БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 080
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 327
Благодаря за отговора, но наистина нямам никаква възможност за кулинарстване в момента...
Млечна е сметаната - ето такава - http://shop24.bg/smetana-izvara/10653-smetana-za-gotvene-mlechna … 034900027443.html
1 литър беше, значи имам още около 700 мл - освен сладолед - какво друго мога да направя?

# 526
  • Мнения: 2 152
сладолед - идеална идея и подходяща за жегите   bouquet

# 527
  • Мнения: 807
сипи я в купичка, метни няколко плодчета и ето ти готов десерт

# 528
  • Мнения: 327
сметаната е течна, не е заквасена - с консистенция на прясно мляко е (или поне такава беше за последно като я гледах тази сутрин - нищо чудно и да е вкиснала вече )  Mr. Green

# 529
  • Мнения: 807
еми пробвай я - ако става - мятай във фризера, ако не - хвърляй

# 530
  • Мнения: 1 183
Преди често приготвях пандишпанено руло с мармалад и ми се получаваше много добре, но не съм сигурна дали добре си спомням рецептата.  Rolling Eyes
Ще опиша каквото си спомням по приготвянето му.
Дайте съвет дали пропускам нещо.

Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 к.л. сода бикарбонат
1 ванилия
за намазване - мармалад от сини сливи, разбит с малко масло
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Разбиват се с яйцата със захарта много добре. Брашното + содата + ванилията се добавят към разбитата смес. Намазва се тавата от фурната с малко олио/ масло. Изсипва се сместа и се пече на умерена фурна. Като се изпече, веднага се обръща и се намазва с мармалада разбит с малко масло. Навива се на руло и се поръсва с пудра захар.

Ще се получи ли така и дали мога да го изпека върху хартия за печене, защото си спомням, че много трудно ми се отлепяше блата и понякога се начупваше.
Дайте едно рамо, защото не съм правила руло от поне 10 години  Embarassed.

# 531
  • София
  • Мнения: 12 693
Преди често приготвях пандишпанено руло с мармалад и ми се получаваше много добре, но не съм сигурна дали добре си спомням рецептата.  Rolling Eyes
Ще опиша каквото си спомням по приготвянето му.
Дайте съвет дали пропускам нещо.

Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 к.л. сода бикарбонат
1 ванилия
за намазване - мармалад от сини сливи, разбит с малко масло
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Разбиват се с яйцата със захарта много добре. Брашното + содата + ванилията се добавят към разбитата смес. Намазва се тавата от фурната с малко олио/ масло. Изсипва се сместа и се пече на умерена фурна. Като се изпече, веднага се обръща и се намазва с мармалада разбит с малко масло. Навива се на руло и се поръсва с пудра захар.

Ще се получи ли така и дали мога да го изпека върху хартия за печене, защото си спомням, че много трудно ми се отлепяше блата и понякога се начупваше.
Дайте едно рамо, защото не съм правила руло от поне 10 години  Embarassed.



Горещо ти препоръчвам тази рецепта: Нежно руло с мармалад
Получава се невероятно руло!  Peace

# 532
  • Мнения: 1 183
Благодаря, Vanja77 .
Имам само обикновено царевично нишесте, ще стане с него. И хич не мога да разбивам белтъци на сняг. Не мога ли да избегна отделното разбиване? Знам, че така сместа става въздушна, но винаги избягвам тази технология...не ми се отдава.

Моята рецепта беше простичка, но сполучлива. Не съм сигурна обаче, дали я помня добре. Ето, аз помня само сода, че се слага, а в нета рецептите са повечето с бакпулвер.

Ще почакам още малко да се включи и някой друг.

Да допълня: каква е тази ванилена захар в рецептата. Един пакет какво точно значи?

# 533
  • Мнения: 86
Преди често приготвях пандишпанено руло с мармалад и ми се получаваше много добре, но не съм сигурна дали добре си спомням рецептата.  Rolling Eyes
Ще опиша каквото си спомням по приготвянето му.
Дайте съвет дали пропускам нещо.

Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 к.л. сода бикарбонат
1 ванилия

за намазване - мармалад от сини сливи, разбит с малко масло
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Разбиват се с яйцата със захарта много добре. Брашното + содата + ванилията се добавят към разбитата смес. Намазва се тавата от фурната с малко олио/ масло. Изсипва се сместа и се пече на умерена фурна. Като се изпече, веднага се обръща и се намазва с мармалада разбит с малко масло. Навива се на руло и се поръсва с пудра захар.

Ще се получи ли така и дали мога да го изпека върху хартия за печене, защото си спомням, че много трудно ми се отлепяше блата и понякога се начупваше.
Дайте едно рамо, защото не съм правила руло от поне 10 години  Embarassed.



4 яйца
9с.л. захар
9с.л брашно
9с.л. олио
1 бакпулвер
1 ванилия

# 534
  • Мнения: 2 152


Моята рецепта беше простичка, но сполучлива. Не съм сигурна обаче, дали я помня добре.

ванилената захар е овкусена захар с ванилия - можеш и сама да си я направиш, а едно пакетче е 7 гр ако не ме лъже паметта
струва ми се, че със сода ще стане по добре - не обичам много бакпулвера, а и то е на содена основа; само че не 1/2 к.л., а равна ч.л., и малко мазнотийка - поне 1 к.ч. разтопено масло.
Печеш върху хартия и няма проблем. Рядко правя такива неща - не съм им фен, но все се получава ....

ПП. Милена ме изпреварила, докато съм писал, но бих го направил като нея.... без бакпулвера - просто със загасена сода

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 18:38 от Батето

# 535
  • Мнения: 1 183
Милена., Батето, мерси и на вас.
Ще добавя малко масло, явно този момент не си го спомням.
И содата май не съм загасяла за това руло. Последен въпрос: Как е по-добре - с оцет, с кисело мляко?
Отивам да го правя, ще се получи, сигурна съм.

# 536
  • София
  • Мнения: 12 693
Малко късно се включвам. В сладкиши, в които няма кисели съставки се слага бакпулвер, защото е с лимонтозу. Содата можеш да я загасиш с няколко капки оцет или лимонов сок.
В разбиването на белтъци няма нищо сложно. Ако се притесняваш, че може да не се разбият, сложи им малко сол. Успех!

# 537
  • Мнения: 1 183
В крайна сметка направих рулото по моята си рецепта, като добавих малко топено масло и загасих содата с няколко капки оцет.
Обаче, пак се вкарах в приключение, защото явно съм отвикнала да го правя. Не успях добре да разстеля сместа и от едната страна стана доста по-дебело.  Grinning
Иначе с хартията се нави супер лесно. Стана вкусно.  Heart Eyes
Благодаря още веднъж за съветите. Ще пробвам и вашите рецепти. Особено тази с разбитите белтъци.  Wink
Все някога ще трябва да се престраша.

# 538
  • София
  • Мнения: 9 850
Опитах да направя шоколад по тази рецепта, но ми се получи като на бучки и с горчив вкус на какао, от мед и помен няма. Сместа от какаово масло и мед не можа да стане хомогенна, колкото и да бърках. Правих го на водна баня на индукционен котлон с 6 степени, включен на 3-4 степен. Според вас къде е бил проблемът? Използвах био какаово масло, закупено преди няколко дни, и домашен течен мед. Какаото беше обикновено от магазина.

# 539
  • Добрич
  • Мнения: 6 233
Аз бих пуснала миксер, щом сместа не е хомогенна. Правила съм с кокосово масло, смлени ядки , мед, какао и плодове - получава се чудесно. Само, че кокосовото масло не е твърдо като какаовото и се получава течен шоколад. Правя го с робота, без топлинна обработка.

Общи условия

Активация на акаунт