Професионални серии за коса - тема 82

• 49 294
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Момичета, ако не сте видяли- тази събота и неделя, в Арлен има код за -15% за продуктите на Moroccanoil, MOROC15  Grinning
Това ми беше достатъчно, за да поръчам Laughing Благодаря, че сподели.
Само се чудя маска ли или хидратиращия крем стилизант Rolling Eyes

# 541
Аз ползвах шампоана на Мароканойл за обем. Комбинирах го обаче с противоположна маска - интензивно хидратиращата на същия бранд. Съвсем съзнателно постъпих така, защото исках обемна коса, неомазняваща се в скалпа, плюс подхранване по дължините.

Докато нанасях продуктите имах разни подозрения, най-вече по отношение на маската: в сравнение с маските на Керастаз, които обичайно ползвам, тази има по-трудна за боравене консистенция, не е така кремообразна, не се нанася така обилно; освен това изглежда тежка, по-маслена. Стори ми се, че не се отмива достатъчно, че нещо мазно ще остане.

Шампоанът от своя страна е изключително приятен за нанасяне, прави обилна пяна, икономичен е. И в двата продукта има нюанс, който ми напомня за мъжки парфюм, но ароматът е приятен.

Резултатът: не много мека коса, вероятно от шампоана; приличен обем, но пък не най-големият обем, който съм постигала. В процеса на сушенето ми се стори, че косата не е особено бляскава. Тъкмо си казах, че съм си дала парите напразно, когато след един-два часа мнението ми се промени.

Тогава нанесох по дължините от маслото Мароканойл, леката версия, и някак всичко си дойде на мястото: коса с добър обем, хубав блясък, но най-вече: много жива и подхранена; гледам си краищата на косата и изглеждат като подстригани току-що.

# 542
  • София
Ех, Бели ... тамън от магазина на ЗР се връщам, но след последния ми пост, веднага тръгнах и не съм видяла какво си писала ... Така ме е яд, можех да проверя ...  Tired

Бели, имам следния въпрос към теб, сигурно си писала назад, някога, но аз не помня  Blush
Всеки път след като използваш нещо различно от ДМО ли миеш с ДПШ, за да ползваш пак ДМО? Изобщо как процедираш, комбинираш ли продуктите на ДМО с други, по-силиконови продукти? Предполагам загряваш какво имам предвид.
Аз например в момента съм изцяло на тях, не позвам нито финиш, нито нищо от друга марка. Но понякога ми се иска да мацна малко финишче, ей така, за адета, дет се вика  Laughing

Момичета, боята Вела Колестон на суха или влажна коса се нанася?
Взех си цвят, наподобяващ на този, тъмно виолетовият, който коментирахте назад (цветовете са 55/66, 44/66 и 33/66). Може и да се усили виолетовото с коректор (извинявам се, ако казвам глупост, не съм много запозната с коректорите и не знам как се ползват, даже бих се радвала някой да ми разясни).
 Преди години се поддържах в такава тоналност, с Кастинга на Лореал  Laughing И аз много я харесвам, тая патладжанена коса.

# 543
Вив, на суха коса се нанася боята. Иначе не разбрах кой цвят си взе и трите ли? По принцип коректорите са за да коригират/неутрализират нюанси, но също така могат да се използват за подсилване на нюанс. Когато бях лилава ми е минавало през ума да си вкарам в боята лилав коректор ама не съм го правила, а първите ми кичури, които бяха лилави бяха правени само с коректор, т.е. оцветява си като боя, само че е по-нетрайно но пък по-ярко. И аз много въздишам по такива цветове, даже мисля да се връщам в отбора на виолетовите коси, зарязвайки Олаплекси, молаплекси и да спра да си горя косата  Grinning Crazy

# 544
Охххх, май и аз другата седмица ще стана виолетова Laughing Laughing Laughing
Фризьорът ми ще припадне, след него- мъжът ми Laughing Laughing Laughing

# 545
  • Бургас / София
Аглая Епанчина, мерси за мнението, ако някои друг е използвал шампоанът за обем също да се включи   bouquet

# 546
Вив, благодаря за насърчителните думи Hug Аз също съм на този принцип относно здравата коса и дължината. При мен положението се пооправи откъм сухота откакто почнах JMO а още повече и маските с кокосово масло (през миене слагах досега 3 пъти и резултата е невероятен). Обаче новата коса, която ми е израснала вече до средата на дължината на останалата се навива на спирали, а по дългите перчеми са си прави (на мен от силно чуплива ми стана права покрай бременността) и провисват като проскубани. Получава се също че някак до средата на дължината косата е по-гъста вече а последните 10ина см. висят като накъсани. Та с това отговарям и на въпроса на Вал защо предприемам това рязане. Всъщност аз обикновено през около 2 год. правя такива подстрижки, така бях и миналия май когато ме налегна родилния косопад. Та поне знам, че ми стои добре.(тук отговарям и на Ел_83  bouquet).
Бели, аз си намерих още по-хубави снимки за пример от тези, които качих. Вече е решено, записах се за понеделник. Сега ще стана супер пестелива откъм продукти като стане косата наполовина. Mr. Green

ПП:Извинявам се на тези, които им скучаят моите размисли и страсти, приключвам, обещавам Whistling Hug

# 547

Аз бях писала и по-нагоре балансиращия шампоан на Rolland UNA ми харесва много,с мазна коса съм и ми действа добре,а е и икономичен....ползвала съм много и един от шампоаните,които също ми хареса бвше на phyto,но много малък грамаж...на лакме си мисля,че няма да ти допаднат поне на мен този за обем не ми хареса Simple Smile
Кой за обем? аз не съм показала за обем. и двата са за мазна коса.
Да знам,че не си просто казвам аз от кой не съм доволна,защото в магазина златната рибка продавачката ми каза,че този за обем пак е подходящ за мазна коса не знам така ми каза и го пробвах,защото косата ми няма и много обем...и реших да го пробвам,но като цяло и спрея Л2 ми идва лек....и не мисля да повтарям с други техни продукти....не си заслужават,това е мое мнение, може би продуктите не са за моят тип коса.

# 548

Тогава нанесох по дължините от маслото Мароканойл, леката версия, и някак всичко си дойде на мястото: коса с добър обем, хубав блясък, но най-вече: много жива и подхранена; гледам си краищата на косата и изглеждат като подстригани току-що.
Маслото на суха коса ли го нанесе?И как е по-добре на мокра или на суха.  bouquet

# 549
  • Somewhere far away

Аз бях писала и по-нагоре балансиращия шампоан на Rolland UNA ми харесва много,с мазна коса съм и ми действа добре,а е и икономичен....ползвала съм много и един от шампоаните,които също ми хареса бвше на phyto,но много малък грамаж...на лакме си мисля,че няма да ти допаднат поне на мен този за обем не ми хареса Simple Smile
Кой за обем? аз не съм показала за обем. и двата са за мазна коса.
Да знам,че не си просто казвам аз от кой не съм доволна,защото в магазина златната рибка продавачката ми каза,че този за обем пак е подходящ за мазна коса не знам така ми каза и го пробвах,защото косата ми няма и много обем...и реших да го пробвам,но като цяло и спрея Л2 ми идва лек....и не мисля да повтарям с други техни продукти....не си заслужават,това е мое мнение, може би продуктите не са за моят тип коса.
ок- тогава  какво  ще ми препоръчате ?  от сериите за мазни  корени и сухи краища?  Thinking

# 550
Ето, добре че се включи, че да се сетя какво исках да кажа  Grinning
Линде, щом е осъзнато и осмислено добре решението за подстрижка аз съм твърдо за. А не в пристъп на умопомрачение, като ти щукне нещо спонтанно и краткотрайно  Crazy Laughing И аз ще се подстригвам, защото краищата ми не са пипани от декември май че, вече забравих  newsm78 hahaha

Май ще се съберем клуб виолетки  Grinning Ето малко вдъхновения  Heart Eyes
Скрит текст:

# 551
  • София
Фрей, благодаря, отивам да се мацам  Heart Eyes
Относно цвят, най-ярко и силно лилаво е 55/66, исках него, но нямаше наличен. Затова си взех 44/66, другия път ще си поръчам 55/66, ако са заредили.
Благодаря ти и за обяснението за коректорите. Нанася ли щети на косъма, по-сериозни от боядисване, в смисъл да гори и или нещо подобно?

Линде, с нетърпение очаквам да те видя с новата прическа  Heart Eyes  Hug

Ау, докато публикувам Фрейчето какви снимки е пуснала ... тичам към банята   animal037
Много харесвам такъв цвят и много ми отива  Mr. Green

# 552
Ами не, то си е боя, колко да гори  newsm78 Иначе точно с 55/66 се правих и аз ама си го поръчвах от реа бг ли беше, че в рибата така и не го заредиха. Досега всичките ми познати и близки са на мнение, че лилавото ми е отивало най-много, със зелени очи съм и супер изпъкват на такъв цвят. Аз самата много се харесвах ама що ми се прииска промяна, да ме питаш. Въпреки това бях сигурна, че един ден ще се върна към този цвят. Обаче гадното е, че много трудно се поддържа. Изисква постоянно обновяване, а това цялостно боядисване малко или много изтощава косата.

# 553
kate_p,
Ellla, не си спомням каква ти беше косата преди, за да отчета разликите (даже не помня дали си ни я показвала), но в момента изглежда в отлично здраве Heart Eyes Ще чакам да споделиш за резултатът от Олаплекс в дългосрочен план Peace Сподели, моля те, в кой салон си се боядисвала? Praynig Интересува ме да си направя една терапия Олаплекс и евентуално да си взема 3-та стъпка. Вчера си изправих косата и днес я оглеждам - пак има щети от пресата, писна ми вече Crossing Arms Затова трябва да направя нещо по въпроса.

Bellissima благодаря много  Hug Истината е че косата ми не изглеждаше в най добрата си форма преди боята, отдавам го преди всичко на омбрето, а и на това че последните няколко седмици се мъчех да я оставям да изсъхва сама и не и слагах никакви финиши.  ooooh!

Аз се боядисвах във Fringe във Варна, ти предполагам си от София, но вярвам че във всеки хубав салон ще ти го направят както трябва Wink  На мен фризьорът доста ми обяснява за пропорции и т.н. и честно казано се радвам че си записах час, а не се заинатих да си го правя сама вкъщи.

Днес ме наваля дъжда, но косата още се чувства супер жива и подвижна. След седмица като си направя поддръжката вкъщи ще дам отново отзив  Hug

# 554
nunkata333,
Пише, че може и на мокра, и на суха коса. Моята коса е бързо омазняваща се и затова избягвам такива продукти. Но този път реших да пробвам с леката версия на маслото, понеже имам мостра. Нанесох на суха коса - пестеливо количество, разбира се, и само по дължините, даже по-скоро към краищата. Изобщо не ми омазни косата. Но мисля, че за крайния добър вид спомогна и маската, която наистина подхранва добре.

Общи условия

Активация на акаунт