Планирано секцио ли беше с каква упойка?кога ти дадаха бебето?Помогнаха ли ти за кърмене раздвиждане?Лекаря идваше ли да те наблюдава след операцията.сега как се чустваш?въобще всичко за което се сетиш.Благодаря и честито бебче да ти е живо и здраво  Heart Eyes

# 258
  • Пловдив
Бубинка, честито бебче!

Гледам, че доста момичета са се ориентирали към Хр. Кунчев и сякаш всички са секцио. Може и да бъркам, но с такова впечатление съм останала. Да не е някой "любител" на секциото, че и аз ще раждам в Торакс и ако се падна в неговата смяна (моята лекарка най-вероятно ще е отпуска около термина ми) да не реши да ме реже?

# 259
Аз не мога да кажа,виждали сме се 2 пъти с него на прегледи,при мен секциото е наложително и изобщо не сме коментирали направо му казах секцио.Иначе на всеки лекар това е по-лесния вариант ,но мисля че ако държиш на нормално и няма причина да не може не виждам защо.

# 260
Моето секцио си беше планово, а лекаря не съм си избирала, просто попаднах на него, защото работи в екип с лекарката, при която ходех на частно отвреме навреме. Няма да ръся суперлативи без мярка, но мога да кажа, че всички там са изключително мили, грижовни и търпеливи с родилките и бебетата. Като почнем от санитарките и стигнем до хирурзи и лекари, които нито са те израждали, нито те познават. Аз лично не чух лоша дума от никого за никого. Имаше мами със специални потребности като при диабет в случая и всички се грижеха всячески да ги задоволяват. Съобразяваше се менюто спрямо нуждите и състоянието на всеки един, всяка сутрин лекар назначаваше храната. А за самата операция няма много за казване - постъпих предната вечер, а сутринта ме оперираха. Бях със спинална упойка и нищо не усетих, дори дърпането и шиенето. Абсолютно нищо. Бяха много бързи, извадиха бебо за една минута, а разбрах, че е така, защото гонят правилото да се прави това до пет минути. Цялото нещо продължи към 20 мин., а после ме преместиха в реанимация. Донесоха бебето малко по-късно, в ранния следобед, а таткото влезе веднага както и в часовете за свиждане. Относно д-р Кунчев, много внимание отдели, не мога да се прекривя. Идваше често да проверява как съм, а едната вечер чух дежурната акушерка да му обяснява по телефона за нас с бебето. Може да се каже, че от първия до последния ден човекът си се грижеше за пациентите и то лично. Същото правеше и анестезиологът от екипа му - д-р Стоянов, коѝто явно не е само такъв, а също следи пациенти, прави визитации и т.н. А дали натискат за секцио не знам, аз отидох и казах, че трябва да бъде така. Никой не ме е агитирал или питал защо. Имаше и естествени раждания, едното през нощта, за което го викнаха по спешност. За кърменето помагаха всички акушерки, питаха как върви, даваха съвети, показваха. Сега съм добре, имам още леки опъвания като лягам и ставам, но не са кой знае какво. За раздвижването също много помагаха всички, целия ден ни наглеждаха. Като цяло наистина се оказаха свестни хората там, извадих късмет.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 16:11 от Бубинка

# 261
Бубинка, честитра рожба и поиздравления за лекото раждане!

# 262
Не сме само секцио, аз ще раждам при д-р Христо Кунчев нормално. Дано всичко да е наред до тогава.
За този лекар, колкото и хубаво да кажа, все ще му е малко.  Hug

# 263
Здравейте на всички. Казвам се Ани. На 29 съм и ще раждам за първи път. Малко късничко май се включвам, но бих се радвала да се запознаем. Термина ми е на 09.09. Малко остана Simple Smile Честно казано все още се колебая за доста неща...и то важни... Simple Smile Все още силно се колебая за болницата, в която да раждам. Чудя се между Окръжна и Хирургиите.... Без избор на екип. По принцип ми се иска и епидурална упойка, ама... Нещо в държавните болници като че не я препоръчват ли.... Нзз... Не ми е ясно нещо. Иначе бях на ден на отворените врати и в двете. Що се отнася до чистота, и в двете ми се стори доста добре, бебетата са си при теб... Остана отношението... Май повечето от това се оплакват... Преди седмица, две една приятелка роди в Окръжна, без екип.... Беше доволна. А иначе ходя на ЖК при Мерджанов.

# 264
Добре дошла, Ани! И аз се следях при Мерджанов и поради тази причина, ще бъда без избор на екип Simple Smile

# 265
  • Пловдив
 Добре дошла, Ани! Съвсем малко ти е останало.

За държавни болници съвет не мога да дам. Преди 4 год. родих първото си дете и когато избирах къде да родя исках да е  с епидурална упойка. Попитах в 2 от държавните болници за тази упойка и се оказа, че не всеки анестезиолог там може да слага такава и не всеки доктор се наема да води такова раждане. Следователно, трябваше да си избера екип, който да работи с епидурална упойка и да си платя на всички. Това беше преди 4 години, сега не знам как е. Може би е трябвало по-подробно да разпиташ когато си била на отворените врати.

Успех и леко раждане!

# 266
Ами и аз си мисля, че е до анестезиолозите. Явно не им достигат по държавните болници. Иначе в окръжна на деня на отворените врати тази, която трябваше да ни развежда беше болна и ни обясняваха едни момичета, които казаха че не са наясно с епидуралната упойка. Та така.. Ще видим.. Иначе подготовката тече с пълни сили. Сглобихме кошарата, поръчана е количката. Прах дрехи и гладих... Simple Smile останаха някои допълнителни неща, но по приницип чакаме малката принцеса.

# 267
Мисля, че два пъти се спомена за раждане без епидурална анестезия (отделно обяснението от ОВ в Хирургиите...), но така и не разбрах тук има ли мами раждали без такава или тези, които споменаха варианта все още не са родили?

diana.88 как върви с вашия престой в Окръжна? Още ли чакат бебчето? Какво казват за преносването? Успех и много леко раждане ти желая, ако вече не е минало!  smile3525

И последно... Трябва да се уговоря с педиатър предварително за домашно посещение след изписването или на другия ден? Това вярно ли е?

# 268
Привет момичета,
Ани добре дошла Hug
Evoirdie, аз съм раждала без никакви упойки във Вми, но това беше отдавна, преди 8 г. Иначе съм жива и здрава, оцелях .Сега не зная, но и не мисля да ползвам.
За педиатъра- да, трябва да избереш и да се разберете. След раждането го известявате и той до 5 ден ще дойде вкъщи.

# 269
Благодаря за отговора svetlita!
Колко килограма се роди тогава бебчето? Така се случи или ти беше взела предварително решение, че раждането ще протече без упойка? Явно всичко е минало нормално щом и сега си се настроила без такава... Мисля, че ако всичко е наред и бебче си в норма се преживява малко болка. Пък колко е "малко" и това си е индивидуално. newsm03

Аз се настройвам за без. Цялата бременност си протича нормално, супер бих казала. Не се оплаках от нищо от самото начало, бебче си върви в седмицата и прага на болка си ми е висок, а и след лекцията за упойките някак ми се се иска да изпитам естествено и с цялото усещане този момент...

Общи условия

Активация на акаунт