АГ клиника Селена гр.Пловдив-14!

• 164 796
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
.

# 451
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали някоя е раждала секцио при д-р Васил Даскалов?
Аз съм бременна от днес в осми месец, но съм след инвитро, правено в София.
Не ми се пътува дори и за секцио до София, та си мислех за д-р Даскалов. Преди две-три години му бях пациентка - правихме 4 инсеминации в Селена - уви -неуспешни. Бях много доволна от него - мил и внимателен, знае ми положението.
Но вчера бях на преглед при него, за да ме види...Видя ми се различен и се притесних. Каза, че секциото ще го правим само седмица преди термин. Не е ли късно, предвид, че съм с контракции по няколко на ден? Пък и аз съм супер миньон - 148 см. и бебка върви на термин или 2-3 дни напред.
Питах го и за контракциите - да не съм се притеснявала, защото от 31-ва седмица всеки ден можело да родя без проблеми.  Shocked Нали сега тепърва тръгват да се развиват дробчетата? Не се ли бият и инжекции за това?

Ох, ще се моля да стискаме с малката, но все пак ще съм благодарна за мнението ви за моя избор с него.
bouquet

# 452
Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали някоя е раждала секцио при д-р Васил Даскалов?
Аз съм бременна от днес в осми месец, но съм след инвитро, правено в София.
Не ми се пътува дори и за секцио до София, та си мислех за д-р Даскалов. Преди две-три години му бях пациентка - правихме 4 инсеминации в Селена - уви -неуспешни. Бях много доволна от него - мил и внимателен, знае ми положението.
Но вчера бях на преглед при него, за да ме види...Видя ми се различен и се притесних. Каза, че секциото ще го правим само седмица преди термин. Не е ли късно, предвид, че съм с контракции по няколко на ден? Пък и аз съм супер миньон - 148 см. и бебка върви на термин или 2-3 дни напред.
Питах го и за контракциите - да не съм се притеснявала, защото от 31-ва седмица всеки ден можело да родя без проблеми.  Shocked Нали сега тепърва тръгват да се развиват дробчетата? Не се ли бият и инжекции за това?

Ох, ще се моля да стискаме с малката, но все пак ще съм благодарна за мнението ви за моя избор с него.
bouquet
аз също ще съм секцио при него,досега съм ходила веднъж  и останах с мн добри впечатление,а от началото на февруари ще почвам по често да ходя при него и тогава ще говорим за датата,но моя АГ работи с него в екип и ми каза че ще вадим бебка доста по рано от термина

# 453
naskomimi, двете ми деца са при него и мога да кажа само положителни неща, както за раждането, така и за проследяването на бременността.
Първото секцио беше 10 дни преди термин, а второто - 7.
След операцията идваше сутрин и вечер ВСЕКИ ден, а в деня на изписването ми махна конците. Обясняваше ми какви лекарства ще взимам и защо. По отношение на състоянието ми - кое е нормално, какво да очаквам и т.н.
Доволна съм, надявам се, че ще имам и трето дете. Пак бих избрала него.

# 454
На Даскалов недостатъкът му е, че все със секцио иска да изражда. Поне така се говори. С извинение, но д-р Минев и най-натовареният и търсен лекар там, но никога не настоява за секцио, води си и много естествени раждания. Тук вече е малко и въпрос на морал.

# 455
  • Пловдив
Предполагам, че за моя случай си има причина - инвитро, мъничка, съпътстващи заболявания...
А за останалите го разбирам - той работи и в Ню лайф, където прави инвитро...в Селена...в частния си кабинет и сигурно заради това няма да може да откликне на естествено раждане по всяко време.
И на мен ми се искаше да изживея чудото и болките на ест раждане, но съм си я чакала повече от осем години и май не ми се рискува ако взема прекалено да се мъча и бавя с естествено, да не й навредя или задуша нещо.
Мен ме притеснява това, че не е вече такъв словоохотлив като преди /може би има значение, че се следя в София на феталните морфологии,не знам/ и това, че ми дава много късна дата за секцио и аз да не изпреваря с тези контракции, които имам от сега.

# 456
  • Пловдив
Вече май са по късните дати за секцио,за да е по-зрял плода.Минев също ми даде късна дата,според нашите очакватия-6 дни преди термин.

Мими,и да започне родилна дейност по-рано,защо се притесняваш.Отиваш в Селена и ще родиш.Питай го дали ще дойде,ако започне по-рано раждането.Това ти е важно,щом държиш да е той.Отделно,че който и да те резне в Селена,ще си доволна

# 457
  • Пловдив
На Даскалов недостатъкът му е, че все със секцио иска да изражда. Поне така се говори. С извинение, но д-р Минев и най-натовареният и търсен лекар там, но никога не настоява за секцио, води си и много естествени раждания. Тук вече е малко и въпрос на морал.

Аз раждах при Минев сега август 2015 г и напълно подкрепям казаното от теб. С проблеми с очите съм, но изобщо не е настоявал за секцио. Съгласи се да пробваме нормално и всичко мина по мед и масло. За три часа родих и съм напълно здрава - аз и беба. Винаги ще съм му благодарна за всеотдайността!!!!

# 458

Аз раждах при Минев сега август 2015 г и напълно подкрепям казаното от теб. С проблеми с очите съм, но изобщо не е настоявал за секцио. Съгласи се да пробваме нормално и всичко мина по мед и масло. За три часа родих и съм напълно здрава - аз и беба. Винаги ще съм му благодарна за всеотдайността!!!!

За Минев и аз имам информация, че не настоява за секцио. Предполагам пак с окситоцин и епидурална си действа, не съвсем на естествен принцип  Simple Smile което пак е по-добре от секцио за мен  Rolling Eyes

# 459
Момичета ,гледам ,че сте обсъждали багажа за Селена , наистина ли таткото носи дрехите за майката и за бебето за изписването ?

А какво друго може да си носи човек?

ПП - Питам информативно само.

# 460
  • Пловдив
Момичета ,гледам ,че сте обсъждали багажа за Селена , наистина ли таткото носи дрехите за майката и за бебето за изписването ?

А какво друго може да си носи човек?

ПП - Питам информативно само.

За багажа сме коментирали доста пъти, подробно в темата, но по принцип ти трябват единствено лични и тоалетни принадлежности - четка и паста за зъби, телефон и зарядно, шампоан и гъба за тяло, гримчета за изписването / ако искаш да се поразкрасиш /, стик и дезодорант, ластик за коса, книжка за четене, хавлиени кърпи /въпреки че и това дават, ако не си носиш /, лична карта, всички изследвания и документи, свързани с бременността, чехли и чорапки, бутилка минерална вода от тези спортните, ако ще си секцио, защото по-лесно ще ти е да пиеш от нея първите часове след раждането. Храна, натурални сокове, минерална вода, превръзки и всичко за бебето е от тях. Аз лично за малката нищо не съм носила. Някои момичета не са били доволни от мокрите им кърпи и са си носили техни, както и крем против подсичане - на мен не ми се наложи да ползвам. Това, което допълнително ми донесоха беше силиконови зърна за кърменето и помпа за кърма / там има, но мисля че е една за цялото отделение и може да не е свободна в момента, в който ти потрябва/. Общо взето всичко, което ти потрябва в последствие, може да ти се донесе. Дрехите за изписването за мен и бебето ми ги донесоха вечерта преди изписването, защото нямаше смисъл да стоят в болницата, пък и мястото за багаж е ограничено.

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 11:40 от Tsveti 1310

# 461
Да направя една малка корекция - натурални сокове вече НЕ дават.  Не, че са ми липсвали, по принцип не пия, но ако някой не може без такава напитка може да си внесе. Момичето при мен се беше заредило със сокове и всякакви щуротии от рода на вафли, бисквити и солети ... никой не и направи забележка, че има внесена храна.

# 462
  • Пловдив
Да направя една малка корекция - натурални сокове вече НЕ дават.  Не, че са ми липсвали, по принцип не пия, но ако някой не може без такава напитка може да си внесе. Момичето при мен се беше заредило със сокове и всякакви щуротии от рода на вафли, бисквити и солети ... никой не и направи забележка, че има внесена храна.

Верно ли не дават сокове вече? Аз три пъти съм лежала в клиниката - първите два пъти беше в гинекологията и после за раждането в родилното и навсякъде даваха в огромни количества сок Гранини-ябълка. Санитарките само влизаха и питаха дали имаме нужда от сок. Даже преди да е свършила бутилката, ни носиха следваща! Икономии ли правят, на фона на увеличените цени / само за последната година два пъти /, не мисля, че е редно?!

# 463
Информацията ми е от изминалата седмица.   Simple Smile И друго ми направи впечатление, което и ме навява на мисълта, че са свили бюджета - вече не обработват раните с Цикатридина, а с обикновен йоден разтвор.

Да се допълня... Дрешките и консумативите за бебетата са ужасни. Дрешките - всички на Вис Виталис със скъсани и оръфани шевове. Памперсите - ужасно твърди и шумящи, ластиците и ръбчетата се отбелязваха по крачетата и дупето на бебенцата. Кърпичките и те не особено подходящи за бебенца, според мен - ужасно парфюмирани.

Това е всичко от към забележки. Всичко останало - медицински грижи, санитарно обслужване, отношение на персонала, обстановка и спокойствие за пациентките, според мен са отлични.
За втори път избрах Селена и мисля, че си заслужава!!!

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 12:15 от pi_pi

# 464
  • Пловдив
Информацията ми е от изминалата седмица.   Simple Smile И друго ми направи впечатление, което и ме навява на мисълта, че са свили бюджета - вече не обработват раните с Цикатридина, а с обикновен йоден разтвор.

Това как и с какво обработват раната май зависи от начина на зашиване и от състоянието на самия шеф. Аз лежах с едно момиче, което беше също секцио и също при моята лекарка, но на мен ми обработваха шева с Цикатридина, а на нея с йоден разтвор. На мен само първото обработване на раната ми го направиха с йод, след това със спрея. На изписването стана ясно, че на другото момиче ще му махат конци, а на мен ми казаха, че няма. Явно сме били зашити по различен начин. Не знам, това са си мои разсъждения, на база някакви наблюдения, може и да греша, но факт е, че и през март миналата година, когато аз раждах, използваха йоден разтвор. Аз пък си мислех, че като вдигнат цените, ще вложат малко средства за реновиране на отделението и на инвентара, защото на мен ми се случи например да ми дадат нощница , която беше скъсана, а на другото момиче му се наложи да чака едни ден, за да му сменят нощницата, т.к. нямало свободни. Някои от чаршафчетата в детските легълца също бяха доста износени. На първия етаж баните са започнали да мухлясват. Иначе на втория етаж, където ми се наложи да лежа два пъти, е доста по-добре откъм условия. И климатичната инсталация работи по-добре /лежах и през лятото, и през зимата/. Не че това е най-важното, но просто срещу 1500 лв. грубо, трябва и това да е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт