Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 021
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Нещо последните 2 месеца не мога да се спогодя с моята муункъп. Още с поставянето и протича. Първите месеци нямах проблем, но какво става сега не знам. Другата седмица пак ще я пробвам, но не знам вече. Отваря си се, но хем вътре се пълни, хем и отстрани пропуска. От какво е според вас проблема?
И аз така! Сигутрна съм, че вакуум става, но.....протичане има без да е пълна чашката. Имам Мелуна, два размера, М и Л. Цикълът ми е силен, и то много, но се нацапвам преди да се напълни и половината!
loa, аз винаги внимавам отворът на маточната шийка да се падне в чашката, иначе ми протича и на мен.
Как да съм сигурна, че маточната шийка е извън чашката? Може би много навътре я слагам, знам ли... newsm78, ама последния път много се изнервих.

# 211
Здравейте, момичета,
Някоя ползвала ли е тази чашка:
http://lila.bg/cups/menstrualcups/menstrualna-chashka-softcup/softcup.html
Пише че може да се ползва до 3 цикъла, но се чудя как се дезинфекцира - не зная дали няма да се стопи ако реша да я изваря... С нещо друго от цикъл до цикъл мога ли да я дезинфектна?
От сайта: "Производителят препоръчва една чашка да се ползва в рамките на един цикъл и с началото на следващия да се използва нова чашка Softcup. При употреба за повече от един цикъл е възможно в чашката да се развият бактерии ако тя не се дезинфекцира."

Иначе по принцип за студена дезинфекция има разни течности. Например на Чико има такава, която най-често се ползва за играчки и шишета. Но аз не бих си дезинфекцирала чашката с нея.

Допълвам:
Как да съм сигурна, че маточната шийка е извън чашката? Може би много навътре я слагам, знам ли... newsm78, ама последния път много се изнервих.
Бъркаш с пръст и минаваш по ръба на чашката. Ако шийката е навън ще усетиш.

# 212
Момичета, вие сте 1/2 гинеколози, да не кажа направо такива! Не мисля, че някога съм си напипвала шийката на матката  Embarassed
Подариха ми най-малкият размер чашка (раждала съм секцио). Четох в нета, гледах клипчета как се поставя, нооо изобщо не успявам да премина границата с костта. Съмнявам се да съм жената с най-тясна вагина на планетата, но със сигурност съм най-страхливата и непохватна.  Grinning Идеи как да се справя с поставянето?

# 213
Не мисля, че някога съм си напипвала шийката на матката  Embarassed
Значи е време да го направиш. Mr. Green Тя слиза по-надолу по време на цикъл. При някои жени е много високо и е възможно да не могат да я напипат. При мен понякога голямо ровене пада докато наместя всичко както трябва. Embarassed
Идеи как да се справя с поставянето?
Научи се да си отпускаш мускулатурата. Иначе не става. Аз понякога в обществена тоалетна като се стегна и не мога да я извадя лесно. Confused Особено ако има опашка пред тоалетната или някой почука... ooooh! Иначе според мен чашките се поставят много по-лесно от тампон.

# 214
Благодаря ти! Да, наистина не мога да се отпусна. Обнадежди ме с това, че е по-лесно от тампон - с тях нямам проблем.

# 215
Момичета, посъветвайте ме от кой сайт да си купя превръзки. Посмъртно няма да дам 15лева за 1 (каквато е цената по бг сайтовете).

# 216
  • София
От китайските сайтове има по-евтини. От английските излизат около 10лв едната.
Ето от един китайски примерно:
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-5pcs-Lot-12-inch-Ba … searchweb201560_1
Но нямам никакво понятие за качеството. Имай предвид, че доставките от Китай отнемат средно 1-2 месеца, та ще си почакаш доста, ако ги поръчаш оттам.

# 217
  • Варна
Здравейте, момичета. Имам една чашка femme cup от преди години. Как ли не я сгъвах и поставях, протича постоянно.  Иначе не ме боли нищо, супер удобна, изобщо не я усещам и т.н..   Не мога разбера в мен ли е проблема или в чашката. Сега си поръчах една евтина китайска, поне да не ме е яд, ако пак не става.  Сега си поръчах L размер, имам 2 раждания секцио,  умерен цикъл.

# 218
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Възможно е да ти е голям L размера.  Thinking

# 219
А как се напипна шийката на матката? На какво се оприличава?Като топче или ?

# 220
  • Варна
От китайските сайтове има по-евтини. От английските излизат около 10лв едната.
Ето от един китайски примерно:
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-5pcs-Lot-12-inch-Ba … searchweb201560_1
Но нямам никакво понятие за качеството. Имай предвид, че доставките от Китай отнемат средно 1-2 месеца, та ще си почакаш доста, ако ги поръчаш оттам.
Аз си поръчах подобни, но не съм доволна. Държат се като еднократните - парене и сърбеж още на първия час. Ако нямаш проблеми с обикновените превръзки, може да пробваш...

# 221
  • ул. "Мечтание"
Попаднах на нещо много яко - бельо за цикъл!  Mr. Green

THINX

Четох чудесни отзиви и съм много навита да си взема.  Crazy Ще търся първо в някой европейски сайт дали няма да намеря да поръчам, че от щатско ще ми дойдат дооооста солени.

# 222
Много интересно звучи!  Thinking 

# 223
Определено ме заинтригува. Доставката е 15$, което само по себе си не е кой знае колко, но цената им е такава, че със сигурност ще отидат на митница ииии тука някъде идват наистина малко скъпички  Crossing Arms

# 224
Има опция "покани приятел", който дава на теб и приятелят 10 долара от първа поръчка. Но в момента нещо не работи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт