БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 065
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • близо под тепетата
  • Мнения: 680
Ами аз така мисля да ги правя сега в сезона-на пара и пасирани, но другото го мислех за тогава,когато ще може да яде супички с вече парченца зеленчуци в тях. Това с формичките за лед не съм се сетила, тези дни така ще замразя някои от нещата.   bouquet благодаря!

# 721
  • Мнения: 327
Аз на кубчета за бебето съм замразявала дори месо -сварено +пасирано/нарязано на много ситно - купувах малко количество телешко филе, патешко, заешко. Готвя например на обяд постна супа, за вечерта притоплям и добавям едно кубче месо - и става различно ядене Wink

# 722
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Аз тази година,благодарение на баба ми в Израел,преоткрих нов метод за консервиране на пипер и патладжан печени, в буркани,без аспирин.Пече ги,тъпчи в буркани,затваря,после вари за капачка само. Опитах ги,чудесни са,казва,че така и издържат дълго време, та мисля и аз да затворя така.За бебе може в по-малки бурканчета,пък като се отвори и останат 1-2 чушки,все за някоя манджа или салата ще оползотворим. Иначе за големи,може и чесън,и др.подправки да се добавят, сол нямаха нейните,та не знам.

# 723
  • Мнения: 10 581
Аз тази година,благодарение на баба ми в Израел,преоткрих нов метод за консервиране на пипер и патладжан печени, в буркани,без аспирин.Пече ги,тъпчи в буркани,затваря,после вари за капачка само. Опитах ги,чудесни са,казва,че така и издържат дълго време, та мисля и аз да затворя така.За бебе може в по-малки бурканчета,пък като се отвори и останат 1-2 чушки,все за някоя манджа или салата ще оползотворим. Иначе за големи,може и чесън,и др.подправки да се добавят, сол нямаха нейните,та не знам.
Откак се помня, само по този начин си правим пипер и патладжан. Изхвърляла съм изостанали буркани от стари години, без да са бомбирали.
Със сол и без сол, почти не сме имали бомбаж. Важно е да са добре затворени.
Аспирин почти винаги сме избягвали. Само за туршии, които са с оцет, захар и малко сол.

# 724
  • Мнения: 1 316
Може ли да се заменят бисквитите с готов блат в обикновената торта с нишесте? И ако да - необходимо ли е блатът да се напои предварително, за да е по-сочен?

# 725
  • под тепетата
  • Мнения: 11 170
Можеш. Дано да е от по-тънките блатове. Аз и бисквитите топвам за момент в прясно мляко, и блата бих го напръскала леко с мляко, сок, захарен сироп - каквото имаш.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 11:27 от bilqna_69

# 726
  • Мнения: 1 316
bilqna_69, благодаря за бързия отговор  bouquet Искам да пробвам обикновената торта с блат и се чудих дали да го напоя.

# 727
  • под тепетата
  • Мнения: 11 170
Ако ти се заиграва, като изстине кремът, може да му прибавиш една малка опаковка разбита подсладена сметана. Става с вкус на сладолед и по-лек.

# 728
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Nimfea, ако не е вече късно - напои го, не много пестеливо, иначе нишестето поема голяма част от влажността на блата и става сухо.

# 729
  • Мнения: 1 316
Вече я направих, по-късно ще опитаме резултата. Но за следващия път ще знам  bouquet

# 730
  • Мнения: 211
Здравейте,

Може ли изпробвани идеи за сладкиш със смокини?
Благодаря!

# 731
  • Мнения: 22 867
Здравейте,

Може ли изпробвани идеи за сладкиш със смокини?
Благодаря!

Един бърз, простичък, непретенциозен , но много вкусен сладкиш - галета, става с всичко, снимката със смокини е в средата на първия ред (малките снимки под голямата). Heart Eyes

# 732
  • Мнения: 2 815
Ех, от кога му се каня на този сладкиш. Утре ще се опитам да го направя, но с пресни сливи. Да ги обработя ли предварително? Или както са нарязани на четвъртини да речем, да объркам със захарта и брашното и да пека? Ще стане ли?

# 733
  • Мнения: 11 607
Здравейте, момичета и момчета!

Ида с 2 въпроса......

Купих намалени долни бутчета от Кауфланд.......Т.е. трябва да ги направя задължително тази вечер. Но нямам никакви идеи.......Най-лесно е с картофи. Обаче и тази вечер ако направя картофи - вярвайте ми - ще трябва да се изнеса в някоя от вас.......Имам малко гъби и замразен зелен боб.....Дали да не ги изпека и да направя задушени зеленчуци? Ще чакам и вашите идеи......

И втори въпрос - От Берьозка съм купила едни готови блатове за торта Медовик с шоколад. Как да ги оползотворя? Каква торта да направя с тях?

Ей сега пускам и новата тема......Благодаря ви!

# 734
  • под тепетата
  • Мнения: 11 170
Маме, аз бих добавила към гъбите и зеления боб ориз и консерва царевица. Бутчетата в плик и подправки, за да са сочни.
 За тортата може би подсладена заквасена сметана  и някакъв плод - малини, сливи... Като каза медовик и си представих френска селска торта. Блатовете тънки ли са?

Общи условия

Активация на акаунт