БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 60 088
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Испания
Ала-Бала,благодаря за отговора! Hug

# 16
Здравейте!

Може ли да ми помогнете с идея как най-лесно и бързо да консервирам вишни? Иска ми се да направя ликьор, само че в рецептите, които намирам пише, че бурканите с плодовете трябва да стоят няколко седмици на слънце. А вкъщи слънце не огрява, така че няма къде да ги оставя на припек. Ако знаете друга технология за приготвяне на вишновка, ще съм благодарна да споделите Simple Smile

# 17
  • София-Младост
Здравейте!

Може ли да ми помогнете с идея как най-лесно и бързо да консервирам вишни? Иска ми се да направя ликьор, само че в рецептите, които намирам пише, че бурканите с плодовете трябва да стоят няколко седмици на слънце. А вкъщи слънце не огрява, така че няма къде да ги оставя на припек. Ако знаете друга технология за приготвяне на вишновка, ще съм благодарна да споделите Simple Smile
На хладно и тъмно е другият вариант:)
http://colourmagicp.blogspot.com/2013/08/blog-post.html

# 18
Ала-Бала, много ти благодаря! Този пост не ми беше излязъл в гугъл Simple Smile Перфектаната рецепта е, ще ви споделям сладкиши с вишнев аромат като стане Simple Smile

# 19
  • гр.Добрич
Здравейте. Искам да направя сок или сладко от червен касис, малини, череши,  не комбинирано,а поотделно. Всъщност въпросът ми е за сока, как да го стерилизирам, за да не гръмнат бутилките?

# 20
  • Sofia
Ако са достатъчно сладки,сложиш лимонтозу и вариш за няколко минути, няма да гръмнат.

# 21
Здравейте!
Сготвих ориз, но малко се олях с количеството. Ако го сложа във фризера дали ще е пак хубав, когато го размразя? Или не си струва играчката?
Затопли го и го сложи в сухи и затоплени буркани с винт - завинтваш добре и се самохерметизира - така ми издържат готвените ястия почти месец в хладилника.  /Даже и прясно мляко съхранявам по този начин/
 Храна от фризера не харесваме в къщи ,а от стъклени буркани си е със същият вкус и вид.

# 22
Имам филе от тилапия вкъщи, не знам как да го приготвя. Някой може ли да ми помогне с рецепта?   bouquet

# 23
Жармен, ще пробвам,благодаря!   bouquet

# 24
Здравейте!
Моля за съвет-ако направя питка от вечерта и я сложа да втасва в хладилника и на сутринта да я опека ,дали ще стане хубава?Тесто съм оставяла и на сутринта съм го оформяла и пекла,ама готова от вечерта не съм.

# 25
Къде мога да намеря от тези продълговатите бисквити тип "Котешко езиче" и изобщо могат ли да се намерят такива или поне някакви по-меки бишкоти?

# 26
  • Sofia
Котешко езиче съм взимала от Била

# 27
  • София
"Котешко езиче" има в Била и в Кауфланд. Може би и в другите големи магазини. Ей такива сини кутии са http://dahapna.co.uk/%D0%92%D0%90%D0%A4%D0%9B%D0%98-%D0%98-%D0%9 … -110-%D0%B3%D1%80.
Меки бишкоти - българските - също в хипермаркетите съм виждала и купувала.

# 28
Здравейте!
Моля за съвет-ако направя питка от вечерта и я сложа да втасва в хладилника и на сутринта да я опека ,дали ще стане хубава?Тесто съм оставяла и на сутринта съм го оформяла и пекла,ама готова от вечерта не съм.

Няма никакъв проблем - замесваш и слагаш в хладилника . На сутринта извади по-рано и премеси само и да си втаса още веднъж и печеш.
  Котешко езиче има в СВА ,а в Лидл някакви кръгли бишкоти се водят и казват били аналог на него / не съм купувала обаче /

# 29
Onna-bugeisha , Doli , благодаря ви, момичета   bouquet
Доли, тези които си купувала от Била дали си приличат на вкус с едновремешните котешки езичета или само по форма са сходни?
Жармен, тези кръгличките бишкотени бисквитки от Лидл съм ги пробвала и са много  хубави  Peace точно с такава плътност и вкус бисквита търся, но да са с по-продълговата форма... може би по--скоро такива меки български бишкоти, за които спомена Onna-bugeisha ще ми свършат идеална работа, ако изобщо успея да открия ....  Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 18:48 от huliganka

Общи условия

Активация на акаунт