Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 517
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • Телиш/Плевен
По принцип моето готвене е такова, че от всичко слагам по малко (ям почти безсолно, повечето подправки не ги обичам, сладко също не обичам), така че слагам сол и захар, но е наистина малко. С ММ като заживяхме заедно, той все си доосоляваше манджите, ама напоследък не го прави, не знам дали не е свикнал вече. Захарта я ползвам предимно за кремове, иначе понякога купувам и кисèли, за тях не трябва захар. Но тя хиенка нито кремчетата, нито кисèлите обича много-много, та затова и рядко правя.

Специално на Марбелла да покажа каква кърпа (името й по-конкретно, не толкова кърпата) си взех от Билла (имат някаква промоция със събиране на точки, та от нея):
Скрит текст:
Mr. Green

# 211
Мм и аз много обичаме сладко,но аз се опитвам да го избягвам,единствено не мога да се откажа от сладоледа.Солено и кисело също обичаме,но аз го ограничавам заради гастрита вече. Иска ми се малкия да хапва от всичко но с мярка.Единственото нещо,което давам от вредните неща е  солети,бисквити купувам някакви хърватски с ябълка или банан и поне не пише че съдържат захар.Знам че е неизбежно да яде от всички вредни и подобни неща, но ми се иска да го предпазя сега. Точно и за това ме интересува  какви количества захар и сол давате.

# 212
  • Бургас
Юхуууу Добро утро!
Да се включа преди да съм тръгнала за работа, че все не ми остава време да драсна два реда. Нали ме резнаха и от ФБ  Mr. Green / то пък не че кой знае какви важни теми се обсъждат там/
Честито на ходещите крачета, при нас ще е явно по-късно прохождането. Продължава да стъпва на пръсти и не иска да се пуска сама.
yulianka слагам на око, колкото лекинко да променя вкуса. Не прекалявам, то и аз не обичам солено, но сладичко си хапвам. Малката обаче ми прави впечатление, че не е така настървена към сладкото. Обожава плодове и давам почти всякакви за сезона - диня, пъпеш, грозде.
Далече сме и от храненето сами. Давам лъжичка и в нейната ръка като започна да я храня, но тя само си играе с нея. Все още всичко пие с биберон. Правих опити да давам от чаша, но повече вода имаше на тениската, от колкото в устата  Laughing патешка работа още. Не насилвам нещата. Не съм пробвала със сламка още, вероятно вече е време.
Иначе всичко разбира и посочва когато я питам за определен предмет. Говоренето и се изразява най вече в крещене и пищене, но туй то женска му работа  Mr. Green Сдоби се и с 11 зъб и продължава да хапе като куче  #Crazy тук трябва да взема мерки...ама какви  newsm78,с бати подобно нещо не ми се е случвало. Дано да е период и да отмине, но ме притеснява като тръгне на ясла и градина/живот и здраве/ да не хапе децата, че тогава ще стане страшно  ooooh!
Ще давате ли някакви имуностимулатори за зимата?
Айде ,че се отнесох.
Хубав ден на всички  Hug

# 213
  • Телиш/Плевен
Хм, да не са изтрили групата, че всички са ви натирили оттам? newsm78 Много странно. Както и да е, тук всеки е добре дошъл, аз и затова винаги съм предпочитала форума. Hug

Имуностимулатори няма да давам. Против всякакви добавки съм, а и щом я опазих цяла година здрава, приемам, че си има здрав организъм. Разбира се, не е желязна, така че все някога ще се разболее, но като се случи и в зависимост от усложненията (не дай, Боже!), ще мисля за имуностимулатори и други такива неща, превантивно няма. Peace

# 214
  • Пловдив
Здравейте  Hug
И аз не давам нищо за имунната система.Не се е разболявал до сега само разтройство имаше една седмица през пролетта,но и тогава само с затягащи храни го оправих и Рекомфорт.И аз като Лалето ако се наложи тогава ще видя.Зимата е пил само чай от набрани билки от село и това е.За другата зима пак така мисля да направя.Дано са здрави само.МС снощи не спа много добре мяташе се цяла нощ и накрая го взех при мен за малко.Успокой се и пак в леглото.До 8 спа ,но май не му стигна и пак си легна сега.Сигурно са зъби.Направо ми писна с тея зъби. ooooh! Надявам се по скоро да излязат,че откакто са започнали е страшно.Иначе си е все така кротък и става все по-самостоятелен рядко ме търси.Занимава се сам с всичко друго освен с играчките.Добре че няма много. Laughing
Вчера му дадох за закуска овесени ядки с круша.Прочистихме много добре  Joy даже и в памперса се наака веднъж,скоро не беше се случвало  Laughing
Това за хималайската сол не го знаех,ще започна да му слагам и от другата.
Днес уж код жълто,а при нас на село такова слънце грее,че не знам дали познаха синоптиците  Thinking
Още по-добре за нас ще пълня басейна  Simple Smile

# 215
Малиииии,зимата дойде   Twisted Evil събрах иначе багажа за морето,само на таткото като си дойде след 3 дни.До към следобеда беше жега,сега фучи,нашия спи и днес няма да се слиза вечерно..пфууу

# 216
  • Телиш/Плевен
Идеално е времето за мен. Blush
Само допреди два дни си мислех, че няма да доживея до края на месеца. Днес надеждите се увеличиха многократно. Mr. Green

Звезда, дано по морето времето да е като за вас. Приятна почивка ви пожелавам! Hug

Вчера се подстригах най-накрая. Късо. Мноооого късо. Blush Прическата е с нашумялото име "пикси" (pixie). ММ ще получи удар като ме види и вероятно ще ме натири (в командировка е, аз винаги тогава се стрижа, после му казвам, за да свикне с мисълта и да мрънка по-малко като си дойде). Той ме харесва с дълга коса и аз заради него я пускам, но когато ми дотегнат грижите, а и самата коса, режа рязко (е, с чак толкова къса коса не съм била досега, но се чувствам прекрасно).  hahahaТа ако не се включа повече, запомнете ме с добро. Joy

# 217
Здравейте момичета, при нас времето е ужасно и сме си вкъщи, по принцип излизаме сутрин до обяд, прибираме се за обедния сън на Деа и към 18:30 пак сме навън до към 21:00ч. Затова и нямам много време да ви пиша, но иначе успявам да ви чета. Имаме си вече две зъбчета и май скоро ще излизат нови. И ние се стягаме скоро за море, заминаваме на 28 август за 8 нощувки на Тасос, ще е голямо приключение ха ха
Закуските на Деа са следните овесени ядки, царевичен грис, елда, киноа, кус кус като комбинирам всички изредени със сирене и масло, или с плод, ванилия на шушулка/канела и кокосово масло.
На гърне сме от 8месец, изключително рядко ака в памперса, за което съм много доволна, но мисля догодина да пробвам с махането на памперса, за сега съм доволна, че си ака на гърне.
Сол слагам хималайска, захар до сега не съм използвала, давам й следобед само плодове да яде. Киселите и десертите от кухнята аз ги ям.
Все още ходим за една ръка, онзи ден се излъга да тръгне сама, само защото и двете й ръце бяха заети с играчки.
Страшни вируси има, пазете се момичета. До скоро Heart Eyes
Честита прическа Лаленце ТМ дано те хареса   Mr. Green
Имуностимуланти няма да давам.

# 218
  • Телиш/Плевен
Честита прическа Лаленце ТМ дано те хареса   Mr. Green
хаха благодаря ти! Hug Харесал ми е снимката във Фейсбук, което е някакъв напредък. Joy Ще видим утре. Аз съм се настроила за мрънкане, де, той винаги мрънка, а сега промяната е драстична и вероятно мрънкането ще е двойно. Laughing
Скрит текст:
Майка ми като ме видя (понеже тя гледаше Елица, докато ида на фризьор) каза: "Ако знаех къде отиваш, нямаше да те пусна" и "Еее, сега вече ще те изгони." Joy Това второто често го чувам, по принцип при нас малко са разменени ролите - моите родители все ми се карат да съм се държала добре с него и да не му давам много зор, а свекърите пък все са на моя страна (дори когато греша, а аз греша за много неща Blush). Съответно ММ като ме натири те ще ме приютят под крилото си, а думите на майка ми ще са: "Нали ти казах, че ще те изгони". Joy

Уфф, мен нещо ме е налегнал ПМС, та може и да се избием. Joy Много съм зла напоследък... Twisted Evil

# 219
Честита прическа Лаленце  Simple Smile   и успех с ТМ   Grinning
Весело изкарване и на всички,които са се запътили към морето.
За имуностимулатори все още не съм мислила, а и не съм говорила с педиатърката,доколкото съм запозната и те са нож с две остриета.
Благодаря, момичета за отговорите относно  захарта и солта,десертите от кухните ги давам рядко,но то е  неизбежно и знам че няма как да ги предпазим да ядат от общата х рана,която съдържа всичко ама аз съм си от откачените и вманиачените   Embarassed

# 220
  • Телиш/Плевен
Благодаря ти, Юлианка! Hug

Ох, за имуностимулаторите забравих да допълня - значи мога да препоръчам Имунокинд. След като опази Елица от двама болни вкъщи, значи явно действа. Аз не ги разбирам много, де, а и това е първи, който хиенка приема, но да кажа добра дума за него, след като си изпълни предназначението. Останаха ни още доста хапчета, но колкото и да съм доволна, си държа на мнението, че няма да давам превантивно.

# 221
  • Бургас
Иванела83 благодаря, че вме подсети за чайчетата, ще взема да ги включа пак в менюто и на двете деца, че в тези жеги не съм дамала. Основно вода лочат.
Лаленце видях снимките, които си качила във ФБ, да ти кажа много ти ходи тази прическа. Пък и то е коса все пак, расте. И аз бях резнала 20-тина см от моята преди да забременея и сега пак си  е дългичка. Също се харесвам с къса коса, но поддръжката на прическата всеки ден и подстригването всеки месец да си призная ми дотежа  Whistling Сега съвсем и времето не ми достига.
ZVEZDA * дано докато тръгнете да се оправи времето. Тази вечер толкова много валя в Бургас, че сигурно се препълни морето  Mr. Green , но пък поне сега е хладничко и се диша по-спокойно.
Пчеличке честити зъбчета и браво за гърнето. Направо ме е срам като Ви чета, но понеже ММ я гледа през деня хич не му се занимава  Tired Събота и неделя я слагам и основно пишка, но задължително пак с памперс. Май-май чак др.лято ще се случат нещата при нас, ако Дея сама не вземе да си казва до тогава.

# 222
  • Пловдив
Лале споко и майка ми редовно ми казва да се държа добре,че ще ме изгонят,а аз и казвам,че има къде да отида  Joy  Честита прическа и аз искам да направя някаква драстична промяна,но още не съм измислила каква  Laughing
Скоро май нашия престой на село ще приключи.Сутринта беше 15 градуса,сега стана около 20.
Извадих есенно зимните дрехи  Laughing тъкмо ще видя какво ми трябва Simple Smile
ZVEZDA * приятно изкарване Simple Smile

# 223
  • Варна
Хе-хе, а на мен майка ми и казва "Дръж се добре с него, щото ако те зареже няма аз да ти гледам детето!"

Днес дребната я приспивах 40 мин преди обяд и не можа да заспи. Накрая я взех и айде навън. Чак сега заспа. До днес спеше по 2 пъти на ден, но много драстично настъпи промяната. Допрди 2-3 дни спеше 2 пъти по над 2 часа, а вчера 2 пъти по 1 час. Да видим дали не е нещо временно.

За дрехите - аз купих някои неща от Лидл в понеделник, имаше мвного хубави дрешки. После купих още 1 блузка и 1 панталонче. Ще ми трябват още няколко блузки, шушляков гащеризон с яке, зимен спален чувал, обувки и май съм готова. Ади не расте много бързо, така че част от пролетните й дрешки още й стават.

Ходихме при гастрото в сряда. Това дете ме изуми каква памет има. Не сме ходили там от 4-5 месеца и още докато влезем в коридора на клиниката и започна да реве неудържимо. Посме и само докато чуе гласа на докторката наставаше ужас. А уж бебетата не помнели!
Каза, че възпалението се дължи на бактерии и ни изписа едно отвратително лекарство и пробиотици. Странното е, че микробиолотията на акото ни излезе чиста. Но според нея няма друга причина при бебета. После трябва да повторим теста за възпаление. Дано да излезе чист. Каза ако искаме да направим тестове за алергии, защото неврозните деца като Ади обикновено били алергични деца, но тестът струва 160 лв, така че ще помислим.

Лаленце, честита прическа! На теб добре ти стои. Аз лично съм привърженичка на дългите коси, дори и при възрастни жени. Мисля, че късата коса състарява.Може да имам и 2 косъма на главата си, но ще са дълти косми  Simple Smile

# 224
  • Телиш/Плевен
Благодаря ви, момичета! Hug

ММ си дойде тази сутрин и ме изуми. Каза, че ми е хубава прическата. Shocked Предишния път, когато пак се подстригвах късо, бях с много повече коса, отколкото сега. И тогава три дни не спря да мърмори. Close Сега се бях подготвила за цяла седмица, а то... Joy

Марбела, радвам се за отрицателния резултат. Hug Дано и другият тест е такъв. За алергиите - не знам какъв процент от по-нервните деца са алергични, но моята сестра като бебе, та чак до първи клас (и след това, но не помня вече докога) беше нещо страшно. Постоянно ревеше и се тръшкаше за всичко. И имам предвид наистина за всичко! Shocked А няма нито една алергия. Та може и Ади просто да си е по-своенравна. Hug Дано няма алергии и други такива! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт