Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 97 082
  • 657
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Скрит текст:
Момичета спокойно. Ето ви нормален линк с £40 кешбек, резервация £120. Знаете без таксите.

https://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=1229592&la … eme_list_length=0

Ако не ви се показва това:

ми пишете да ви го пусна по друг начин.
С него бяхме последните два дни в Ниш. Ще чакам кешбека...
Както знаете вече ми върнаха доста пари. Имам само един не върнат кешбек точно заради недостиг от такси.

Блед още веднъж благодаря   smile3501 Съветите ти бяха точни както винаги......
И както винаги времето не ни достигна -така и не се отбихме в Солун и в пещера Маара..Е вече кроя нови планове - на дневен ред е Атина- предполагам някъде в средата на януари, но по рано във времето си мисля за един солунски уикенд, и anbibian би ли ни дала точни указания как да достигнем до пещера Маара....

Откъде мислиш да посетиш пещерата. На влизане от BG или от Гърция ? За да ти дам точни насоки за посоката. Минахме наскоро отново.

влизане откъм Б-я откъм Гоце Делчев -засега се тъкмим за следващия уикенд .....

Първо виж тази КАРТА
Излизате от BG и малко преди да стигнете селището Prosotsani има кръстовище. Преди него ще видите табели за Kokkinogeia и Cave Aggitis. Има и други имена, но тези те интересуват.
Тук е момента да кажа, че пещерата  Aggitis и Маарас е едно и също. По често срещаното в Гърция е първото.
Маара означава малка от арабски. А другото Ангиста или Драматица е самата река. А всъщност от пещерата извира река Панега, която по-късно става Драматица. И се влива в Струма.
След като минете покрай селцето Kokkinogeia в дясно тръгвате по пътя, който ще ви отведе до паркинга съвсем бързо. Малко преди това е и селцето Нови Калапот.
Ако усетите аромат на барбекю значи сте сигнали. Защото преди пещерата има ресторант на самата река. Дори понякога масите са вътре в нея. Ще кажа лично мнение, че на мен заведението не ми харесва...
Това място като изключим пещерата, която се смята за най-дългата речна пещера въобще е пълно с история.
В пещерата са открити множество ценни находки от хиляди години, които в момента са в музея на Драма.
Да не говорим, че около реката са водени много битки с гръцки и български войници. Както и какви ги е вършил нашия Гоце Делчев ? Но това е друга тема.

# 436
  • София
Блед още веднъж благодаря   smile3501 Съветите ти бяха точни както винаги......
И както винаги времето не ни достигна -така и не се отбихме в Солун и в пещера Маара..Е вече кроя нови планове - на дневен ред е Атина- предполагам някъде в средата на януари, но по рано във времето си мисля за един солунски уикенд, и anbibian би ли ни дала точни указания как да достигнем до пещера Маара....
Около 30 километра след Илинден вдясно.има табела cave

Точно щях да пиша, че табелките са за пещера Ангити, а не Маара, но Блед ме е изпреварила.

Нали знаеш, че в района има още една облагородена пещера - Алистрати? До нея пък е каньонът на река Ангитис. Приятно е за разходка. До каньона се стига за около десетина минути през задната врата на градинката пред пещерата.

# 437
Благодаря мами Flowers Rose
Пещерата Алистрати вече я посетихме...на лично много ми хареса, но ние сме наистина големи фенове на пещерите - в България свършиха Wink - от 2-3 години обикаляме съседните страни .Дано за Маарата да стане в неделя, но малко е сложна организацията - събираме се  от София и от Бургас

# 438
Блед благодаря за линка, направих резервация. Ако резервацията се промени кешбека остава ли? Резервирах за доста напред и може да се наложи да сменя датите, но няма да анулирам.

Ех, жалко че не попитах и аз за пътя към пещера Маара  Laughing Моя милост с джи пи еса на телефона ни закара вместо в пещерата в село Ангиста  Mr. Green и айде на обратно  Mr. Green Ресторанта пред пещерата изглеждаше доста плачевно сега при нашето посещение, дори първоначално помислих че е затворен, но на излизане от пещерата видях, че на една маса има хора.

# 439
  • София
Блед благодаря за линка, направих резервация. Ако резервацията се промени кешбека остава ли? Резервирах за доста напред и може да се наложи да сменя датите, но няма да анулирам.
.......................

Извинявай, но и аз гоних нов кешбек. Чакам поредния...
Ако си получила това:
"Получавате ???? обратно след като престоят ви бъде удостоверен!"
Значи си направила резервацията през работещ линк, но това не е всичко.
Ако не са спазени условията гориш, напомнях за тях.
В Потвърждението имаш
Номер на потвърждението   ???????????
ПИН код  ???????
Ако направиш промени и тези данни не са различни от първите оставаш в същата резервация. Тоест Кешбека е в сила...

Пишете ми за нов линк, че стария вече не работи...Пробвайте с този:
https://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=1311838&la … eme_list_length=0

Ако не работи пишете ми. При мен става...

# 440
  • София и наоколо
Здравейте, мислехме с мъжа ми да ходим до Атина  с Райън от 16 до 19 ноември. Днес разбрах, че имат национален празник на 17-ти ноември. Дали има проблем да се разглежда Атина на такива празници?

# 441
Здравейте, мислехме с мъжа ми да ходим до Атина  с Райън от 16 до 19 ноември. Днес разбрах, че имат национален празник на 17-ти ноември. Дали има проблем да се разглежда Атина на такива празници?
Това е празник на ученици и студенти.няма проблем

# 442
Здравейте, предстои ми пътуване в Гърция - Тасос и Метеора. Много искам да видя Изворът на Афродита и пещерата Алистрати. Ще пътуваме с кучето си йорки / 2,700 кг/ дали ще ни пуснат в пещерата или да се откажем от посещение там?

# 443
  • София
Здравейте, предстои ми пътуване в Гърция - Тасос и Метеора. Много искам да видя Изворът на Афродита и пещерата Алистрати. Ще пътуваме с кучето си йорки / 2,700 кг/ дали ще ни пуснат в пещерата или да се откажем от посещение там?

Не знам дали не е късно, но ще ти отговоря след като се върнахме от топлите води на Лутраки Позар за уикенда.
Можеш да питаш за всички споменати места каквото те вълнува.
А на въпроса относно кучето в Алистрати ?
Преди влизане съм виждала място на което се оставят кучета и се наглеждат. Дано още да е така.
По принцип много пещери в Европа се затварят или ограничават когато е размножителния период на прилепите. И не само кучетата са опасни за малките.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 19:39 от Bled

# 444
Здравейте, прибрахме се от Гърция, улучихме страхотно време. Бяхме 2 нощувки на Тасос, хотел Блу Дрийм Палас, 60 евро за трима със закуска. Имахме и гръцка вечер на блок маса и певец за 12 евро на човек. Чисто , уютно, мил персонал. Да добавя че бяхме и с куче. Ходихме на пазара в понеделник, губене на време е- само две сергии със зехтин и маслини и всичко друго дрехи и покривки. Зехтин и маслини си взех от музея на зехтина, а също и дъска за рязане направена от маслиново дърво, мирише на зехтин, много си я харесвам. Посетихме женски манастир и обикаляхме ИЗ острова.
Разходихме се ИЗ Кавала, с посещение на зоомагазин, в който не открих нещо различно и интерестно за малката ни принцеса, а жената беше нелюбезна и не разбираше английски.
Отидохме до Вергина, но не влязохме- такса 12 евро на човек, направо прекалиха. Ходили сме и на други места в Европа но такива такси не сме плащали. Сега малко съжалявам, но ...
Следващата спирка беше Метеора- уникално място , препоръчвам. Изкачихме Големия Метеор/250 стъпала бил/ , отидохме и до този който е достъпен с кола но хванахме обедната почивка и не можехме да го видим.
До изворът на Афродита не отидохме въпреки че нощувахме наблизо. Вода имало напролет когато се топяли снеговете, подмладяването действало само на мъжете... а аз мислех да вляза два пъти Хихихи. А и представлявавало само чешмичка без нищо друго.
Пещерата Алистрати хванахме в последният момент, пуснаха ни с кучето като условието беше че ще я носим.  Билета е 8 евро на човек. Тикнаха ни в ръцете един лист с описание на български и влязохме. Много е красива, но не можехме да  разберем нищо, служителката си знаеше само гръцки. Ей това не го разбирам поне малко от малко английски да беше понаучила . То и ходенето вътре почти си беше бягане, не ни остави да вървим по бавно и да си я разглеждаме спокойно.
Вечерта ни завари в Порто Лагос, спахме там и на сутринта отидохме до манастир СВ. Николай, препоръчвам, много е красиво. Намира се в езеро, минаваш по мостче/ бая дълго мостче/, стигаш до нещо като малко островче , пак мостче и на следващото островче е църквата.
Оттам тръгнахме за България, но минахме през Одрин да си пазарим.
Завърнахме се с прекрасни емоции и спомени, доволни от покупки и мечтаещи за нови екскурзии.

# 445
В пещера Маара и на нас ни дадоха лист с информация на български, но нямаше водач, пратиха ни да си разглеждаме самички.
В Алистрати като ходихме бяхме с група и водачката беше българка, всичко беше на български, може би зависи кой е на смяна или си знаят кога чакат групи от България.

Освен тези две пещери в северната част на Гърция има ли други? Аз обичам да разглеждам, нашите са много красиви, но вече ги видях всичките, ходих и до Постойна яма.

# 446
Петралона е наблизо и не е лоша, иначе на юг има доста, включително такива, в които се плава с лодка вътре в галериите.

# 447
  • София
В пещера Маара и на нас ни дадоха лист с информация на български, но нямаше водач, пратиха ни да си разглеждаме самички.
В Алистрати като ходихме бяхме с група и водачката беше българка, всичко беше на български, може би зависи кой е на смяна или си знаят кога чакат групи от България.

Освен тези две пещери в северната част на Гърция има ли други? Аз обичам да разглеждам, нашите са много красиви, но вече ги видях всичките, ходих и до Постойна яма.

Petralona Cave  ТУК
http://www.petralona-cave.gr/

Пещерата на Свети Георги до Килкис...ТУК
http://www.enjoykilkis.gr/en/nature/saint-george-s-cave
Като не пропускате и манастира над нея. Ако ходите ще ти разкажа и за него.

Пещери и водопади има съвсем близо и около Валовища (Сидирокастро), но не от този калибър, който търсиш.

Други малки най-близо са на водопадите в Едеса, както и около Лутраки Позар пак във връзка с водата...

Една пещера в която все още не се влиза, но да знаеш...
Maroneia Cave ТУК

Решиш ли ще ти кажа и по-далеч...

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 01:08 от Bled

# 448
Благодаря Bled.
Пещерата на Едеса, тази която е зад водопада ли или има друга наблизо?
Ние септември бяхме там, влязохме в една миниатюрна пещера Simple Smile

# 449
  • София
Благодаря Bled.
Пещерата на Едеса, тази която е зад водопада ли или има друга наблизо?
Ние септември бяхме там, влязохме в една миниатюрна пещера Simple Smile

Да, тези малките под и встрани от водопада ТУК
Но има една малко по-голяма. Влезе ли в нея ? Преди обилната вода...

Общи условия

Активация на акаунт