Отговори
# 135
# 136
Здравейте,мами!  Hug имам нужда от съвет! Моето мом4енце прави 5 месеца след 2 дни и мисля да по4вам със захранването. Моля,да споделите с какъв зелен4ук се по4ва и по колко се дава в самото на4ало? Ние сме на АМ.  Поздрави  Hug

Аз започнах с традиционното,картоф,а след няколко дни прибавих и тиква.Правя ги сама не купувам.Сега вече почнах да купувам да не свиква само с на мама манджите,но не е много доволна от това  Mr. Green

# 137
Здравейте!Много взе да ме притеснява заспиването на дъщеря ми.Сега е на 8м ,а от доста време вече, когато и се приспи ,започва да си завира главичката в матрака да си опъва крачетата и се зачервява цялата.Някой път като я галя се успокоява и заспива,но друг път доста трудно заспива.А си личи ,че много и се спи.В количката ,не заспива така или преди в шезлонга.Да не би да е от зъбките така да си муши главичката???

# 138
Здравейте мами,имам един въпрос относно обувките за прохождащи.Дали да са с цип отдолу или без,на пазара има много разнообразни модели и аз се чудя кои са по удачни.Ако някой има наблюдения да пише моля.Знам че всяко дете се индивидуално,но се чудя,защото едни казват едно,други друго и просто моля за вашето мнение,който е минал по този път.Благодаря ви предварително.  bouquet

# 139
  • Телиш/Плевен
Дъщеря ми има и от двата вида, удобни са й, така че съм доволна и аз. Не мога да изразя предпочитание към единия модел. Peace

# 140
  • Варна
   Здравейте!  Имате ли представа дали някъде вече са доставени от така дълго чаканите ваксини от Турция? Уж били вече в България, а педиатъра твърди, че нямал никаква шнформация кога ще дойдат. Имам чувството, че само при него не са дошли...  Confused

# 141
  • Северозапада
За Пентаксим ли става въпрос? И при нашата лекарка ги нямаше в началото на месеца. Сега е в отпуск, но ходих при заместника и миналата седмица, и тя каза, че има за нейните пациенти. Не знам дали са точно чаканите турски ваксини или просто има по-малко пациенти деца. Надявам се и при нашата лекарка да се появят другата седмица.

# 142
Още ги няма, ние също ги чакаме. Има ли някакъв срок, в който трябва да се постави въпросната ваксина, защото моята госпожица скоро ще стане на 3 месеца, а ваксината не й е сложена?

# 143
  • Северозапада
По принцип може да се отложи до 6 м., ако има основателна причина (болест, болен в семейството), по преценка на лекаря. На дъщеря ми и липсва последната доза, която се поставя на 1 г. и 4м., т.е. минали са 10 м. след срока, но тя беше болна цяла зима, а когато се задържеше здрава, я нямаше ваксината.

# 144
Здравейте,

днес сутринта ми излезе херпес на устата, който предполагам е от притеснение, но въпроса е че следобед сме на ваксина на синът ми, който е на 7 м. Тъй като имаше проява на АД отложихме ваксините и сега това трябва да му е втората ваксина. Чудя се обаче дали да не я отложим заради този херпес. Давам му Туя и фенистил капки. Днес не съм го целувала и веднага като усетих започнах да се мажа. Разбира се че ще се консултираме с педиатъра, но все пак бих ви помолила за мнение. Благодаря предварително!

(Извинявам се ако не задавам въпроси са на правилното място)

# 145
Някой може ли да ми каже референтните стойности на креатин киназа при деца?

# 146
Здравейте!
Подготвям списък с нужни продукти за беба, включила съм и капки против колики - кои са най-подходящи? И изобщо има ли нужда да се запасявам, или мога да набавя в движение?
Благодаря!

# 147
  • Телиш/Плевен
Здравейте!
Подготвям списък с нужни продукти за беба, включила съм и капки против колики - кои са най-подходящи? И изобщо има ли нужда да се запасявам, или мога да набавя в движение?
Благодаря!
Всеки ще ти препоръча това, от което (си мисли, че) е доволен. Peace Според лекарите коликите не се влияят от капки.
Има и бебета без колики. Моето е нещо такова. Давах Еспумизан в трите дни, в които имаше някакви кризи, но все си мисля, че не бяха колики това. Едва ли щяха да минат толкова бързо.
На други бебета им помагат масаж и затопляне на коремчето, шум от сешоар или прахосмукачка и други такива по-достъпни методи от капките.
Според мен не бързай да купуваш. Някои майки купуват всички възможни капки и пак няма резултат. Confused И затова моето мнение е, че не си заслужава (още повече щом лекарите също мислят така).

# 148
  • София
Капките за колики не че не помагат, а просто облегчават за момента, после пак същата работа. Но поне осигуряват 20-30 минути сън Simple Smile

# 149
Благодаря за инфото, много ми беше полезно! На този етап ще се въздържа от покупка.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт