Отговори
# 585
  • София
Kiddo, аз мисля, че е много за 6 месечно бебе  Rolling Eyes

# 586
Здравейте!
Бебка е на 23 дни, забелязах,че по срамните й устни има няколко много мънички червени точици. При педи сме в понеделник, но се притеснявам. Мога ли да предприема нещо отсега?
Благодаря  Hug

Освен почистване с тампон за грим и сребърна вода, друго не се сещам.

# 587
  • Пловдив
Мами, как да разбера дали детето преяжда? На 6 месеца сме, захраних през 4-ти месец и сега има 2 заместени хранения, в който стига до 250-300 гр. Каша или пюре. Притеснявам се дали не преяжда, това си е направо порция като за голям човек. Изклющително активен е и постоянно рита, търкаля се, не остава на едно място, но все пак не му ли е много?

Как мериш храната му?На кухненско кантарче ли?Струва ми се,че си объркала грамажа.Ако се водиш по някакво бурканче само
Иначе,да,много е за него

# 588
Моята беба е на годинка и яде около 200 грама ( купено пюренце). За твоето е много сега, но се чудя за моето дете пък дали не е малко? Че и тя много щъка и бързо огладнява пак.

# 589
  • София
Хах не, само в много редки случаи и то по-скоро плюе, иначе е спокоен, ака редовно. Бабата ме убеждава че като яде толкова много ще му се разшири стомаха( каквото и да значи).

Това значи, че стомахчето ще се разшири повече и по-бързо и ще трябват по-големи количества храна, за да се засити. Което, от своя страна, не е много добре, защото може да доведе до проблеми по-натам - повръщане, болки, затлъстяване, провисване на стомаха и още много бели.

# 590
  • Пловдив
Моята беба е на годинка и яде около 200 грама ( купено пюренце). За твоето е много сега, но се чудя за моето дете пък дали не е малко? Че и тя много щъка и бързо огладнява пак.

Кои купени пюренца за по 200 гр?
Според мен 220 гр пюре ще й е добре.След 8 мия месец на Бебевита,Хип и Бейб Лав са с такъв грамаж.От 12 тия месец на Бейби Лов и Гербер скачат на 250 гр

# 591
Здравейте!
Бебка е на 23 дни, забелязах,че по срамните й устни има няколко много мънички червени точици. При педи сме в понеделник, но се притеснявам. Мога ли да предприема нещо отсега?
Благодаря  Hug

Освен почистване с тампон за грим и сребърна вода, друго не се сещам.

Благодаря за отговора!  Hug
Гледам вече да мия дупе при всяка възможност,ползвам и хавлиени кърпи с топла водичка, а мокрите кърпи гледам да ги ползвам максимално по-рядко. Мажа със Судокрем, а преди това я оставям малко голичка. Ту се появяват, ту изчезват, но днес ще се види и от педи.

# 592
Мами, как да разбера дали детето преяжда? На 6 месеца сме, захраних през 4-ти месец и сега има 2 заместени хранения, в който стига до 250-300 гр. Каша или пюре. Притеснявам се дали не преяжда, това си е направо порция като за голям човек. Изклющително активен е и постоянно рита, търкаля се, не остава на едно място, но все пак не му ли е много?
Този грамаж е много за толкова малко бебе. Вече не знам за каква хранителна стойност иде реч. Едно е 300 гр месо с картофи, друго е 300 гр плодово пюре. Колко вода и колко каша има в тези 300 гр. Според моята педиатърката на 6м порцията трябваше да е 160гр зеленчуково или зеленчук с 1/4 жълтък.

# 593
  • София
Този грамаж е много за толкова малко бебе. Вече не знам за каква хранителна стойност иде реч. Едно е 300 гр месо с картофи, друго е 300 гр плодово пюре. Колко вода и колко каша има в тези 300 гр. Според моята педиатърката на 6м порцията трябваше да е 160гр зеленчуково или зеленчук с 1/4 жълтък.

Само че детето е захранено на 4 месеца. Т.е., в момента все едно яде порция за 8-месечно, ако беше захранено на 6.

# 594

Как мериш храната му?На кухненско кантарче ли?Струва ми се,че си объркала грамажа.Ако се водиш по някакво бурканче само
Иначе,да,много е за него
Меря я в малко бурканче или в паничката, която му давам, ориентировъчни грамажи. Давам му само домашно пюре и може би затова изяжда повече, може би няма същата хрраанителна стойност. Кашата трябва да е с АМ, но я правя с вода защото беше изключиътелно кърмен и не го харесва.

# 595
  • Пловдив
Kiddo,както си и мислех не мериш с кантарче,а се ориентираш по съдовете.Според мен те подвеждат и не му даваш толкова храна.Опитай да мериш и да видиш колко изяжда,ако ти е интересно  Grinning

# 596
L0v3d, точно вчера в аптеката ми казаха за судокрем, че бил много силен и не се ползвал повече от 4-5 дни. Че и аз търсих крем за бебешко дупе.
А иначе аз давам на ганчев бурканчетата. На тях пише 190 гр. Нямам търпение да проговпри и да си казва гладна съм,наядох се. Откакто съм язахранила все се чудя стига ли й, много ли й е...

# 597
  • Пловдив
Амбро,190 гр може.Всички марки имат такава разфасовка.Но за 200 гр пюре,се зачудих

# 598
Благодаря за бързите отговори, явно се заблуждавам по обема на бурканчетата  Mr. Green

# 599
Здравейте,аз да се хвърля пак с един тъп въпрос-на дребната в крайна сметка и изписаха Проспан,Вентолин и т.нар.черни капки.Ясно,че са тъмни на цвят,но ужасно цапа това нещо,отделно с това шишенце не мога да сложа нищо,тъй като започва да реве и да се дърпа и взех обикновена пипета и с нея капя.Та въпросът ми е как се слагат капки за нос на бебе,трябва ли да лежи малко след капането?Това черното от капките,което остава в носа не вреди ли?Ако и капна докато спи дали ще се задави?

Общи условия

Активация на акаунт