БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 60 049
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • под тепетата
Пускам фурната да загрее отгоре и отдолу на 200 градуса на средно ниво и след като заври ориза намалям на около 170-180. Но зависи и от фурната ти.

# 511
точно така

# 512
знам, че не това е правилната тема - но току що извадих от фурната невероятни кюфтета. Доядоха ми се запечени 'кюфтенца' и реших с подръчни материали да си направя.
200гр сварена гречка
3 долни крайчета от зелен лук
3 скилитки чесън
1 варен морков
1 айце
малко накълцан магданоз
2 с.л натрошено ленено семе и 2 шепи стрит корнфлейкс
и подправки по лично желание
Честно дори аз се изненадах от крайния резултат - хрупкави, ароматни... и със дом сос и втори сос  кис мляко  - дори мъжете месоядци си облизаха чинията

# 513
Е все едно си ми отговоршла на въпроса- какво още да сложа в кюфтета шт елда?

# 514
  • Sofia
Ще ги направя тез кюфтаци Peace

# 515
забравих да напиша и 100гр кашкавал омешан в сместа
и хубавото е че подлежат на всякаква импровизация
При мен беше 'ала изчисти каквото е останало' Simple Smile

# 516
а вместо гречка  - ориз,леща,жито, вместо корнфлейкс - овесени ядки и т.н.

# 517
  • Пловдив
Много бързо и почти спешно питане.
По принцип правя картофено пюре за гарнитура подправям го със запържен на ситно лук ,става много хрупкаво приятно.Въпросът е следния ако лукът днес го запържа в зехтин какво ще стане?

# 518
имаш предвид за картоф пюре, което ще правиш утре ли?

# 519
  • София-Младост
По принцип правя картофено пюре за гарнитура подправям го със запържен на ситно лук ,става много хрупкаво приятно.Въпросът е следния ако лукът днес го запържа в зехтин какво ще стане?

Няма да има разлика дали олио или зехтин.

# 520

В зехтин най-много да стане още по-вкусно, а ако му добавиш и малко захар и го карамелизираш, сигурно и пюрето ще стане още по-вкусно

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 07:06 от Батето

# 521
ааа ти за зехтина ли питаш - ще стане още по-хубав!

# 522
  • Пловдив
ООО направих го със зехтин изяде се.стана чудесно.  bouquet

# 523
И аз да питам - имам отворена кутия със сметана за готвене (голяма, 500мл), но само около 1/2 съм използвала. На опаковката пише, че може да се съхранява 2-4 дни в хладилника след отварянето. Днес изтича 4тия ден, нямам време да търся как да я уползвотворя. Дали мога да я замразя? До сега от млечните продукти съм замразявала само човешко мляко Simple Smile - кърма, на кубчета - и слагах по няколко като правих бебешките пюрета в последствие. Дали ще се получи и със сметаната? - на Мегле е, животинска

# 524
И аз да питам - имам отворена кутия със сметана за готвене (голяма, 500мл), но само около 1/2 съм използвала. На опаковката пише, че може да се съхранява 2-4 дни в хладилника след отварянето. Днес изтича 4тия ден, нямам време да търся как да я уползвотворя. Дали мога да я замразя? До сега от млечните продукти съм замразявала само човешко мляко Simple Smile - кърма, на кубчета - и слагах по няколко като правих бебешките пюрета в последствие. Дали ще се получи и със сметаната? - на Мегле е, животинска

Мисля, че Мегле са само растителни - почти съм сигурна, че е така.
И аз не съм замразявала и не знам дали ще стане, но почти винаги сметана ми е издържала и до 6 дена, след което винаги измислях нещо, за да я употребя.  Peace
С което искам да ти кажа, че може още ден-два да помислиш и да я вложиш в нещо.

Общи условия

Активация на акаунт