Отговори
# 405
  • Северозапада
Дъщеря ми дъвче от ден първи на захранването. Захранена е на 6,5 месеца с парченца, а не с пюре. Не знам дали е инстинкт или случайност. После, когато започнах да давам каши, "дъвчеше" и тях.

# 406
Тедито, точно за това говоря! Да чукна на дърво, директно повръща, до сега с храна не се е давил, а със слюнка само два пъти, че сега някакви реки текат от устата му. Cry

# 407
И аз с парчета, не съм давала давала каши или пюрета, но той в началото се държеше все едно някой иска да го отрови, като пипнеше и гледаше с погнуса. Лека полека почна да се престрашава да ги хваща и тук таме да посмуче, но опит за дъвкане не е правил. Показваме му, винаги сядаме да ядем и ние с него и той ни гледа - личи си, че иска да ни копира, надявам се скоро да опита и да дъвче..

# 408
  • Северозапада
Теди, дъщеря ми също не обича да пипа храната, особено ако е нещо мокро (плодове, зеленчуци) или цапащо. Аз и давах парченцата с лъжичка или виличка. Друго, което съм чела, не казвам, че е 100% вярно, кърмените деца развивали естествен рефлекс за дъвкане.

# 409
Еми ето - детето ми е изключително кърмено, на този етап няма такъв рефлекс. Не знам, ще го понаблюдавам известно време, мисля че е много малък и опита му с храната е много малък. А може и аз да не забелязвам, понеже се правя на разсеяна за да е спокоен, понеже ако го гледаш или му говориш и се изнервя. Прекрасна, пак добре, че си го повръщат като не могат да го глътнат. Може да е някакъв период при него, щом може да си дъвче, а просто не иска.

# 410
  • Северозапада
Щом гризе чушка, сигурна съм, че скоро ще разбере за какво е храната. Нали поне опознава различните вкусове  Peace

# 411
И аз така мисля, Ant G, с всеки опит се вижда напредък, значи ще се стигне и до ядене някога Laughing Поне като се разчета и се успокоявам, че е в норми.  Peace

# 412
Ако на бебето му тече сопола заради зъбите за колко дни трябва да отшуми горе долу? Вече трети ден е с хрема, пртскам стеримар,смуча през час сополите, капя виброцил и от мокри сополи на вода започнаха да се сгъстяват. Горката като пусна прахосмукачката и се почва един рев...

# 413
Може да не е от зъби само .... Иначе хрема за около една седмица преминава.
Всичко, което му даваш, е ефективно. Трябва време.

# 414
Мами, имаме обрив. Появи се две седмици, след поставяне на приорикс. Тази ваксина, която се поставя на 13 мес.. Обрива много прилича на рубеола. Няма Т, хрема, кашлица. Възможно ли е да е шарка?

# 415
  • Телиш/Плевен
Мами, имаме обрив. Появи се две седмици, след поставяне на приорикс. Тази ваксина, която се поставя на 13 мес.. Обрива много прилича на рубеола. Няма Т, хрема, кашлица. Възможно ли е да е шарка?
Това е една от възможните странични реакции на ваксината. Peace Направете консултация и с педиатъра, но според мен е това.

# 416
Ползвали ли сте Камилия за облекчаване на болката от никненето на млечните зъбки при вашите деца ? Ако сте го ползвали колко време и как сте го давали ? Днес го започнах и дадох половинка от едната ампула и другото го оставих за довечера но пише че може да се ползва само до 3 дни и после останалите 5-6 ампули дето ще ми останат след колко време мога пак да ги дам нещо не ми е ясно ?

# 417
  • Северозапада
Това е една от възможните странични реакции на ваксината. Peace Направете консултация и с педиатъра, но според мен е това.
И аз така мисля. Нашата ЛЛ ме предупреди, че до 10 дни може да избие "шаркоподобен" обрив, както го нарече.

# 418
Здравейте, на 2 месеца сме, само на кърма и днес става 8ми ден откакто не сме акали. Опитахме клизми със сапунче и термометър, дуфалак, масажи и какво ли не и все още никакъв реЗултат. Коремчето й не е подуто, спокойна е. Звъняхме на Джипито, обаче не вдига. Тя попринцип е много против клизмите и но беше казала да чакаме детето няколко дни,обаче не знам вече какво да правя. Моля някой в подпбно положение да даде съвет!!

# 419
Ellinor*, на моя син Тетраксима му го поставиха на 7г. (2008ми набор е). Тази година му правиха и пробата на "манту".

Благодаря за отговора, ние след няколко месеца ще навършим 8 г., ваксината я няма никъде за продажба, а партидите са изчерпани...

Общи условия

Активация на акаунт