Отговори
# 255
  • София
Направете консултация с офталмолог.

# 256
  • Плевен
Това ясно, но вие да сте го забелязвали защото из форуми четох, че до колко там месеца ще се оправят

# 257
Аз да попитам или си въобразявам, но на вашите бебчета едното оченце гледа ли малко в друга посока и ще се оправи ли или аз съм си въобразила така?

При новородените има кривогледство. Дъщеря ми също го имаше. Беше много в началото, първите седмици след раждането. Сега всичко е наред. Не знам кога е нормално да отшуми. Най-добре се консултирай със специалист.

# 258
Това ясно, но вие да сте го забелязвали защото из форуми четох, че до колко там месеца ще се оправят
И моят си кривеше очите, едното повече. Бяха ми казали, че докъм 3ти месец св пооправя, а ако до 6ти не е отминало напълно се налага тогава консултация със специалист. Поне така каза педиатърът.

# 259
Двама педиатри ми казаха, че до годината е нормално да кривят очичките. Моето дете е на 8 м. и от време на време го засичам да криви едното си оче. 

# 260
Здравейте!
Искам да споделя , че дъщеря ми - на 2 г. всяка вечер половин час след заспиване е вир вода, цялата е мокра. Събуждам я , преобличам , след няколко часа пак се повтаря.... В същото време кожата й е студена, влажна или мокра. Нормално ли е това, при условие , че аз съм облечена или завита по същия начин? Дори и през деня самата й кожа е влажна винаги, почти лепкава.

# 261
Аз да попитам или си въобразявам, но на вашите бебчета едното оченце гледа ли малко в друга посока и ще се оправи ли или аз съм си въобразила така?
И мен педиатъра ме предупреди да не се притеснявам ако криви оченцата, че докато е малък ще го прави. Някак ги събира от време на време

# 262
Образовайте ме - не трябва ли да се сложи музикалната играчка за кошара да се сложи в горния ъгъл на кошарката, за да не събират очичките на бебето?  newsm78

# 263
  • Северозапада
Здравейте!
Искам да споделя , че дъщеря ми - на 2 г. всяка вечер половин час след заспиване е вир вода, цялата е мокра. Събуждам я , преобличам , след няколко часа пак се повтаря.... В същото време кожата й е студена, влажна или мокра. Нормално ли е това, при условие , че аз съм облечена или завита по същия начин? Дори и през деня самата й кожа е влажна винаги, почти лепкава.
Дъщеря ми е на същата възраст и също много се поти. Винаги е облечена и завита по-малко от мен и винаги е потна. Не знам на какво се дължи, но профилактичните прегледи и изследвания не са показали отклонения. Сега спи по потник и памперс, отвита, а аз съм с тениска и долнище до коленете, на мен ми е леко топло, а тя е потна, но не мокра. Ако я зявия, до минути ще е подгизнала.

# 264
  • Телиш/Плевен
Образовайте ме - не трябва ли да се сложи музикалната играчка за кошара да се сложи в горния ъгъл на кошарката, за да не събират очичките на бебето?  newsm78
Ние имахме гриф с играчки и беше разположен точно над главата на дъщеря ми, не съм забелязала да си събира очите, като го гледа. После купихме една въртележка, пак беше на същото място и пак не съм видяла такова нещо. Иначе ги събираше от време на време, но се е случвало и дори когато погледне към мен. С времето спря да го прави. Затова според мен позицията на играчките не влияе на това, но знам ли, това е само мое мнение и то базирано само на едно дете. Peace

# 265
Здравейте!
Вир вода е защото й е топло най-вероятно. Когато на човек му е топло той се поти за да не прегрее и тялото се охлажда. Затова е студена и потна. Освен това на децата им е по топло от колкото на нас, защото сърчицето им бие по-бързо. Същото се получава когато тичаш - ускорява ти се пулса, става ти топло, изпотяваш се и след това ръцете и краката са ти студени и влажни. Peace

# 266
Ако е възможно, гледайте Т в стаята да е около 22 С. В тези жеги без климатик, няма как
да стане обаче. Peace

# 267
хладен ни е апартамента, пък и аз съм по потник и завита с чаршаф... чак такава горещина не е
снощи я оставих по памперс- днес е хремава  ooooh! то нито така , нито иначе

# 268
Ние сме на последен етаж и сме на климатик, иначе не се живее. Детето е по потник и памперс, климатика е в стаята, но не духа директно в него, а в другия ъгъл, на минимална степен е, на 28 градуса и е хладно, ако не си дете и стоиш на едно място. Интересно ми е как давате съвети да се поддържа 22 градуса. Така поддържахме зимата и детето изобщо не беше облечено така... ooooh! Познавам дете, което е в стаята на 22 градуса майка му прави климатика и е постоянно с гнойни ангини. жега е, топло ни е, и на тях им е топло, но да правиш такива градуси, когато навън е 40....... Shocked Shocked

# 269
Всяко жилище е различно и си има своите особености. Освен температурата, от значение е и влажността. Във Варна 30 градуса не се усещат като в Търново, например. Ако климатика вкъщи сложа на 28 градуса, просто няма да тръгне. То си е 28 и без него, влажно, не се диша. Вече месец климатика нон стоп работи на 23 градуса, в стаите се поддържа 23-24 градуса, всички щори са пуснати. И ние сме последен етаж, само външни стени. Детето (да чукна на дърво) не е боледувало от февруари. Само така спи спокойно и е суха. На отворени прозорци е вода и тя и чаршафите под нея.
Ангините не се влияят толкова от климатика, недей съди родителите. Wink С наследствена предразположеност съм към ангини, летата в детството ми все бях болна, климатик сме нямали, газирано и студено никога не пиех.
Децата са различни, моето е като татко си, зиме и лете й е горещо и все е потна. В сравнение с другите дечурлига навън, моето все е леко облечено и майките ми хвърлят назидателни погледи   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт