Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 96 351
  • 657
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря много. И още един въпрос имам. В метрото трябва ли да си купуваме отделни билети за багажа?
Оставете си багажа в http://www.athenslockers.com
Аз не си купувам нищо за него.не са ме проверявали

# 391
  • София
Благодаря, нямам нужда да го оставям някъде. Ще пътуваме от летището до хотела с метро и за това питам. Simple Smile

# 392
Благодаря, нямам нужда да го оставям някъде. Ще пътуваме от летището до хотела с метро и за това питам. Simple Smile

Ние пътувахме с автобус от летището до центъра и не купувахме билети за багажа.

# 393
  • София
Пътувахме от летището до пл. Синтагма с метро, а на връщане - с автобус. Не сме купували билети за багажа в нито една от посоките.
Пътувахме с малките куфари - които минават за ръчен багаж.

# 394
  • София
Благодаря, ние ще сме с голям куфар обаче,  сигурно ще питаме на място за всеки случай.  Rolling Eyes

# 395
При мен не излиза нито снощи, нито сега.
Май не съм от късметлиите Simple Smile
Bled, благодаря!

Включвам се от гръцко от хотел взет с кешбек. Да ти кажа да продължаваш да пробваш.

След резервация идва писмо, не веднага. В което ще пише, че всичко е наред. Кешбека може доста да закъснение след престоя в хотела. Но ще го получите.
Като се върна ще пусна още линкове,  ако ги има. Успех...
Аз получих писмо да потвърдя картата в която да върнат кешбека.и ще чакам да видя
Да се похваля че ми върнаха кешбека в сметката.благодарна съм на темата,че разбрах за това

# 396
  • София
Благодаря, ние ще сме с голям куфар обаче,  сигурно ще питаме на място за всеки случай.  Rolling Eyes

Когато съм се интересувала по този въпрос, беше доста отдавна. Регламента беше, че куфари до 10 кг. не се заплащат. За тези над 10 кг - 0,30 евро. Възможни са изменения.
Но сериозни проверки няма...

# 397
Здравейте мами -след няколко дни започва наша екскурзия -  този път основно е Македония , но ще прекараме и 2 дни в Гърция .Не сме били в този район/откъм Македония/ - но сме планирали Едеса,  Пела, Вергина/ дано да улучим да  е отворено-че предния път не беше/и да влезем в България през Солун откъм Гоце Делчев . Ще бъда благодарна на скорошни отзиви от Пела- какво да се разгледа, горе долу за колко време ще го разгледаме , някакви ориентировъчни цени...Ако прецените че има още друго какво да се види - моля напишете - фенове сме на историята.
ПП да препоръчате някой по централен паркинг в Солун ?

ПП Нещо не разбрах за кешбека - може ли по подробно да обясните. Моите резервации са пред букинг ,чрез genius  потребител / т.е с 10% отстъпка предварително начислена/ .А относно ПИБ - при резервиране ползвам дебитна карта на ПИБ -  всичките ми резервации са пред август - но ще се ползват септември  и са със заплащане на място...с изкл. на нощувките в Гърция

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 08:56 от tky

# 398
  • София
Здравейте мами -след няколко дни започва наша екскурзия -  този път основно е Македония , но ще прекараме и 2 дни в Гърция .Не сме били в този район/откъм Македония/ - но сме планирали Едеса,  Пела, Вергина/ дано да улучим да  е отворено-че предния път не беше/и да влезем в България през Солун откъм Гоце Делчев . Ще бъда благодарна на скорошни отзиви от Пела- какво да се разгледа, горе долу за колко време ще го разгледаме , някакви ориентировъчни цени...Ако прецените че има още друго какво да се види - моля напишете - фенове сме на историята.
ПП да препоръчате някой по централен паркинг в Солун ?

ПП Нещо не разбрах за кешбека - може ли по подробно да обясните. Моите резервации са пред букинг ,чрез genius  потребител / т.е с 10% отстъпка предварително начислена/ .А относно ПИБ - при резервиране ползвам дебитна карта на ПИБ -  всичките ми резервации са пред август - но ще се ползват септември  и са със заплащане на място...с изкл. на нощувките в Гърция

Ако намерението ви е да влизате от Битоля към Флорина първата среща с историята ви е на езерата Преспа. Дали сте ходили там ? Ако искате да ги посетите да пишем по въпроса. Относно исторически места по пътя мога да ви кажа много и съм го казвала.
За Едеса,  Пела, Вергина също съм писала много. Може да си припомним.
Пела се разглежда бързо. Приятно градче с паметника в него.

Новият музей си заслужава за хора като вас. И разкопките малко в страни от селото към пътя. В билетите от музея влизаше и цената за разкопките. Доколкото си спомням тя беше 8 евро.
Музеят не се посещава много, но аз го препоръчвам и си струва. За Пела може да си отделите 3 часа/всичко/ или малко повече с едно фрапе на центъра.

За паркиране в Солун писах скоро ТУК   + централен паркинг...

За кешбека писах на доста места. Все още възможностите продължават.
Отстъпката на ПИБ и genius са отделно от кешбека. ПИБ този месец до края дава 6% след това 3%.
Кешбека продължава с различни суми, които се променят често. Аз вече получих няколко върнати суми, като имам още.
Основното е да имаш линк през който да започнеш резервацията. За съжаление се получава от малцина директно. Пусках няколко такива линка, имам и сега. Но при пускането тук не излиза лентата с отстъпката. Ще пробвам и сега:

https://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=339530&lab … eme_list_length=0

При мен се получава... след клик върху линка. Преди не ставаше.

Ако пак лентата не се появи ще трябва да се пусне по друг начин ако имаш къде. От поща в поща се получава.

При започване на резервацията трябва да виждаш тази зелена лента:

Ако имаш други въпроси заповядай.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 22:17 от Bled

# 399
Следващия петък заминаваме за Метеора, на отиване ще посетим пещера Маара. В района около пещерата има ли къде да хапнем за обяд, може ли да препоръчате нещо наоколо?

# 400
Bled, зная че често пътуваш, но тайничко се надявах да се включиш-ти си моята енциклопедия за Гърция- благодаря smile3525.
Смятаме да тръгнем от Охрид, през Битоля и Gmaps дава да минем през Лерин/това Флорина ли е?/.Пак от maps-а езерото Преспа остава малко в страни /10тина км/ но ако препоръчаш нещо и няма да ни отнеме много  време- не е проблем да се отбием. От там през Едеса, Пела до Лутра Позар - там ще нощуваме.
След това тръгваме към Вергина , после Солун/ там сме били но има още за гледане/ - " нацелих"  си паркинг - предполагам към 15ч ще тръгнем към България. Ако успеем да вмъкнем и пещера Маара при Драма ще изпълним план максимум/не сме успявали никога до сега  Sad - все нещо изниква пътьом и спираме, може би пак ще отложим/
Относно кешбека -влязох пред линка - но ми дава че мога да го ползвам за нови резервации,  а аз вече съм направила моите -явно следващия път. Сега ще видя какво мога да направя с ПИБ...

# 401
Днес заминаваме за Лефкада. Искам да п;опитам , ако някои от вас е ходил... заслужава ли си археологическият музей в Лефкада? Дали е от ранга на този в Полигирос, Халкидики (богат и интересен)? Знам, че не мога да сравнявам с Атинските музеи, но дали има интересни находки?
Знаете ли нещо за градината на поетите?
Къде в Агиос Йоанис са мелниците? Достъпни ли са с автобус от Лефкада? Не сме с кола Sad
Има ли интересна традиционна архитектура в планинските села? Гледам, че до Кария има автобус.
Има ли смисъл от еднодневна фериботна екскурзия до Фискардо (Кефалоня), т.е.: можем ли за 4 часа пеша да видим интересни неща, или да се концентрираме на Лефкада, в  която ще сме 6 дни общо?

# 402
Пеша в Кефалония нищо няма да видите.не си струва.

# 403
  • София
Има ли смисъл от еднодневна фериботна екскурзия до Фискардо (Кефалоня), т.е.: можем ли за 4 часа пеша да видим интересни неща, или да се концентрираме на Лефкада, в  която ще сме 6 дни общо?
По-добре отидете на еднодневен круиз с корабче от Нидри. Обикалят се 7 острова. Едната спирка е Фискардо на Кефалония, ходи се и до Итака, Скорпиос и др., както и някои от живописните плажове на западното крайбрежие на Лефкада - Егремни или Порто Кацики.

# 404
  • София
Днес заминаваме за Лефкада. Искам да п;опитам , ако някои от вас е ходил... заслужава ли си археологическият музей в Лефкада? Дали е от ранга на този в Полигирос, Халкидики (богат и интересен)? Знам, че не мога да сравнявам с Атинските музеи, но дали има интересни находки?
Знаете ли нещо за градината на поетите?
Къде в Агиос Йоанис са мелниците? Достъпни ли са с автобус от Лефкада? Не сме с кола Sad
Има ли интересна традиционна архитектура в планинските села? Гледам, че до Кария има автобус.
Има ли смисъл от еднодневна фериботна екскурзия до Фискардо (Кефалоня), т.е.: можем ли за 4 часа пеша да видим интересни неща, или да се концентрираме на Лефкада, в  която ще сме 6 дни общо?

Може би вече сте заминали. Трябваше да попиташ навреме. Но аз ще отговоря все пак...
Музеят в Лефкада си заслужава при всички случаи. Разделен на сектори показва много интригуващи експонати поне за мен.

Градината на поетите се намира още при влизането ви в Лефкада. По точно това е парка Bosketo където са изложени доста паметници на изтъкнати автори на словото включително  Аристотел Валоритис.
От едната страна на парка е морето, а от другата няколко хубави хотела.

Мелници може да видите и пеша/такси от Лефкада на плажа Agios Ioannis Beach, около 3 км. Разбрах, че сте без кола, наемете ако ви е възможно.
Колата е неизбежна за разглеждане на Лефкада и още повече Кефалония, както са ти казали.

Което се отнася и за следващия въпрос, селата. За тях много мога да ти кажа, но не се наемам да правя маршрут без кола. За мен ще загубите много време и нерви. Аз лично не се задържам много на плаж и точно това са моите маршрути.
Apolpena, Spanohori, Kavalos, Asprogerakata, Lazarata, Spanohori, Pinakohori, Pigadisani, Karya, Egklouvi, Platystoma, Alexandros, Kolyvata, каньона на Мелиса и т.н. Уникални села, страхотна природа, невероятни църкви и манастири.
Изумителни гледки...Но не го виждам без кола.

Bled, зная че често пътуваш, но тайничко се надявах да се включиш-ти си моята енциклопедия за Гърция- благодаря smile3525.
Смятаме да тръгнем от Охрид, през Битоля и Gmaps дава да минем през Лерин/това Флорина ли е?/.Пак от maps-а езерото Преспа остава малко в страни /10тина км/ но ако препоръчаш нещо и няма да ни отнеме много  време- не е проблем да се отбием. От там през Едеса, Пела до Лутра Позар - там ще нощуваме.
След това тръгваме към Вергина , после Солун/ там сме били но има още за гледане/ - " нацелих"  си паркинг - предполагам към 15ч ще тръгнем към България. Ако успеем да вмъкнем и пещера Маара при Драма ще изпълним план максимум/не сме успявали никога до сега  Sad - все нещо изниква пътьом и спираме, може би пак ще отложим/
Относно кешбека -влязох пред линка - но ми дава че мога да го ползвам за нови резервации,  а аз вече съм направила моите -явно следващия път. Сега ще видя какво мога да направя с ПИБ...

Кога е пътуването ?

Да, Лерин е Флорина.

Езерата на Преспа са свързани с едно от най-лошите събития в нашата история. Ослепяване на войниците на цар Самуил и неговият гроб там. Ще ти кажа много по въпроса, но си заслужава на повече от 100%.

Не можеш да вземеш нищо от вече направени резервации. Следващите...

На Пожарски бани-Позар къде ще нощувате ? Познавам всичко там...

Питай за каквото не е ясно по маршрута... До болка ми е познат.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 18:30 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт