Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 96 351
  • 657
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм доволна от посещението ни в Атина. Изкарахме 3 дни чудесно и времето беше с нас. На тези цени въобще не се чудете. Само разходката си струва. Мога да разкажа ако има желаещи.

# 241
  • Варна
Аз съм доволна от посещението ни в Атина. Изкарахме 3 дни чудесно и времето беше с нас. На тези цени въобще не се чудете. Само разходката си струва. Мога да разкажа ако има желаещи.
Имааа. Ние тръгваме след 12 дни и ми е интересно къде ви хареса най-много.
Чудя се кой билет да купя - само за Акропола за 20 евро или пълния за 30. Също не мога да разбера Театърът на Дионис в кой билет е включен и влиза ли се в него?
Четох и за трамвайна линия, която минава по крайбрежието и е добра за разглеждане, но коя е не се ориентирам.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 23:48 от ilianagm

# 242
Здравейте !И аз съм  съм много доволна  от  нашето 3 дневно посещение на Атина.Бяхме в периода 6-9 октомври.
В билета за Акропола от 20 евро е включен и театъра на Дионис. Театъра е разположен на южния склон на хълма.Минава се през каменните редове  и може да се поседне на тях.В билета от 30 евро са включени Античната и Римска агора, храма на Зевс Олимпийски  и още няколко обекта.Вие трябва да си решите какво искате да посетите.Например цените на индивидуалните билети за агорите са 8 и 6 евро .Билета за храма на Зевс е 6 евро също.Препоръчвам да се качите на хълма Ликавитос. Гледката е уникална.Може да се качите пеша или с телеферика. Двупосочния билет е 7 евро

# 243
  • Варна
Препоръчвам да се качите на хълма Ликавитос. Гледката е уникална.Може да се качите пеша или с телеферика. Двупосочния билет е 7 евро
До хълма как се придвижихте? Ние ще сме оседнали в Плака. Разстоянието пешеходно ли е (изглежда ми близо) или да търся транспорт до там?

# 244
И нашия хотел беше в Плака.Този квартал е може би най- добрия за отсядане в Атина.Вариантите да стигнете до телеферика са пеша или с такси.Ние стигнахме пеша.Преди да стигнете до телеферика има един стръмен участък с изкачване на стълби.За хора които не са толкова физически активни е леко уморително.

# 245
Ликавитос си е в центъра, на пешеходно разстояние от Плака, но самият хълм е доста стръмен, изисква човек да е в прилична форма за изкачване. Ако се качвате на Витоша, няма проблем.

# 246
А Атина как е в края на ноември?Време и настроение получава ли се?

# 247
Здравейте! Ние сме решили да отидем до Атина за 2 дни- 2 нощувки. Това смятаме да е в средата на декември. Става ли този месец за екскурзийка в Гърция? Отметнала съм си доста хотели, четох кои са най-добрите места. Ако не Ви представлява трудност, бихте ли споделили в кои хотели сте отсядали? Благодаря!

# 248
Здравейте!Ние бяхме за 3 нощувки в хотел Нефели в Плака.
http://www.hotel-nefeli.com/en/
Резервирахме през букинг.Хотелът е на топ място.Всички основни забележителности са на 10-15 мин.пешеходно разстояние.Площад Синтагма е на 6-7 мин.пеша,а Монастираки на 10 минути.Персоналът в хотела е супер любезен и отзивчив.Хигиената беше на ниво както и закуската.Обзавеждането на стаите е малко старичко,но заради местоположението си  и всичко останало хотелът си заслужава цената.

# 249
eiy, много ти благодаря!

# 250
  • Варна
Четох, че има спектакъл "Звук и светлина" срещу Акропола.
Знаете ли дали се провежда още, кой ден  и от колко часа е?

# 251
  • София
Четох, че има спектакъл "Звук и светлина" срещу Акропола.
Знаете ли дали се провежда още, кой ден  и от колко часа е?

Доколкото си спомням/а не беше скоро/ светлинното шоу беше премахнато. Причината беше, че светлините оказват лошо влияние върху антиките.
Сега има само осветление, което е съобразено да не вреди...

НОВИНИ

Ресторант в Атина беше избран за един от най-добрите в света.
Това е Funky Gourmet в Kerameikos.
Желателно е резервацията да бъде направена доста по-рано до 30 дни предварително.

Хотел http://www.bluepalace.gr/ на остров Крит също попадна за пореден път в челните редици на Condé Nast Traveler.

Лошата новина е, че в негативната класация за летища в Европа попаднаха четири в Гърция.
Според http://www.sleepinginairports.net/ това са Санторини , Ханя, Ираклион и Родос...

# 252
Здравейте! Ние сме решили да отидем до Атина за 2 дни- 2 нощувки. Това смятаме да е в средата на декември. Става ли този месец за екскурзийка в Гърция? Отметнала съм си доста хотели, четох кои са най-добрите места. Ако не Ви представлява трудност, бихте ли споделили в кои хотели сте отсядали? Благодаря!

Става - времето е чудесно. Преди 2 години по Коледа бе 20-22 градуса и имаше хора на плаж.

# 253
Супер! И аз се надявам  ,че ще е хубаво времето и градът ще е коледно украсен. Вече намерихме и хубав апартамент. Сега ще чета за забележителностите , заведенията и т.н.

# 254
И ние се върнахме от Атина. Вече започват с украсата.Бяхме за 4 дни и съм доволна.Тези полети са много удобни. Ще ги ползваме сигурно много.

Общи условия

Активация на акаунт