Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 730
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами от Пловдив. Казвам се Йоанна от П-в съм с термин 07.01.2016 г. Първа бременност на 30 години.Имам питане относно раждане в Асеновград. Така се случи,че гинеколога ми е и сегашният ми следящ бременността. Иска ми се да родя в Пловдив но не ми е удобно да му кажа.Имате ли познати раждали в Асеновград дали е много лошо като вариант да се роди там? Моля Ви за мнение защото много се двоумя а имам доверие на моя доктор.

# 136
Това е едно от най-важните неща в живота ти! Не се притеснявай, да му кажеш такова нещо. А и не става въпрос само за него, а като цяло за болниците. Друг е въпроса, че ако му имаш доверие, спокойно можеш да си останеш при него. Иди на преглед в Пловдив, виж как е там, имаш достатъчно време, да решиш. До януари 100 пъти ще си промениш мнението:-) 

# 137
Това е едно от най-важните неща в живота ти! Не се притеснявай, да му кажеш такова нещо. А и не става въпрос само за него, а като цяло за болниците. Друг е въпроса, че ако му имаш доверие, спокойно можеш да си останеш при него. Иди на преглед в Пловдив, виж как е там, имаш достатъчно време, да решиш. До януари 100 пъти ще си промениш мнението:-) 

Много благодаря! Не спомнех по-рано ,бях на преглед и в П-в при Д-р Румен Симеонов. Той сега работи в Селена.Останах с много добри впечатления от него, но не ми хареса факта ,че от първи преглед ми каза за раждане секцио. Джи Мед  Д-р Михнев по друг повод съм се консултирала с него и също останах с много добро впечатление. Благодаря още веднъж !

# 138
Как така ти каза от първия преглед за раждане секцио?
Питам те, защото аз искам да раждам нормално, но съм се насочила към Торакс. Не знам мит ли е, или не, че по частните клиники лекарите гледали да се занимават предимно със секцио. Рових много, все пак намерих майки, които са раждали нормално в Торакс. И в Селена имам близка, която е родила по естествен път.
По този повод все още не съм казала на моя лекар, че искам да раждам там, изчаквам. Но и той е много добър човек, изобщо не е отварял темата.
Та така, питам те от чисто любопитство.

# 139
  • Пловдив
Позната роди април нормално в Торакс, и в Селена раждат нормално. Секциото е по- удобно за повечето лекари за това ги предпочитат масово

# 140
Как така ти каза от първия преглед за раждане секцио?
Питам те, защото аз искам да раждам нормално, но съм се насочила към Торакс. Не знам мит ли е, или не, че по частните клиники лекарите гледали да се занимават предимно със секцио. Рових много, все пак намерих майки, които са раждали нормално в Торакс. И в Селена имам близка, която е родила по естествен път.
По този повод все още не съм казала на моя лекар, че искам да раждам там, изчаквам. Но и той е много добър човек, изобщо не е отварял темата.
Та така, питам те от чисто любопитство.
Преди време имах проблеми с кръста , но не от най-сериозните.Дискова херния,която съм лекувала с балнеолечение. Сигурна съм,че проблема още го има и затова попитах  да ли ще окаже влияние и дали ще мога да родя нормално. Той ме посъветва да се консултирам с невролог, но най вероятно изглеждало ,че ще раждам секцио а и съм била твърде ниска!!! Това беше много странно какво означава твърде ниска?

# 141
От гледна точка на това, че взимат повече парички и че няма да ги разкарват ли? Щото май операцията чиста работа за тях - има си дата и хоп, готово.
Jojo842, колко ниска? Моя позната е 155см. и не само че роди нормално, а за изумление на всички доктори отиде с 8см. разкритие без да усеща болка.

# 142
Просто си планират деня- от сутринта до обяд операции, от обяд до вечерта- ЖК. На всички казват секцио. Ако мине номера-ОК, ако не - не! Simple Smile

# 143
Егати Кума Лисковците.  Smile

# 144
От гледна точка на това, че взимат повече парички и че няма да ги разкарват ли? Щото май операцията чиста работа за тях - има си дата и хоп, готово.
Jojo842, колко ниска? Моя позната е 155см. и не само че роди нормално, а за изумление на всички доктори отиде с 8см. разкритие без да усеща болка.
Висока съм 156. За кръста до някъде разбирам да ми кажат за секцио ,но че съм ниска това не е нормално !

# 145
Висока съм 156. За кръста до някъде разбирам да ми кажат за секцио ,но че съм ниска това не е нормално ! Следящия ми Д-р в Асеновград както споменах по-рано с молбата за мнения за раждане там нищо не ми е казал .А как може от първи преглед да се прецени.

# 146
Радостина Даскалова,svetlita,  благодаря за пожеланията! Ще разказвам, разбира се  Hug

Относно Торакс - доктора също ме навиваше за секцио, но аз категорично му се противопоставих, понеже нямам абсолютно никакви показания и съм си много добре, бременността ми върви перфектно! После се опита да ми "наложи" мнението си, че е добре естественото раждане да е предизвикано, т.е. преди термин, да определя датата и да действаме с изкуствено създадени контракции, но и на това се опънах. Сега просто си чакам датата....и вярвам че всичко ще е наред!

diana87 Благодаря за инфото за Уникато! Видях че темата ще е за кърменето, аз такава лекция съм слушала, ама понеже не съм кърмила, винаги би ми било интересна! Но засега съм утре в МОЛ-а, а за другиден още незнам  Rolling Eyes

verji_87 , понеже искаш мнение за Селена, аз раждах там първото си дете. Нищо особено, а за цената просто не си струва, според мен. Затова се насочих и към Торакс - по-евтино, работят наистина със ЗК за ежемесечните прегледи, докато в Селена винаги намират за какво да те издоят  Crazy Ама така си е, наистина. Плюс това грижата им не  е много на ниво. Хайде, аз раждах там преди 6 години, ама преди 3 седмици една приятелка роди там и бе супер разочарована. Първо защото посещения в стаите се разрешават по всяко време, а на нейната съседка по легло постоянно имало лели, чичовци и стринки по няколко часа, та нали се сещаш, че не може да си накърми бебето, да се преоблече и т.н.  После друго - донесли й меню за обяд, да си избере, тя си избрала супа и второ, обаче й казали "а, не  може и двете неща, само едно се разрешава, изберете или супата, или гъби с ориз  ooooh! " това за 1350 лв дето плаща!!!! За закуска пък й донесли кроасан с чай  Stop много подходяща храна за родилка! Вика че много-много не влизали да ги наглеждат, а бебетата постоянно ревяли, понеже стаята им била срещу тяхната. С една дума - лудница!А тя беше раждала преди време в Торакс и бе много по-доволна, но лекарят й се премести в Селена и нямаше избор..... Дано ти помогнах  Laughing

# 147
Tai, супер, кефя ти се. А как реагира доктора като му обърка плановете? Промени ли се отношението?

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 13:15 от Радостина Даскалова

# 148
tai, благодаря много за подробната и изчерпателна информация за Селена! Все още съм много объркана, понеже ще ми е първо раждане и ми се щеше да е при лекар, на когото имам доверие, а д-р Бачуров определено ми го е спечелил... За щастие имам все още достатъчно време да решавам Simple Smile На теб желая леко и безпроблемно раждане Simple Smile

# 149
Аз например казах на доктора,че искам нормално раждане,ако всичко е наред.Той ми отговори ,че за сега  имам всички изгледи за това.Уговорихме се да чакам да получа болки и тогава да отида.В това отношение е много точен,няма проблем.Знам,че има много доктори които са за секциото без причина,но моят не е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт