Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Някой взимал ли си е чашка от немския амазон? Тук една чашка ли предлагат? http://www.amazon.de/Me-Luna%C2%AE-Classic-Kugel-Violett/dp/B00C … CRHATKK3WMDF12DAF
Имаше си някакъв бг сайт само с техни чашки. Мисля, че и някой даже си беше поръчвал от там.

# 241
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ето го нашия техен сайт.  Simple Smile  Даже излизат малко по-евтини.
В Лила.бг също има Мелуна.

# 242
  • ул. "Мечтание"
Ето го нашия техен сайт.  Simple Smile  Даже излизат малко по-евтини.

Моята си я поръчах от тях.  Peace Всичко точно.

По казуса на Радина ми хрумна, че може да опита и с левантийска гъба.

# 243
  • ул. "Мечтание"
Обзаведох се с гъба. И пристигна точно навреме за цикъла ми... Вероятно още тази вечер или утре ще влезе в употреба. Много съм щастлива, дано ми върши добра работа!  Crazy

# 244
Уууууу, ще чакам отзиви с голям интерес!  Mr. Green

# 245
  • ул. "Мечтание"
о, непременно!  Mr. Green

Сега видях третата ти лентичка... Честито!  Heart Eyes Леко бременеене до края!  Hug bouquet

# 246
Мерси!  Grinning

# 247
Здравейте, с помощта на по-информирани мами намерих вашата тема, но аз имам въпроси отностно многократните превръзки. С чашката не ми се получава изобщо, от половин година се мъча с нея (с няколко вида) и просто не свиквам, поставянето и изкарването е ад  Blush

Ползвали ли сте многократните превръзки? Най-вече ме интересува дали пропускат, удобни ли са и дали е възможно да предизвикат алергии?
От дете страдам от алергии заради ежедневните превръзки и вече не знам каква алтернатива да търся  Sad Cry

# 248
  • София
Ежедневните превръзки са голям проблем. Не разбирам защо някой си го причинява извън последен ден от МЦ newsm78
Ако има течение, трябва то да се лекува, а не да се ползват ежедневни превръзки.
Хрема не се лекува с носни кърпи.

# 249

Ползвали ли сте многократните превръзки? Най-вече ме интересува дали пропускат, удобни ли са и дали е възможно да предизвикат алергии?
От дете страдам от алергии заради ежедневните превръзки и вече не знам каква алтернатива да търся  Sad Cry

Здравей,
От превръзките за многократна употреба има два вида - такива с PUL плат и такива без. Тези с ПУЛ не пропускат, тези без - да. Съответно тези без са по-подходящи за последните дни на цикъла, когато е само капки (поне при мен е така). Тези с ПУЛ са и по-скъпи. Моите са купувани от чужбина, бяха по 5-6 долара, но вече може и да са повече. Видях, че цената в България те притеснява, но пък като се има предвид чакането им от чужбина, с евентуална доставка от там,  ако и поръчаш повече бройки - губенето на време на митница и прочие тъпотии, то разликата от 3-4 лева на бройка се избива.  Simple Smile Може би по-евтин вариант е сама да ги ушиеш, има кройки по сайтовете, само трябва да си поръчаш ПУЛ.
Аз съм купувала от Ибей и от Етси, и двете дами ми ги изпратиха от Щатите.
За удобни, поне на мен лично са ми удобни, макар че като не залепват като обикновените, е възможно да се разместят. Трябва да се сменят доста често, ако ползваш само тях без чашка. Алергия не мисля, че можеш да получиш, по сайтовете обикновено са от памук или бамбук, а ПУЛ-ът е изкуствена материя, но не докосва кожата.

# 250
Мисля, че не се изразих правилно. Никога не съм ползвала превръзки извън месечения цикъл (неправилно използвах ''ежедневни превръзки'')

На 24 съм и преди да мина на чашката винаги съм ползвала само превръзки за месечния ми цикъл и един единствен път тампони. Според гинеколози алергиите ми се дължат на превръзките и от тогава винаги се старая да използвам най-простите превръзки, които обаче не винаги попиват добре и за мен не са добра алтернатива. От друга страна и от тях имам алергии които ту се появяват, ту изчезват, но просто беше по-малкото зло за мен.
Пробвала съм и по стария начин с парчета памучен плат, но просто постоянно се разместват и не е добър вариант. Но за първите дни, когато течението не е обилно, това ми е алтернативата.
Завиждам на приятелките ми които ползват превръзки безпроблемно, аз откакто имам цикъл преживявам някакъв ад  Embarassed
За жалост чашката не ми е комфортна, за сега я ползвам, но е мъчение, особено когато съм навън. Винаги успявам да разлея всичко по пръстите (явно съм страшно несръчна).
Ще си поръчам от превръзките за многократна употреба, дано да имам късмет с тях. Ако някоя от вас е ползвала, моля да даде мнение.  Praynig Praynig

# 251
Заедно сме писали, Еовин. Simple Smile
Благодаря за мнението.  bouquet Каквато и да е цената със сигурност ще поръчам.
Ще пробвам с няколко, за да видя как е и след това ще поръчам повече ако ме устройва.

# 252
saveur, пробвала ли си дамски превръзки (за еднократна употреба) от биологичен памук? Аз те съветвам ако си купуваш такива за многократна употреба, също да са от био-памук. Peace Аз съм хоби-шивачка и на разни шаренки басмички, каквито гледам масово използват за шиенето на дамски превръзки, често на канта на плата пише "Да не се използва за детско спално бельо". Rolling Eyes В текстилната индустрия се използват много вредни химии. Sad

Ежедневните превръзки са голям проблем. Не разбирам защо някой си го причинява извън последен ден от МЦ newsm78
Ако има течение, трябва то да се лекува, а не да се ползват ежедневни превръзки.
Хрема не се лекува с носни кърпи.
Аз си го причинявам. Wink Навик просто. Иначе не се чувствам чиста. И не, "течение" не значи инфекция. Просто някои жени са с по-засилена секреция на цервикална слуз. Аз съм една от тях, особено около овулация, особено след като родих. Ползвам такива от биологичен памук и се каня да си ушия най-сетне за многократна употреба. Никога не съм имала инфекции през живота си. Rolling Eyes

# 253
  • София
 Peace

Синьо, жените като теб със засилена секреция са сравнително малко на фона на общия брой ползващи непрекъснато ежедневни превръзки. В случаи като твоя е необходимост.

# 254
Синьо, ползвам и такива превръзрки от био памук, като ходя в някой по-голям град се зареждам защото по-лесно се намират.
Винаги ползвам памучни, а не копринени превръзки, наистина от най-простите. Тези от био памук наистина са ми от най-приятните, но както писах не попиват много добре и стават гафове с тях (поне при мен), но пък не спарват. Все пак ме спасяват.

Една приятелка ми беше донесла от чужбина на марка Saugella. Ако ги видиш някъде силно ти ги препоръчвам!! За жалост до сега не съм ги намирала.

Общи условия

Активация на акаунт