Отговори
# 450
Здравейте,не знам точно къде да си задам питанията,но вече взех да се притеснявам и ще пиша тук.Бебето ми е на месец и половина и откакто сме излезли от родилно,където спеше постоянно,яде и спи,не е спала повече от 3,4 пъти през деня общо за по 2,3 часа.Всеки ден я виждам,че и се спи,приспиваме се с часове,заспива и след 5 мин се ококорва така сякаш се е стреснала или е гладна,а току-що сме яли.Не ми е малко кърмата,защото връща почти след всяко ядене по малко,а понякога и по повече,наддаде 900гр от раждането насам.Личната го отдава на коликите,но от скоро дори и не се превива,не плаче,просто не спи целия ден,а ако заспи,спи мноого неспокойно,ръмжи,пъшка,отваря очи,върти се,но не и къркори вече стомахчето като преди,когато имаше колики и не превива крачета към стомаха,рядко го прави,на Колийф сме.На какво може да се дължи това будуване,не е ли много малка да издържа по цял ден без да спи,а през нощта сън от 2,3,4 часа да й е достатъчен?Дори и вколичката не заспива,или гледа или реве...

# 451
При моята дъщеря коликите се изразяваха именно с ръмжене, пъшкане, хлипане на сън, въртене на главичката. Къркоренето на коремчето не е съвсем задължително. Пробвай спане по коремче/бял шум, да спи на гърдата ти. Не консумирай коликообразуващи храни, оригвай я и се въоръжи с мноого търпение. Период е. Ако смяташ, че има здравословен проблем, настоявай за кръвни изследвания. Стискам палци да се нормализира ситуацията.

# 452
Всяка вечер заспиваме на сешоар,не ям нищо по-различно от картофи,хляб и ориз,а за изследвания - правиха й ,билирубина е 56,малко нисък хемоглобин/аз не ям месо/ и това е.В урината имаше някакви бактерии,уж малко и се съмняваха,че просто е замърсена пробата,но все още не сме го повторили...Като е будна не грухти,не пъшка,не се изпъва,но като легне - само това се чува и се разбужда..все едно нещо не й позволява да спи.И на църква ходихме за 40-я ден и молитва й пяха,не знам вече

# 453
Какво е бял шум?  newsm78

# 454
  • София
Нещо, което аз и ти едва ли бихме издържали Simple Smile
https://en.wikipedia.org/wiki/White_noise

# 455
Всяка вечер заспиваме на сешоар,не ям нищо по-различно от картофи,хляб и ориз,а за изследвания - правиха й ,билирубина е 56,малко нисък хемоглобин/аз не ям месо/ и това е.В урината имаше някакви бактерии,уж малко и се съмняваха,че просто е замърсена пробата,но все още не сме го повторили...Като е будна не грухти,не пъшка,не се изпъва,но като легне - само това се чува и се разбужда..все едно нещо не й позволява да спи.И на църква ходихме за 40-я ден и молитва й пяха,не знам вече
Защо не пробваш да я взимаш да спи при теб,ако вече не си го правила?
Смени капките за колики,пробвай Еспумизан Л.
За да е неспокойна,значи нещо и пречи,шум(прекалено тихо, аз пусках музика),светлина(прекалено светло или тъмно).Да не е навлечена или леко облечена. И не на последно място да не е гладна? Казваш,че не консумираш месо,заместваш ли го с нещо?Да няма дефицит на някои витамини?За сравнение моето дете на 2 мес.,спеше при мен,на лека приглушена светлина и обезателно на музика.През деня спеше върху мен по корем,иначе НЕ!Бяхме като залепени до 4-5 месец.Будеше се по 5-6 пъти през нощта за мляко главно и за гушкане,носене,никога не е спал повече от 4-5 ч.без да се събуди...Отминават тези периоди.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 21:41 от Pancake_86

# 456
Нещо, което аз и ти едва ли бихме издържали Simple Smile
https://en.wikipedia.org/wiki/White_noise

ужас, за това една моя позната пускаше прахосмукачката на нейното, за да спи Joy

# 457
  • София
Те се поочовечват в един момент и започеат да гледат, да издържат повече будни. В болницата и 2-3 седмици след това не са показателни за цялото поведение на бебето.
Може би иска повече внимание или да яде. На някакъв режим ли е?
Аз храня и досега на поискване, като беше малко бебе ми беше много приярно да си легнем и да кърмя, да си чета нещо. Сега е по-мрънкав, играе си и трудно можем спокойно да си лежим.
Може да си помрънква от всякакви неща, не е казано, че трябва да са колики. Те още не знаят къде се намират, всяко чувство ги изненадва, тревожи.
А и дневния режим на бебето се мени-ту спят малко, ту много, някой път по цяла нощ, друг път цяла нощ реват.

# 458
И ние сме така със спането откакто се е родила. Всякакви изследвания и накрая една друга педиатърка ми каза,че просто такава и е нервната система.
Това съвсем нищо не значи, има просто и такива деца (бебета).

И аз влизам с питане- та моята от както се е родила ( навърши седем месеца) спи за кратко,приспивам я с рев,просто сама неможе да заспива,това обаче през деня. Вечер като я изкъпех,млякото и я оставям в леглото и сама заспива. Абе друго бебе просто. Мълчи, лежи и заспива. До преди два дена беше така,от вторник в момента, в който я оставя писва и гледа и протяга ръце.
Та питането ми е, това скок в растежа ли е,хитрее ли вече или какво? Здравословно си е добре,още нямаме ни едно зъбче,от това ли е?
Извинявам се за дългия пост,но просто за седем месеца все така кротко заспиваше вечер ( за разлика от през деня) и изведнъж промяна?

# 459
Момичета,това със заспиването е индивидуално разбирасе.Може да са зъбки,да се е превъзбудило от хора,игри ...превързва се към мама,усеща че я няма в стаята,чувства се несигурно и се събужда...
Моята дъщеря заспива само на спалнята ни,местя я в кошарката.Спи там два часа и се събужда,сяда и започва да мрънка.Опитвам се да я преспя в кошарката,но тя не иска.В момента в който я поставя на леглото и веднага заспива.На обяд и направих по-дълъг интервала за игра та да може да поспи на обяд инъче спеше 30 мин,а сега около 1:30/2часа и така...

# 460
  • Berlin
И малкият беше нещо подобно до 2рия месец някъде. Трудно заспиване, много бял шум, сешоар и прахосмукачка, даже ги миксирах на телефона. 😀😁 Според нас бяха колики и чакахме просто да минат, но беше нещо ужасно - рев, рев, неспане, приспиване с часове.... Е, минаха и тези дни.

# 461
  • София
Може и зъби да я тормозят.
Това, че за някакъв период сме "научили" бебето да заспива само, не значи, че ще продължи вечно. 
Моето на нищо не съм го учила, както дойде го приспивам и е имал периоди, когато е заспивал сам в кошарата, друг път до мен на леглото. и примерно 1 седмица не се буди през нощта, аз се радвам и изведнъж хайде пак през 1 час менкане на гърдите.
Може да са зъби, може да е някаква тревожност, криза на растежа или просто бебето е пораснало и не можем да го излъжем толкова лесно. 
Човек просто трябва да се примири, обикновено са периоди.

# 462
Ирайн Мен педиатърката ме съветва да я храня на 3 часа,но естествено,че като я виждам да плаче,да си смуче пръстите и да търси гърда,не я оставям,а това се случва доста често напоследък,през час,два.Но исках да питам с това хранене когато тя иска и колкото поиска,как се справяте след това като се прехрани,защото това при нас е постоянно,ако не я спирам по някое време и след това повръща...

# 463
  • София
Храненето на 3 часа е за адаптирано мляко, не за кърмене  Peace  
Особено толкова малките бебета ядат и на час, на час и половина, на 2. Ако бебето не плаче, може майката да предложи на 2:30-3 ч.(не се чака повече от 4 часа, освен ако не спи след първите 6 седмици), а ако ревне дори 20 минути след кърмене-пак се дава. Не се чака да заплаче, а ако стане неспокойно, обръща си главичката наоколо, лапа ръце и отваря уста.
При кърменето на поискване и се регулира естествено кърмата, иначе при "налагане" на режим 3 часа, много често намалява.
Няма как да се прехрани с кърма, тя се усвоява много бързо, защото е идеалната храна за бебешкия стомах.Адаптираното мляко е по-тежко, затова на бебетата им е нужна по-голяма пауза.
Ако връща малко мляко, като пресечено е съвсем нормално, отшумява след някой месец. Това е оригнато и изглежда повече, отколкото е, заради стомашните сокове. Или пък просто си задържа в устата малко кърма от последното всмукване.
Повръщането на фонтан, обикновено, е по-тревожно, макар, че моят е имал единични случаи, когато съмс е опитвала да му дам вода.

# 464
Малкия /2.3год./ от сутринта е с хрема и често киха. Какво да му дам, за да спра истинката още в началото.
От 5 дни пие Имунокинд, но май няма особена полза от него.

Общи условия

Активация на акаунт