Отговори
# 465
  • София
Физиологичен р-р за носа.
На мен за пресичане на хрема винаги ми помагат мед и лимони.
Можете да му дадете вит. С.

# 466
Аз съм накапвала витамин С в нослето

# 467
Здравейте! Каква е нормалната консистенция на акото на (изцяло кърмено) бебе на месец и половина? Благодаря предварително за отговорите    bouquet

# 468
Като пюре. Може и по-рядко дори.

# 469
Хм  Thinking Сега се имах "щастието" да видя, че излезе изцяло течно, но не знам преди как е било...

# 470
  • София
Нещо като каша, може да има някакви гранулести неща вътре. Тук има снимки
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 471
Благодаря, Ирайн! Бях ги забравила тези снимки. Значи има нещо притеснително, по-скоро ми прилича на диарията, а преди си изглеждаше по-нормално. Както и да, ще го следя, така или иначе имах някакви притеснения и взех проба за микробиология.

# 472
И моето бебе е изцяло кърмено на три месеца и половина и ака много течно с бели топченца. Моля пиши какво ще излезе от МБ.
Теодор се роди по-рано и беше на антибиотична терапия и се чудя дали тя не е оказала влияние

# 473
моето изцяло кърмено бебе имаше течно ако , понякога като водя най много до каша да е било чат пат и от време на време имаше и бели топчета та дори и слуз и всичко това изчезна едва като почнахме да се захранваме. педиатърката ме уверяваше че е от кърменето и от незряла храносмилателна система но аз бях притеснена но ето че при нас си е било нормално

# 474
Благодаря Везничка  Hug
Успокои ме.

# 475
Здравейте, става дума за 2 месечно бебе и сълзене на очите(няма секрет). Накратко историята е такава, че след изписване имаше секрет, даже му залепваха очите, но след не много дълго време се оправи със Тобрекс, но после при месечната визитация личната лекарка и се стори леко зачервено окото и от там с направления за очен. Сега проблема е че му сълзят очите - чисти сълзи и очния изписа капки Цилоксан 4 пъти дневно, но във листовката на тези капки пише доста сериозни работи т.е. има много странични ефекти и на своя глава му давахме 2 пъти вместо 4 пъти. Така продължи 1 седмица и сега след вторичен преглед очния ни уверява да продължим, но със 4 пъти дневно.
Не казвам че очния не е прав, но просто се притеснявам от тези капки, защото проблема може да е във носа, знаете че проблеми със носа също запушват слъзния канал. Ние носа го 'лекуваме' със морска вода/някакъв спрей/, т.е проблема може да е носа където не слагаме почти нищо, а тези силни капки за очите да са излишни.
Посъветвайте ме нещо, имаме и аспиратор за носа, до сега почти не сме го ползвали защото нямаше сополи, но носа му е бил запушен - усеща се при кърмене и сме го ползвали чат пат до сега само веднъж е излизало нещо като сополи, но много малко. Не искам да мъчим очите, а проблема да се окаже носа. newsm78

# 476
Здравейте Simple Smile
Синът е на1г.и 8м. с хрема е и той от събота. Посгъстиха се тополите, но ме е страх да не слязат надолу. Педито  му изписа Гентазон за носа и Тантум верде, но аз не съм му давала. Малък ми се струва за тях...  Може ли да ми препоръчате нещо хомеопатични или някакъв илач.
В нов град сме и трябва да проуча за добър хомеопат

# 477
И ние скоро бяхме с течна хрема (тъкмо се върнахме от море) после стана зелена,слагах само физиологичен и чаках една седмица да мине сама, но не мина и за да не слезне надолу взех Тобрадекс, вечерта и сложих по капчица във всяка ноздра и край, на сутринта нямаше нищичко. Антибиотични са, но на нас много ни помагат.

# 478
И моето бебе е изцяло кърмено на три месеца и половина и ака много течно с бели топченца. Моля пиши какво ще излезе от МБ.
Теодор се роди по-рано и беше на антибиотична терапия и се чудя дали тя не е оказала влияние
Излезе Staphylococcus aureus. Но ние сме имали контакт с друго болно бебе. Сега следва педиатър, гастро и антибиотик  Tired

Редактирам - педиатърката го прегледа и каза, че няма нужда от антибиотик, след като бебето видимо не се чувства зле и не е в много голямо количество бактерията. Ударна доза пробиотици за 2 седмици и малко диета за мен няколко дни, за да му се успокои стомахчето.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 11:13 от Кристалин

# 479
Здравейте Simple Smile
Синът е на1г.и 8м. с хрема е и той от събота. Посгъстиха се тополите, но ме е страх да не слязат надолу. Педито  му изписа Гентазон за носа и Тантум верде, но аз не съм му давала. Малък ми се струва за тях...  Може ли да ми препоръчате нещо хомеопатични или някакъв илач.
В нов град сме и трябва да проуча за добър хомеопат
Малката в събота в 04:00 се събуди с Т и начална хрема. Изписаха й Виброцил, досега не сме го ползвали. Пресече хремата, много съм доволна, защото обикновено изкарваме 6-7 дни с прозрачни секрети. Хомеопатия, която й е изписвана за хрема са хапчета Коризалия. Неудобни са, защото трябва да ги стриеш, за да ги дадеш. При редовен прием обаче имат добър ефект при моето дете. Моя близка е много доволна от комбинация на шуслерови соли при хрема, но аз не съм прилагала. Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт