АГ клиника Селена гр.Пловдив-14!

• 165 712
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Момичета, прочела съм всичките 14 теми, не само тази. Позволих си да изкажа мнението си. Съжалявам, ако ви е засегнало по някакъв начин, та "звучите" така настървено. А пък ако сте го прочели, следва и да сте разбрали, че не промотирам непременно преглед в Селена, споменавайки и некоректността при извършването на същия.
А може би ви подразни, че съм доволна от Янакиев, не  разбирам. Да, водих при него малката на 3м и след това на 6м т.е. срещала съм го два пъти. Човекът изглежда на пръв поглед нафукан сноб, но ми хареса това, че се интересува от разни особени случаи и новости в медицината. Разказваше ми за изследователи на различни проблеми, теории и нови практики. Кой и къде в Пловдив се занимава с тях. Отговори ми нагледно на въпросите. За щастие детето ми е здраво и нямам наблюдения върху работата му по проблем.
Станах многословна май, а и изрекламирах неволно доктора, но нищо - за баланс да е!
Бъдете здрави и се ядосвайте по-малко! Wink

# 406
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз раждах на 28.12. Платихме накрая 1490лв
ЗдраавеЙ! А ти при кой лекар роди и със спинална упойка ли?

Раждах при Ангел Ангелов, при него си ходих през цялата бременност. Не е от често споменаваните имена, но е един от добрите лекари.
За упойката,  да със спинална. Няма нищо страшно.. Не усетих как я сложиха. Операцията мина леко. Час след нея си чувствах вече краката, а два часа по късно даже походих из стаята Simple Smile

Мен никой не ме е питал за преглед от ортопед, но и никой не ми е взимал допълнително пари за каквото и да е. И аз от прочетеното тук се бях подготвила за този преглед, че нямало да ме питат, ама накрая ще си платя..  Но нямаше такова нещо.

# 407
Beautiful_life, това, което подразни беше първото ти изречение. Никой не подценява прегледа при ортопед и това се дискутира многократно Peace.

# 408
  • Пловдив
Beautiful_life, това, което подразни беше първото ти изречение. Никой не подценява прегледа при ортопед и това се дискутира многократно Peace.

Да,точно така.

Никой не подценява този преглед в темата ни.Затова и предположих,че си чела друга тема,другаде.Защото ако си чела нашата ,не може да напишеш това

По повод прегледа при ортопед, не знам защо го подценявате.

# 409
  • Пловдив
Аз раждах на 28.12. Платихме накрая 1490лв
ЗдраавеЙ! А ти при кой лекар роди и със спинална упойка ли?

Раждах при Ангел Ангелов, при него си ходих през цялата бременност. Не е от често споменаваните имена, но е един от добрите лекари.
За упойката,  да със спинална. Няма нищо страшно.. Не усетих как я сложиха. Операцията мина леко. Час след нея си чувствах вече краката, а два часа по късно даже походих из стаята Simple Smile

Мен никой не ме е питал за преглед от ортопед, но и никой не ми е взимал допълнително пари за каквото и да е. И аз от прочетеното тук се бях подготвила за този преглед, че нямало да ме питат, ама накрая ще си платя..  Но нямаше такова нещо.

Здравей christiana_! Може ли да внесеш яснота, като най-скоро раждала, относно прегледа при Янакиев. Има ли такъв или не?И ако има плаща ли се или не? От написаното от теб става ясно, че все още не питат майките за този преглед.

# 410
  • Пловдив

Да,точно така.

Никой не подценява този преглед в темата ни.Затова и предположих,че си чела друга тема,другаде.Защото ако си чела нашата ,не може да напишеш това

По повод прегледа при ортопед, не знам защо го подценявате.
Е, написах го! И то в темата ВИ!
Хайде малко по-полека, моля. Тук през ден четем едни и същи въпроси и отговори, но това не е повод за забележки. А видите ли точно това мое писание е преминало границата на вашите възприятия за "редно".  Ей ви го комунизма!
Няма да коментирам повече, за да не преча "вещите бг-мами".
Но не забравяйте, че в темата се търси информация и мнениЯ.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 14:55 от Beautiful_life

# 411
Е, написах го! И то в темата ВИ!
Хайде малко по-полека, моля. Тук през ден четем едни и същи въпроси и отговори, но това не е повод за забележки. А видите ли точно това мое писание е преминало границата на вашите възприятия за "редно".  Ей ви го комунизма!
Няма да коментирам повече, за да не преча "вещите бг-мами".
Но не забравяйте, че в темата се търси информация и мнениЯ.
Ехааааа, че и на "комунисти" се обиждаме Joy
Едно е да си обясняваме на всяка втора страница какво трябва и не трябва да носим (съгласна съм, че е дразнещо, ама пусти мързел...). Съвсем различно е обаче, тук-таме да се появява твърдението, че "вещите бг-мами" са против преглед от ортопед. Просто е невярно и подвеждащо и измества дискусията в съвсем различна посока.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 15:12 от Sea breeze

# 412
  • Пловдив
Виждам, че излизаме от добрия тон на дискусия в групата и мисля, че няма смисъл да разваляме хубавата тема. Истина е, че в спора се ражда истината, но идеята на всички тези коментари по темата "Янакиев" е да дадем гласност и яснота на тези, на които им предстои да родят дечицата си в "Селена" и да ги предпазим или поне предупредим за порочната практика, свързана, дебело подчертавам, с начина на протичане на прегледа, за да не останат неприятно изненадани, както бях например аз и да си навличат допълнителен стрес и главоболия в този и без това колкото вълнуващ, толкова и тревожен момент на раждането на едно дете. Съгласете се, че на никоя току-що станала майка, няма да и е приятно да се появи от нищо в стаята една акушерка или рехабилитаторка и да и заяви, че новороденото и, на няколко часа бебенце, трябва да носи ортопоедични гащи, без повече да получи каквито и да било обяснения, освен "така каза д-р Янакиев". Колкото повече бъдещи майки си потърсят правата по този въпрос, което аз горещо съжалявам, че не направих, когато трябваше, именно защото бях достатъчно стресирана и превиваща се от постоперативни болки, в онзи момент, толкова по-големи са шансовете това да стигне до хората, от които зависи тази промяна и тя да бъде скоро време факт - а именно информираност на майката относно ортопедичния преглед. Аз лично спирам да дъвча повече тази тема. Надявам се с горчивия си опит, който на няколко пъти описах, да съм предпазила поне една бъдеща майка, за да не изпита тези негативни емоции, които изпитах аз.

P.S. От цялата тази работа знаете ли още какво се получи в моя случай? Почти 100% съм убедена, че рехабилитаторката, която дойде да ми каже, че детето ми има проблем, използва думата "луксация" и аз живях цял месец в заблудата, че детето ми е с този дефект. На контролния преглед в края на първия месец, Янакиев ми заявява, че детето ми не е с луксация, а с дисплазия и че на мен видите ли много добре са ми обяснили, но цитирам, "вие майките като родите и акъла ви в този момент хич не е на мястото си, та явно изобщо не сте чули и разбра ли какво ви е обяснила колежката". Всичко това казано по един доста ироничен и леко унизителен начин, защото аз се имам за средно интелигентен човек, който има лекар в семейството и мога да направя разликата между дисплазия и луксация. Е, питам аз, кому е нужна тази игра на "развален телефон". Като ще взимаш 40 лв. за преглед, ела и поговори директно с майката, за да получи тя информацията от първо лице.

# 413
  • Пловдив
При прегледите в кабинета му в Медлайн,  Янакиев дава снимки и заключение на хартия.
Наистина ли всичко в Селена се разнася устно? Той казал, пък тя казала.... Меко казано изглежда несериозно!

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 16:17 от miraluba

# 414
Това, което продължава да се коментира е върху стари наблюдения по въпросната практика в Селена и по-точно от 2014г. Към днешна дата - минават и питат всяка майка иска ли преглед, уведомяват и за сумата, която се плаща. Взимат бебенцата, дават възможност и на майката да присъства на прегледа ако желае. След прегледа получаваш устна информация за резултатите, а при изписването получаваш амбулаторен лист подписан от лекаря.

# 415
Това, което продължава да се коментира е върху стари наблюдения по въпросната практика в Селена и по-точно от 2014г. Към днешна дата - минават и питат всяка майка иска ли преглед, уведомяват и за сумата, която се плаща. Взимат бебенцата, дават възможност и на майката да присъства на прегледа ако желае. След прегледа получаваш устна информация за резултатите, а при изписването получаваш амбулаторен лист подписан от лекаря.
Родих през юли 2015, т.е преди няколко месеца. Въпреки, че от форума знаех за тази практика, пак ме финтираха. Не разбрах кога са завели бебето - взимаха го само за къпанеи ваксини. Не бях предупредена, че птедстои такъв преглед, просто рехабилитаторката ми каза, че вече е прегледан и нищо му няма. Другата майка в стаята остана много учудена (аз също) защо нейното бебе не е прегледано. Така и не са ми известни критериите, по които подбират пациентите за този уж задължителен преглед. Амбулаторен лист нямам.

# 416
  • Пловдив

Аз раждах през март 2015 година. Ако всичко е така, както го описвате, би било наистина чудесно. Явно са си взели поука.

# 417
  • Plovdiv, Bulgaria
Цвети, нито са ме питали дали искам такъв преглед , нито са искали да плащам нещо накрая. До колкото аз знам, малкия не е минавал такъв преглед. Поне така мисля, след като на всички, които са минавали, са им искани допълнително пари (поне това става ясно от прочетеното тук). 

# 418
  • Пловдив
Май трябва да резюмирам изначалния си коментар:
1. Лично за МЕН беше улеснение този преглед т.е. всичко да ми е ан-блок. - Вероятно ако имаше проблем с моето дете, щях да имам различно мнение.
2. Не одобрявам практиката на Селена да не предупреждават за този преглед.
3. За Янакиев изказах ЛИЧНИ впечатления и не ангажирам никого с тях.
Цвети, съжалявам, че е трябвало да преживееш такива недоразумения. Важното е, че малката е здрава и всичко е наред.
4. Не съм искала да пораждам спорове тук а ла Женски пазар.
5. Надявам се идеята на форума да се запази и всеки да може да се включва с мнение.
6. Извинявам се на всички онези, които в търсене на полезна информация, трябваше да изчетат цялата тази "драма".

# 419
Здравейте момичета!
Тези момичета,които се следят в Селена с предплатен пакет, могат ли да ми кажат, болничните листове заплащат ли се отделно?

Общи условия

Активация на акаунт