Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 771
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
bambucha_85 - Честито бебче и на теб! Да расте здраво и щастливо!   bouquet
Къде ражда и с избор на лекар ли беше?

Благодаря! Аз раждах в болница Надежда в София. Д-р Димова беше на смяна, но не съм имала конкретен избор на доктор. Бяхме две седмици в Сф, за да чакаме малката да се роди (държах на нормално раждане). Може да звучи сложно, но с ММ си изкарахме супер, да е мислехме да си вземем магнит от София Simple Smile

# 301
Здравейте и от нас момичета!

Бамбуча, честита бебка!

Ние от вчера сме си вкъщи! Истинско щастие! Кърмим се на поискване, но се опитвам да въведа режим и да я науча, че мпрез нощта е време за сън, а не за ядене! Пие доста вода,все едно гърда съм и дала! Ще разкажа малко за раждането, неродилите,ако искат да си спестят четенето...
Скрит текст:
Контракциите ми продължиха цяла нощ,на сутринта бяха доста болезнении дежурната ме прегледа- 3 см разкритие. На визитация мина завеждащият Йончев и поиска да ме прегледа. След неговия преглед и на сина му, вече бях с почти 5 см и той каза да ме водят към родилно.Сложиха ми системката и след малко имах чувството, че ще умра. Сложиха ми някаква инжекция в гърба, от която заспивах м\у всяка контракция. Преживяваха се, докато не дойдоха да ми спукат мехура. Тази болка беше ужасна, заедно с натискането вътре в корема ми, да изтичат по-бързо. От тогава започнаха и зверските болки и най-вече това, че точно по време на контракция док ми бъркаше за по-голямо разкритие. Казаха ми, че за да родя с този таз,трябва да имам 10 см, няма шанс с по- малко. Вече бях на прага и имах чувството, че това няма да свърши никога, а те само ми казваха"Още малко миличка,сега само слушай и изпълнявай!" Качиха ме на магарето, а на мен вече ми причерняваше, супер изтощена бях,не бях яла от предния ден, чувствах се парцал! Нямах никаква сила за напъване повече, обаче си казах, че ще слушам и, че няма време за почивки! На втората контракция и 3-ия напън ме цепнаха( това беше най-болезненото,беше без упойка и така изкрещях, сякаш наистина ме колят... И тя излезе! Болката изчезна!  Гушнах я на секундата и започнах да я целувам! Тя беше сърчицето извън мен! Не мога да опиша! ...После ме зашиха и последствията са- яко опъване,с разградими конци, но ще отида да ми ги свалят, силно изгорена от йода, мажа се с крема на бебка за подсичане и най-гадното- ужасен хемороид, който лекувам и се надявам да успея,защото слушам,че някой не се избавят от тази отврад! От всичко това накуп,сега не мога да си седна на гъза,да си събера краката и да спя като хората! Ама си заслужава! Надявам се скоро да мине всичко... И нещо смешно да кажа! От тази упойка,дето заспивах на стбуждане се усещах, че бълнувам някакви пълну глупости не свързани с раждането! Сега ми е смешно, ама тогава... Страшно съм доволна от д-р Крушков и д-р Халил! Много разбрани хора!

Извинявам се за дългия пост! Лекя засега!

# 302
Честито ДианаHugРадвам се, че вече имаш вече кърма и всичко е наред! Но не бързай според мен да свикваш толкова малко бебе на нощен режим - те са свикнали в корема да ядат постоянно, за тях няма ден и нощ, да не й докараш повече колики...след един месец време може да пробваш  Peace

Честито, Бамбуча! Очаквах новини от теб  Hug Радвам се, че всичко е минало добре  Hug

Ан, а с теб какво се случва?  newsm78

Аз утре съм на преглед, ще видим какво става, термина ми бе 20август....

# 303
Честито на всички мами и леко раждане на всички бъдещи мами Simple Smile аз родих началото на юли в Окръжна болница,като си избрах д-р Йончев и екипът му. Много съм доволна от целия престой в болницата.. Целият персонал в Аг-то бяха с невероятно отношение към родилките. Ако един ден реша за второ без да се замисля ще родя отново там  Joy

# 304
Здравейте! Честито за бебенцата - да ви носят много радост и да растът здрави!
За съжаление аз изгубих моето. Вчера постъпих в Хирургиите по спешност и диагнозата бише фетус мортус. Тази сутрин се роди мъртвото бебе след 17 часа система окситоцин.
Съжалявам, че ви товаря с лоши новини, но смятам че е редно да кажа довиждане. Не се натъжавайте много, бъдете позитивни и при вас всичко ще е наред.
Ако някой има въпроси за болницата, нека ми пише на лично.
Прегръдки на всички!

# 305
snejna mama - Аз нямам думи за нещастието,което те е сполетяло само ще ти кажа да бъдеш силна!Изпращам ти много прегръдкии!  Hug

# 306
Нямам думи... Дори не мога да си представя болката ти...  Sad
Съжалявам...

# 307
Snejna mama,
Прегръщам те силно. Думите са излишни в такъв момент…

# 308
И аз те прегръщам силно, snejna mama!

# 309
Благодаря за подкрепата! Възстановявам се добре за сега. Дъщеря ми е моят стимул да се съвзема бързо.

# 310
Snejna mama, прегръщам те и аз. Бъди силна, най-вече заради дъщеря си. Сигурна съм, че боли много и знам, че с думи никой не може да помогне, но...наистина, просто бъди силна.
На родилите мами, честито и да си гледкат здрави бебенца. Simple Smile

# 311
  • Пловдив
tai  Hug

Диана радвам се, че всичко с вас е наред!

snejna mama нямам думи за това, което ти се е случило! Опитай да бъдеш силна и да го приемеш.... Надявам се в бъдеще да ти се случват само хубави неща!

Благодаря за поздравите!

Мен бабите ме съветват да не я будя през нощта да суче,но като е толкова поспалива понякога се притеснявам, че не суче достатъчно. Цапа по 2-3 памперса на ден, но съм на тръни като прави по-големи паузи. После наваксва с няколкочасово висене на гърда, но за мен най-добре си личи по нааканите памперси. Така или иначе, ако не стана цяла нощ сутринта гърдите ще са ми на камък. Сега се кърмим в 12 вечерта, после ставам в 3, опитвам се да я накарам да суче, после се цедя, и после пак в 6 по същия начин. Доспивам до 8-9 и като стана, трябва пак да я накърмя, че гърдите ще ми се пръснат.

# 312
Snejna mama прегргъщам те силно.

bambucha_85, честито бебче и от мен, здраве и много късмет!

# 313
Здравейте и от мен! Да ви попитам спортувате ли по време на бременността?

# 314
Отново напомням за групата в ФБ ако някой иска да се присъедини да ми пише на лично линк към акаунта си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт