БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 125
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 2 152
Момичета  писах в раздела Турска кухня но никой не отговори става въпрос за турската  манджа  ИСЛИМ КЕБАП.Ако някой знае оригиналната  моля да я сподели.Намерих няколко но всички са различна нямам идея коя да направя.

Е, не съм от момичетата, но все пак да ти отговоря - това са си кюфтета в патладжан - всеки има претенции неговата да е най-оригинална
ето ти една
нищоне ти пречи да импровизираш- важното е да се получи вкусно

# 556
  • Мнения: 180
Благодаря на батето за отговора-нищо че е момченце само той знае тайната.Хубава вечер.

# 557
  • Русе
  • Мнения: 6 169
Момичета  писах в раздела Турска кухня но никой не отговори става въпрос за турската  манджа  ИСЛИМ КЕБАП.Ако някой знае оригиналната  моля да я сподели.Намерих няколко но всички са различна нямам идея коя да направя.
Ще Ви посоча линк към оригинална рецепта. Но е на турски език и трябва някой да Ви я преведе. Просто съм фен на тази кулинарка и каквото съм опитал по нейна рецепта, винаги е било сполучливо. Дано Вие от полза
http://www.nefisyemektarifleri.com/islim-kebabi-tarifi/

# 558
  • Мнения: 39
Здравейте!Искам да помощ за бюджетен вариант на нутри булет,може и от онлайн магазини,защото 240 лева не ми се дават и още струва ли си да го купувам.Благодаря ви предварително.

# 559
  • Sofia
  • Мнения: 29 130
има много варианти на този блендер,в емаг има...също наскоро в немските магазини видях и цената им беше под 100лв.

# 560
  • Мнения: 39
Doli благодаря за отговора. Какво имаш предвид немски магазин т.к аз не съм от София и цена под 100 лева идеално ме устроива.В емаг видях беше на цена 145 лева.

# 561
  • Sofia
  • Мнения: 29 130
Меркари,ТСМ и др.подобни с немски стоки....има много в София и др.градове,може и да поръчаш от сайта им

# 562
  • Мнения: 3 020
Момичета и момчета, спешен въпрос - правя в момента палачинки, но ми стават много сухи, отстрани направо се чупят  Sad, тоест ги вадя от тигана като подметка
Рецептата е следната:
3 яйца
2,5 ч. ч. брашно
800 мл. прясно мляко
2 с. л. олио
почти цяла ампула ванилия на Йоткер

Къде бъркам и как да ги оправя следващите? Да добавя нещо или и аз не знам?
Не мажа тигана, тефлонов е.

# 563
  • Sofia
  • Мнения: 29 130
Според мен брашното е много.Гъстотата трябва да е като на боза,дори по-рядко....разреди сместа с малко мляко или вода,слагай и няколко капки мазнина на тигана

# 564
  • Мнения: 2 152
Слагаш малко смес по краищата на нигана- наливаш сместа в цинтъра на тигана?

# 565
  • Мнения: 3 020
Да, разредих с още мляко - децата хапнаха и наистина бяха по-дебели.
Иначе беше като боза, но явно трябва още течност.
Опитвам се да е по целия тиган, но да, в края е по-тънко.
Сега ще видя следващите.  Peace

# 566
  • Русе
  • Мнения: 6 169
Момичета и момчета, спешен въпрос - правя в момента палачинки, но ми стават много сухи, отстрани направо се чупят  Sad, тоест ги вадя от тигана като подметка
Рецептата е следната:
3 яйца
2,5 ч. ч. брашно
800 мл. прясно мляко
2 с. л. олио
почти цяла ампула ванилия на Йоткер

Къде бъркам и как да ги оправя следващите? Да добавя нещо или и аз не знам?
Не мажа тигана, тефлонов е.

Добре Вие сместа. Само прибавете към нея 1 с.л. захар и 1/3 ч.л. сол. Намазнете дъното на тигана с мазнина. Аз го правя с готварска четка и печете на умерено силен огън от всяка страна. Редете палачинките една върху друга след като са готови. Ще бъдат меки и няма да имате проблеми.


Успех!

# 567
  • София
  • Мнения: 9 850
Скрит текст:
...
Добре Вие сместа. ...
Не разбрах защо вие сместа? Има разлика между Вие (лично местоимение) и Ви е (притежателно местоимение = Вашето, Вашата и 'е' (глагол)). Извинявам се, не можах да се сдържа, втори път за два дни в същата тема от същия човек го срещам.
Правя постен гювеч - запържен лук, отгоре редя сирене, после нарязани картофи, слагам бульонче Маги, вода и пасирани домати. Винаги го пека по над два часа, независимо кога слагам доматите и независимо какви са картофите. В няколко фурни съм пробвала. Някакви идеи защо се получава така? Много го обичам, но това печене по 2-3-4 часа ме спира изобщо да го правя.

# 568
  • софия
  • Мнения: 30 458
Скрит текст:
...
Добре Вие сместа. ...
Не разбрах защо вие сместа? Има разлика между Вие (лично местоимение) и Ви е (притежателно местоимение = Вашето, Вашата и 'е' (глагол)). Извинявам се, не можах да се сдържа, втори път за два дни в същата тема от същия човек го срещам.
Правя постен гювеч - запържен лук, отгоре редя сирене, после нарязани картофи, слагам бульонче Маги, вода и пасирани домати. Винаги го пека по над два часа, независимо кога слагам доматите и независимо какви са картофите. В няколко фурни съм пробвала. Някакви идеи защо се получава така? Много го обичам, но това печене по 2-3-4 часа ме спира изобщо да го правя.
А защо по толкова? Като пробваш картофите не са готови преди това?
Аз бих сложила фолио и пекла първоначално с него около 40 мин. да се задушат хубаво зеленчуците и без него докато остане на мазнина Peace

# 569
  • Мнения: 2 374
Когато готвим в гювеч наистина става бавно, защото слагаме студен гювеч в студена фурна.Трябва време първо да загрее фурната, после и гювеча, а накрая и яденето в него.Но пък става вкусно  chef

Общи условия

Активация на акаунт