Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 761
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Мисля, че педиатърът трябва да дойде до 24 часа след изписването.

# 271
Evoardie, бебчо се роди 3350., 2 дена след термин, и то предизвикано. Бях решила без упойка, тогава от лекции и др. информации реших, че упойките не са най-полезни. Пък и толкова време жените са раждали така и са оцелели  Simple Smile Но аз съм смела и моят праг на болка също е висок. Всичко мина нормално слава богу, бих казала бързо за 1 дете- 4 часа, но аз не отидох да вися в болницата, а си посрещах контракциите вкъщи. Мисля че и следящата Аг прецини правилно и за това така всичко. Това е моят опит. Всеки, разбира се, е индивидуална личност, и има право да избере най-доброто за себе си. Желая ти смелост и всичко да мине леко, каквотъо и да решиш  Hug Кога ти е терминът всъщност?

# 272
Браво svetlitanewsm10
Да, разбира се - за всеки си е индивидуално и прага на болка и факторите. И аз самата не бих се навила или инатила ако ми кажат, че бебка е 4 кила... или седалищно, примерно... Но засега съм си го навила, че мога да го изтърпя... С тези неколкократни четиридневни бъбречни кризи, които съм карала, чак не ми се вярва, че може да е по-страшно.  newsm62
Термина ми е на 9 октомври - колкото време има, толкова и не остана...  Heart Eyes

# 273
Ами права си. Имаш още малко време. То и обстоятелатвата ще покажат, важното е , края да е едно прекрасно начало за всички. Нямала съм бъбречни оплаквания, така че не мога да сравня. Дано и ти да нямаш повече. fingerscrossed

# 274
Здравейте момичета  Wink Първо, едно голямо честито на Svetlita. Пожелавам на теб и бебчето само прекрасни мигове от сега занапред.

Аз бих искала да ви попитам дали сте правили фетална ехокардиография в Пловдив и при кой ходите. И дали изобщо сте ходили? Аз не знам защо съм си наумила да ходя, бях на ФМ при Троянчев в 21 г.с., той оглежда и сърцето и каза, че всичко е наред. Нямам никакви медицински показатели, за да ходя, но се чудя дали не е добре все пак да отида. Все пак е добре да се огледа от детски кардиолог. Искам да помоля ако някоя от вас е ходила да сподели кога и къде и дали е доволна.

Също се чудя, дали има момичета с отрицателен резус фактор? Може ли някоя да сподели опита си? Аз съм А-, имам един мисед аборт преди година, тогава ми поставиха Анти Д ваксина, сега си правих изследвания в 20 г.с., нямам антитела. Доколкото знам тези изследвания се правят през 20, 24 и 28 г.с. и между 28 и 30 се поставя профилактична ваксина. Тя поема ли се от ЗК и трябва ли да се постави, ако не се открие наличие на антитела?

Чуден ден на всички. Нека се насладим на лекото разхлаждане на времето  Laughing

# 275
Днес май съм най-активна  Laughing но като имам време, имам!  Simple Smile
Ембриа, благодаря, дано не си ме разбрала погрешно. Синът ми е юначага вече ,сега чакаме беба през януари. По твоите въпроси- за истински специалист ФЕК, знам че няма в Пл. В София да, доц. Томова! При все това обаче се отказах да ходя до там, ще правя 4Д ФМ тук.в 21г.с. Ако има вече някакви съмнения, ще ходя до Сф.
Аз също съм А-, синът ми 0+, в родилното май ме пропуснаха за анти Дто някога. Тази година имах мисед, поставих си инжекцията със сигурност тогава. До колкото знам Кумбс се прави 3 пъти, ако всичко е наред не слагаш пак антиДто, ЗК не я поема, тя какво ли поема  Rolling Eyes . Така, за днес да не се обаждам вече, че ще досадя. Нека и другите споделят , ако знаят.
Как мина днес лекцията, видяхте ли се момичета?

# 276
Ембриа, благодаря, дано не си ме разбрала погрешно. Синът ми е юначага вече ,сега чакаме беба през януари. По твоите въпроси- за истински специалист ФЕК, знам че няма в Пл. В София да, доц. Томова! При все това обаче се отказах да ходя до там, ще правя 4Д ФМ тук.в 21г.с. Ако има вече някакви съмнения, ще ходя до Сф.
Аз също съм А-, синът ми 0+, в родилното май ме пропуснаха за анти Дто някога. Тази година имах мисед, поставих си инжекцията със сигурност тогава. До колкото знам Кумбс се прави 3 пъти, ако всичко е наред не слагаш пак антиДто, ЗК не я поема, тя какво ли поема  Rolling Eyes . Така, за днес да не се обаждам вече, че ще досадя. Нека и другите споделят , ако знаят.

Аз обаче чела-недочела се обадих, но нищо де....  Grinning Да ти е жив и здрав юнака, и лека и безпроблемна бременност сега. Да, знам и аз за Сф, но се чудех дали да ходя като уж няма нужда. Просто по-малката ми сестра навремето се роди с лек шум на сърцето (но то май честичко се случва това) и се чудех дали не е добре и аз да проверя все пак.

А за Анти Дто в 28ма седмица съм чувала, че се поставя профилактично и че бебчовците изкарвали по-леко жълтеницата (ако имат, че нали уж при А- майки имало вероятност да се изкара по-тежка жълтеница).

# 277
Във връзка с Анти Д-то поставя ли се и след раждане ако с бебето сте различен резус фактор, независимо, че ти си положителен, защото нещо такова ми се чу на лекцията в Хирургиите и че всъщност това прави по-скоро проблем при следващото бебе ако заченеш.... и от тогава забравям да питам?

# 278
Аз ходих на ехокардиография при Троянчев. Това беше 24-та седмица - тогава се виждало най добре. Ходя при него на фетална и при двете си бременности. Нямам оплаквания. Ако задаваш въпроси обяснява подробно.

# 279

Аз обаче чела-недочела се обадих, но нищо де....  Grinning Да ти е жив и здрав юнака, и лека и безпроблемна бременност сега. Да, знам и аз за Сф, но се чудех дали да ходя като уж няма нужда. Просто по-малката ми сестра навремето се роди с лек шум на сърцето (но то май честичко се случва това) и се чудех дали не е добре и аз да проверя все пак.

А за Анти Дто в 28ма седмица съм чувала, че се поставя профилактично и че бебчовците изкарвали по-леко жълтеницата (ако имат, че нали уж при А- майки имало вероятност да се изкара по-тежка жълтеница).

Ако имате фамилна обремененост, някои от семейството има или е роден с порок на сърцето, задължително отидете при фетален кардиолог.

# 280
diana.88 как върви с вашия престой в Окръжна? Още ли чакат бебчето? Какво казват за преносването? Успех и много леко раждане ти желая, ако вече не е минало!  [smilie=smile3525.
Още си чакаме, без симптоми. Освен да му постеля червен килим и да му замеся питка със сол, белким се сети, че цял свят него чака…

# 281
  • Пловдив
И теб са те чакали  Crazy , на мен едно време като карах тежък пубертет и тормозех нашите постоянно ми повтаряха , че ще ми се върне Simple Smile

# 282
Embrya-аз ходих на фетална ехокардиография в клиниката на д-р Даскалов.Там веднъж месечно идва най-добрата в тази област лекарка,моите АГ го потвърдиха това е д-р Евтимова,може да се обадиш в клиниката и да искаш час,прегледа е около 1 час и нещо,всичко измерва свързано със сърдечно-съдовата система.Аз разбрах за нея и за този вид преглед от проф.Малинова при която бях на ФМ.

За резус фактора-и аз съм А- кръвна гупа,три пъти се изследват антителата,ако е отрицателен резултата не се поставя ваксина

За епидуралната упойка аз се чудя,малко ме е страх,преди 2 години родих нормално без упойка,но сега се чудя дали да искам?

# 283
Диана, много срамежлив бебока  Laughing ще дойде, не може вечно да седи на топличко  Mr. Green
Евоарди, нама проблем ако ти си +, преди малко го обсъждах с близка приятрелка педиатър, която си роди второто бебе наскоро. Новото ми беше, че на майка - и татко + след 2 дете пак са й сложили анти Д безплатно, аз знаех че  е само при първото.
Ембриа, и аз съм чела такова нещо, но не съм питала лекари, ще проверя. Факт е че синът ми се роди с по-силна жълтеница и наистина много продължителна, но пък без други усложнения и медикаменти, освен глюкозата.

# 284
Кейтлин - вчера звънях в клиниката на д-р Даскалов, но ми казаха, че д-р Евтимова, щяла да идва чак следващия месец на 17ти, което за мен мисля, че ще е прекалено късно - нали уж до 23, 24 г.с. трябва да се направи ФЕК. Така че ако ще ходя, то се е видяло, че ще е в Сф...

Svetlita - мисля, че анти Д-то се поставя след всяко раждане, аборт (без значение мисед или при нежелана бременност) и кръвопреливане. ЗК би трябвало да поема ваксината. Навремето се е откривала доста трудно, но сега вече май не е така. Поне аз нямах проблем....

Общи условия

Активация на акаунт