БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 60 066
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
# 436
Коя част на хартията за печене е към продукта: тази отвътре завитата по-грапава или външната гладка повърхност?

# 437
Искам утре да направя гриловани зеленчуци (лук, патладжан, чушка, тиквичка) обаче във фурна. Някакви идеи? Мисля да ги понапръскам със зехтин и да ги сложа върху хартия за печене, искам да доближа максимално вкуса до този от скара, но дали резултатът ще е сполучлив Thinking А, трябва ми и идея за подходящ дресинг към тях Grinning

# 438
Соев сос им сложи малко и сух чесън ,черен пипер.

# 439
  • Sofia
Искам утре да направя гриловани зеленчуци (лук, патладжан, чушка, тиквичка) обаче във фурна. Някакви идеи? Мисля да ги понапръскам със зехтин и да ги сложа върху хартия за печене, искам да доближа максимално вкуса до този от скара, но дали резултатът ще е сполучлив Thinking А, трябва ми и идея за подходящ дресинг към тях Grinning
Няма как да станат като гриловани,ще си бъдат просто печени зеленчуци Naughty

# 440
  • София
Коя част на хартията за печене е към продукта: тази отвътре завитата по-грапава или външната гладка повърхност?
За мен няма значение, ползвам и от двете страни, както ми дойде.

# 441
Може ли някой да сподели неговата рецепта за табуле,защото тези които откривам са толкова различни и в някой присъстват до 3 лимона и даже и канела .
Искам да е с максимално автентичен вкус .
 Благодаря .

# 442
  • София-Младост
Няма никакво значение.

# 443
  • Добрич
След като направих днес три дози слънчогледки, ми останаха 6 жълтъка /единият е пукнат и няма как да ги сложа във вода, да не изсъхват/. Някакви идеи за нещо бързо с жълтъци, защото за днес вече не ми се занимава с дълги и сложни рецепти. Първото за което се сещам е майонеза, обаче с 6 жълтъка, ще стане солидно количество...

Затова търся идеи.

# 444
# 445
  • София
Ако ги сложиш в чашка и покриеш с фолио, съвсем спокойно могат да престоят в хладилника 2-3 дни. Peace
Рецепта не мога да предложа в момента. Не се сещам.

# 446
  • Добрич
Те от няколко часа са в затворено бурканче в хладилника. Знам, че като стоят засъхват, но до утре може би нищо няма да има стане.

Жармен, благодаря за линка, но малката госпожица у нас не яде никакви кексове. Дори мъфини не обича. Затова по-рядко пека такива неща.

# 447
Ами крем - млечен ванилия . В някакви сладки също може или палачинки.
 Крем брюле - май беше с жълтъци - не съм правила обаче.

# 448
  • под тепетата
Сложи им един тънък пласт олио, за да не се окисляват. Така правя и на доматеното пюре. Иначе се сещам за крем брюле.
 http://www.kulinarno.bg/recepta/%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D … %D0%BB%D0%B5-1125

Аз съм правила по тази рецепта и не се пече крема.
http://www.zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B … %80%D1%82%D0%B0-2

и крем англез
  http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … ;name=Krem-Anglez

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 18:03 от bilqna_69

# 449
Крем Брюле и домашен крем.....и аз за тях се сещам  Peace. Преди време   бях правила целувки, но с жълтъци - в тази тема ми бяха дали рецептата с орех отгоре, вкусни бяха....за съжаление линка с рецептата е на компа....та не мога да я дам.
Вела, може ли рецепта за слънчогледките?

Общи условия

Активация на акаунт