БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 125
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 9 850
Пропуснах да кажа, че го правя в тава - нямам нерви да се занимавам с миене на гювеч после...
zvanche, направо са си сурови преди първите час-час и половина. Не знам защо така се получава, преди ставаше доста бързо, а сега... С фолио е добра идея, но да слагам ли водата и доматите?

# 571
  • Мнения: 2 374
На колко градуса печеш?2-3 часа за картофи в тава и на мен ми се струват много.Течността много ли е?Може да слагаш по-малко течност и после да добавяш.

# 572
  • София
  • Мнения: 9 850
Градусите са от 180 до макс, според печката, пробвала съм и на 180, и на 200, и на 220. В различните фурни различни градуси са ми максималните, но мисля, че около 220 са максималните на всички фурни вкъщи... Течността е доста, да, гледам да стигне поне до средата на тавата. Но тогава отгоре картофите са запечени, а като бодна са сурови всъщност.

# 573
  • софия
  • Мнения: 30 460
Градусите са от 180 до макс, според печката, пробвала съм и на 180, и на 200, и на 220. В различните фурни различни градуси са ми максималните, но мисля, че около 220 са максималните на всички фурни вкъщи... Течността е доста, да, гледам да стигне поне до средата на тавата. Но тогава отгоре картофите са запечени, а като бодна са сурови всъщност.
Пробвай да завиеш тавата. Не слагай допълнително течност поне първоначално. Винаги можеш да добавиш. Зеленчуците си пускат. Винаги пускам на макс Т до завиране и после намалявам на ~180-200°. Фурната е студена при слагане на тавата и с фурната, тя се затопля постепенно.

# 574
  • София
  • Мнения: 9 850
На дъното на фурната ли да сложа тавата или по средата? Досега винаги съм я слагала по средата.
Благодаря!

# 575
  • Мнения: 2 815
Малко Сладко Коте, от доматите се стяга картофа, слагай ги 30тина мин по късно, като омекне картофа - тогава домата Peace.

# 576
  • Мнения: 2 374
Слагам тавата на дъното.Когато пека сладкиши - по средата.

# 577
  • Мнения: 65
Извинявам се ако е коментирано, но става въпрос за варенето на кондензирано мляко. Кутиите задължително ли е да са изправени в тенджерата или може и легнали?

# 578
  • Мнения: 2 489
Здравейте, нахлувам в темичката с един въпрос на който не успях да намеря отговор.
Искам за заменя бялото брашно в рецепта за сладкиш Агнес ( заради глутена )
Търся някакви правила при подобна промяна ? Thinking newsm78

Мерси предварително   bouquet

# 579
  • Мнения: 3 020
Благодаря на всички за палачинки, следващите станаха перфектни, добавих още мляко и мазах тигана.  Peace
Преди не правех цялата доза и затова са се получавали, а и вчера смених чашата, а тя е по-голяма и оттам дойде гъстотата.

# 580
  • Мнения: 1 306
Извинявам се ако е коментирано, но става въпрос за варенето на кондензирано мляко. Кутиите задължително ли е да са изправени в тенджерата или може и легнали?
Може и легнали, но задължително трябва да са покрити с вода през цялото време на варенето.

# 581
  • Мнения: X
Какво означава пълномаслено прясно мляко? Очевидно не е кондензирано, но колко % трябва да е?

# 582
  • Мнения: 1 124
Здравейте!
Искам да направя пюре от нектарини за захранване на бебо, само че не знам как. Може ли някой да сподели как да го направя?
Благодаря предварително!

# 583
  • Мнения: 2
Здравейте!
Имам желание да направя бонбони Рафаело,бихте ли ми предложили някоя рецепта,която сте изпробвали лично? Иска ми се рецептата и приготовленията да ми излязат възможно най-евтино! Благодаря ви,предварително!   chef  chef  chef

# 584
  • Мнения: 9 462
ето тази на Нат http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg181.html#msg181 за фалшиво Рафаело. Много са добри. От това по евтино няма.  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg181.html#msg181

Здравейте!
Искам да направя пюре от нектарини за захранване на бебо, само че не знам как. Може ли някой да сподели как да го направя?
Благодаря предварително!

измий, обели, свари в малко вода, добави захар и като омекнат - пюрирай.  После прецеди през по-едра цедка. Ако е голямо количество - стерилизирай в бурканчета.

Какво означава пълномаслено прясно мляко? Очевидно не е кондензирано, но колко % трябва да е?

колкото може по-голям. Има крави с 4-5 % маслено, овце - с по 8-9, зависи от периода (като сега....

Общи условия

Активация на акаунт