БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 61 567
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, искам да сготвя Салата Цезар с хрупкаво пилешко (много я обичаме-ядем я в едно заведение, но сега искам да си направим вкъщи) . Знам , че вътре има айсберг, пилешко, пармезан , крутони и някакъв хрянов дресинг , но не знам как се прави той, ако някой от вас има подобна рецепта, ще съм му благодарна Simple Smile)

# 586
  • Бургас
Здравейте и от мен! И аз имам въпрос. Имам 2кг градински лимони, необработвани с нищо и искам да съхраня кората им по някакъв начин. Как да стане това?  Blush

# 587
# 588
  • Бургас
Благодаря, kishaa !   bouquet

# 589
  • София
Здравейте, искам да сготвя Салата Цезар с хрупкаво пилешко (много я обичаме-ядем я в едно заведение, но сега искам да си направим вкъщи) . Знам , че вътре има айсберг, пилешко, пармезан , крутони и някакъв хрянов дресинг , но не знам как се прави той, ако някой от вас има подобна рецепта, ще съм му благодарна Simple Smile)

В дресинга се слага настърган пармезан, майонеза, настърган хрян, филенца аншоа, лимонов сок, няколко скилидки чесън, черен пипер и щипка захар.

# 590
Благодаря, а какъв става на цвят, защото онзи в заведението е жълт ... аз си мислех че има и горчица, заради цвета Simple Smile)

# 591
  • София
Благодаря, а какъв става на цвят, защото онзи в заведението е жълт ... аз си мислех че има и горчица, заради цвета Simple Smile)

Много е вероятно да има. По принцип, тя също се включва. А ако няма аншоа в соса, той също ще стане жълт.  Laughing

# 592
Значи по-вероятно е да не слагат аншоа Simple Smile)

# 593
Купих замразена риба, докато се прибера се размрази. Мога ли да я замразя отново или по-добре да се сготви.  newsm78

За жълтия цвят, възможно ли е да са сложили куркума?

# 594
  • Sofia
най-добре я сготви...може да се оцветява месо с куркума,аз най-редовно слагам на пилешко и става като домашно пиле жълто,....ти за рибата ли питаш?

# 595
Най вероятно, за цвета на дресинга става въпрос...

# 596
  • София
На вилата открих забравен буркан с фъстъчено масло. Срокът му на годност е изтекъл преди повече от половин година. На външен вид му няма нищо. Дали бих могла да го използвам да направя бисквити (пекат се, т.е. има термична обработка)?

# 597
  • Sofia
ако не мирише на гренясало го ползвай

Аз да питам,ако някой е запознат...как се прави винен оцет? Правих ябълков преди 1-2год.сега видях,че е пълен с гъби,мога ли тях да сложа във виното Thinking ще се получи ли нещо или има друга технология?И за какво мога да ползвам тези оцетени гъби?

# 598
  • München, Deutschland
Onna-bugeisha, и според мен няма да има проблем, стига да не е мухлясало, примерно. Ама то тогава нямаше да питаш изобщо. Simple Smile

# 599
  • София
Благодаря ви! Отворих буркана. капачката пукна както си трябва. И миризмата и външния вид са съвсем нормални. Започвам бисквитките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт