Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Бързо оздравяване на всички, ние вече сме много по-добре и се надявам  другата  седмица  да сложим синфлорикса.
Владислав  не се повлиява много  от смяната на времето, за сега в повечето  случаи спи по два пъти на ден,един път спи ако сутринта  и станало след 09ч.
До къде стигнаха вашите мъници с говоренето, Владислав  освен мама баба деде и тата казва ела дай  дааа баучер аууу ам ,а и вчера  педи казана че момчетата  проговарят  по бавно и се зачудих

# 451
  • Пловдив

Либеро

Моята вече не спи преди обяд и така е удобно зимата.Тъкмо се стопли към 10.30-11 ч и излизаме.Иначе по това време спеше.С един сън ,следобедния става пълноценен и дълъг

До къде стигнаха вашите мъници с говоренето,

Смислено казва мама,тате и каки/кака,пъп и чао.Иначе джомоли нещо,но не й се разбира.Нито се притеснявам,нито й давам зор.Когато проговори ,тогава

# 452
Благодаря за идеята за памперс-гащи. Мисля да взема и да пробвам гърне, защото започна горе-долу по едно и също време да ака, дори кляка Wink, а с памперсите ще е неудобно или поне нерентабилно за всяко сядане да се сменя.
За пантофите - имам едни с твърда подметка на Некст, но ги носи из коридора или като скита из кухнята, че там сме с теракот и е доста студен пода. Много си ги харесва, защото са като плюшени играчки. По паркета броди с чорапки с бутончета отдолу. Купувала съм няколко чифта миналата зима от Лидл по препоръка на ортопеда /нали на 6м ги водехме/.
Много ми стана мъчно, когато прочетох за детенцето. Sad
За ставането сутрин - един час по-рано, заедно със смяната на времето, но и аз просто изтеглих всичко с един час напред. Сега по малко ще намествам времето.
Лаленце, на теб честито проходило дете.  Hug
За говоренето - съвсем малко ни е обогатен репертоарът от преди. Казва да, не, мама, тати, баба, деди, бау-бау, дай, оп, вместо хоп и друго, ако каже нещо, по-скоро е някакво тананикане. Май ще сме музикални. Струва ми се рано за говорене, но както казва Елфита - когато проговори, тогава.
Водите ли децата на детски центрове? Заради сезона ме е страх, но пък се чудя няма ли да се забавлява повече и да и е разнообразно.

# 453
 Днес за първи път отидохме в детски кът. До нас отвориха,че ще е удобно за дните,които не позволяват разходки навън. Много ми хареса. Чисто,топло весело. В понеделник го откриха. Аз си мисля,че така ще изгради имунитет и се надявам,когато стане време за ясла по- малко да боледува.
 Относно говоренето казва- мама,тати( под всякаква форма- тата,тате,диди?, тити), баба,кака,деде,бау- бау,ей-на котето,ба-ба ( по- рядко па- па) на патето,ая- ая на жабата,засмуква си устните за риба. На каки и батковци - всички са кака,както и бабите и дядовците(чужди) - баба. Grinning  Малко ли са - много ли нз,когато- тогава. Усмихнат ден.

# 454
Здравейте мамита
Честито на проходилите  Heart Eyes
 Значи като чуя за такива трагедии с дечица и ме облива една вълна....Пази Боже!
Относно пантофките, на нас ни подариха страшно меки пантофки от Dechmann http://www.deichmann.com/BG/bg/shop//00012901184819/%D0%94%D0%B5 … D1%81%D0%BA%D0%B8*%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8.prod?r=5&c=3&orderby=relevance&q=%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8&st=PRODUCT. Толкова съм доволна от тях, че за проходилката на едно момченце му подарихме такива http://www.deichmann.com/BG/bg/shop//00012901314462/%D0%94%D0%B5 … D1%81%D0%BA%D0%B8*%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8.prod?r=5&c=3&q=%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8&st=PRODUCT
Иначе Деа вече си щъка по стаите сама и вече е по-рахат за мен хи хи.
Говоренето не ни се отдава много, само баба, тата, мама,дядя, браво и името си казва, както и имитирането на животни.

# 455
Не се отваря стр.Привеет,преди да полегна.
мисля да му направя питка скоро.На игрището е почти сам,с каишките само го предпазвам от падане.Вкъщи,обаче го държа,че е тясно и все има стърчащи ръбове.
Лека.

# 456
Привет момичета!

Май се откавам да купувам пантофки. Откакто пуснаха парно подът ми се струва достатъчно топъл и за чорапки. Ай сиктир!  Mr. Green

За говоренето: вече употребява доста думи. Знае някои животни, иска си разни неща..абе изведнъж почнахме да се разбираме.

Спи само веднъж следобед, което мен ме устройва перфектно, тъй като откъртва за около цели 3 часа.

За смяната на времето: Първите 2 сутрини се събуждаше по-рано към 7-7:30, ама вече пак почна към 8-8:30 да става.

Тази седмица се очертава хубаво време и ще се разходим едно хубаво  Crazy Приятен ден на всички!

# 457
  • Пловдив
Хубавото време продължава.Доготвям манджата,тъкмо навън да се постопли и излизаме.Събота и неделя бяхме на Рилския манастир.Поклонихме се на мощите на Св Йоан Рилски.Преспахме в едно хотелче и беше много хубаво.С двете деца доста багаж за една нощ,но няма как.

Утре ще ни пуснат майчинството за октомври

# 458
А да,и за смяната на времето щюх да пиша, същата работа като при  Monik@
Ихаааааааза първи път с такова очакване чакам майчинството....този месец бая поизхарчих.

# 459
При нас нощните дежурства продължават.Ходихме на док ,било зъбите.То първия час е рев,втория игра и смях.Все ще питам,по колко фреш/сок давате на дечицата.Моя откача за сокове,правя му фрешове и разреждам с вода.Какво давате за зъбите,дормикинд давали ли сте,взех и чай лека нощ.

# 460
Здравейте, ние памперс гащи не ползваме, през деня е с памучни гащи често, нощем и навън с памперс лепки. В Кауфланд има тази седмица промоции на Памперс марката, купих, номер 5.
Часът вече не влияе, спи веднъж за деня. За зъбките няма да давам вече нищо, няма видим резултат от Камилия.
Сокче давам по два пъти най- много, около 50 мл изпива. Фрешче.
И навън до към 5 часа, че става много бързо студено и тъмно.
До скоро.

# 461
Моя малчо има бели петънца по ноктите,но не на всички. Аз преди години ги имах и тогава бяха ми казали,че е от недостиг на цинк. Вие от какво смятате,че може да са? Вашите деца имат ли?
 Правим стаята на Борис,за сега само изолация,шпакловка и строителни работи. Догодина и самото обзавеждане,когато съберем парички. Та си гледам стаи и събирам идеи.

# 462
Всички  ли си получиха майчинството  за този месец,аз нямам превод още.....  ????

# 463
  • Пловдив
 bouquet
МС сокове не харесва,но пък пие много чай стига понякога до 1 литър.Аз му набрах билки от село всякакви.
За зъби давах Дентокинд всякакви мазила плюс Узо и Ракия,нищо не помага спрях всичко.
Днес е слънчево при нас.Хапваме и навън.
МС от 1 седмица спи по-спокойно вечер,наспивам се и аз.И моята педи ми каза че е от зъби това мятане по цяла нощ.А една приятелка с 2 деца ми каза,че това е временно и докато не му излязат всички зъби ще се мята така.Сега просто е в затишие преди да тръгнат и други зъби  ooooh!
Ами това е дано излязат по-бързо.
 Hug

# 464
Вчера ми го преведаха. На ОББ съм.

Общи условия

Активация на акаунт