БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 60 125
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Пропуснах да кажа, че го правя в тава - нямам нерви да се занимавам с миене на гювеч после...
zvanche, направо са си сурови преди първите час-час и половина. Не знам защо така се получава, преди ставаше доста бързо, а сега... С фолио е добра идея, но да слагам ли водата и доматите?

# 571
На колко градуса печеш?2-3 часа за картофи в тава и на мен ми се струват много.Течността много ли е?Може да слагаш по-малко течност и после да добавяш.

# 572
  • София
Градусите са от 180 до макс, според печката, пробвала съм и на 180, и на 200, и на 220. В различните фурни различни градуси са ми максималните, но мисля, че около 220 са максималните на всички фурни вкъщи... Течността е доста, да, гледам да стигне поне до средата на тавата. Но тогава отгоре картофите са запечени, а като бодна са сурови всъщност.

# 573
  • софия
Градусите са от 180 до макс, според печката, пробвала съм и на 180, и на 200, и на 220. В различните фурни различни градуси са ми максималните, но мисля, че около 220 са максималните на всички фурни вкъщи... Течността е доста, да, гледам да стигне поне до средата на тавата. Но тогава отгоре картофите са запечени, а като бодна са сурови всъщност.
Пробвай да завиеш тавата. Не слагай допълнително течност поне първоначално. Винаги можеш да добавиш. Зеленчуците си пускат. Винаги пускам на макс Т до завиране и после намалявам на ~180-200°. Фурната е студена при слагане на тавата и с фурната, тя се затопля постепенно.

# 574
  • София
На дъното на фурната ли да сложа тавата или по средата? Досега винаги съм я слагала по средата.
Благодаря!

# 575
Малко Сладко Коте, от доматите се стяга картофа, слагай ги 30тина мин по късно, като омекне картофа - тогава домата Peace.

# 576
Слагам тавата на дъното.Когато пека сладкиши - по средата.

# 577
Извинявам се ако е коментирано, но става въпрос за варенето на кондензирано мляко. Кутиите задължително ли е да са изправени в тенджерата или може и легнали?

# 578
Здравейте, нахлувам в темичката с един въпрос на който не успях да намеря отговор.
Искам за заменя бялото брашно в рецепта за сладкиш Агнес ( заради глутена )
Търся някакви правила при подобна промяна ? Thinking newsm78

Мерси предварително   bouquet

# 579
Благодаря на всички за палачинки, следващите станаха перфектни, добавих още мляко и мазах тигана.  Peace
Преди не правех цялата доза и затова са се получавали, а и вчера смених чашата, а тя е по-голяма и оттам дойде гъстотата.

# 580
Извинявам се ако е коментирано, но става въпрос за варенето на кондензирано мляко. Кутиите задължително ли е да са изправени в тенджерата или може и легнали?
Може и легнали, но задължително трябва да са покрити с вода през цялото време на варенето.

# 581
Какво означава пълномаслено прясно мляко? Очевидно не е кондензирано, но колко % трябва да е?

# 582
Здравейте!
Искам да направя пюре от нектарини за захранване на бебо, само че не знам как. Може ли някой да сподели как да го направя?
Благодаря предварително!

# 583
Здравейте!
Имам желание да направя бонбони Рафаело,бихте ли ми предложили някоя рецепта,която сте изпробвали лично? Иска ми се рецептата и приготовленията да ми излязат възможно най-евтино! Благодаря ви,предварително!   chef  chef  chef

# 584
ето тази на Нат http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg181.html#msg181 за фалшиво Рафаело. Много са добри. От това по евтино няма.  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg181.html#msg181

Здравейте!
Искам да направя пюре от нектарини за захранване на бебо, само че не знам как. Може ли някой да сподели как да го направя?
Благодаря предварително!

измий, обели, свари в малко вода, добави захар и като омекнат - пюрирай.  После прецеди през по-едра цедка. Ако е голямо количество - стерилизирай в бурканчета.

Какво означава пълномаслено прясно мляко? Очевидно не е кондензирано, но колко % трябва да е?

колкото може по-голям. Има крави с 4-5 % маслено, овце - с по 8-9, зависи от периода (като сега....

Общи условия

Активация на акаунт