?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 313
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 385
  • при късмета
Зарязал я е когато е разбрал, че е бременна и се появява като бебето е почти на месец, разбирайки от другаде за раждането. Може и да няма заплаха за живота им, но пък много ясно се вижда желанието му да е баща. Ако беше реално и истинско, вместо само да заплашва майката би си придобил бащинството без абсолютно никакъв проблем. Както каза някой, с/у 20лв. Ясно е колко иска да е баща и, че не това е целта му, а да тормози майката.
Спокойно бих дала на такъв индивид определението "лош баща". Какво гарантира, че и занапред няма да се появява когато му скимне? Това добре ли е за детето?
Пак казвам, че той ако реално иска да е баща, никой не може да му отнеме това право, а закона му го дава без никакви условия. Би му ги дал, дори да каже в съда, че прави напук, както казаха вече. Защо тогава само заплашва, а не упражни това си право?
Детето определено има право на баща. Но ако си на мястото на детето би ли пожелала такъв баща? Появяващ се когато си иска, не се интересува от теб от самото начало и само те използва, че да тормози майка ти?
Наистина и майчинството и бащинството са факт. Лошото е, че дори закона защитава безотговорни родители и не само, че им дава правото да се разпореждат с децата си, ами направо ги задължават. А изобщо не гледа обстоятелствата при които някои са се сдобили с това си право. Счита се, че е в интерес на детето да има двама родители, а живота показва, че често интереса на детето е някой от тях по-добре изобщо да го няма в живота му, отколкото с него

# 11 386
Аз не бих раздавала така спокойно съвети, с които съвсем лекинко, като между две кафета, да отсъждам за животи. С непоклатима убеденост, че знам, че съм компетентна и за напълно непознати.
Доста мога да напиша по въпроса. И първият постинг стига обаче. Кой разбрал, разбрал.
На авторката пожелавам спокойствие.

# 11 387
  • при късмета
Единственото в които съм убедена е, че закона е несправедлив. И, че авторката няма полезен ход да запази статуквото, ако бащата предприеме действия.
Това дали ще приеме нечий съвет и дали изобщо е съвет нещо написано и сама би преценила.
И аз бих й пожелала спокойствие, но лошото е, че то зависи от мизерник, тормозещ жена която много скоро е родила и е уязвима откъдето и са погледнеш

# 11 388
  • София

Не съм чела отговорите на другите потребители. Пиша само моето мнение.
Честита дъщеря! Да е здрава и да сте щастливи двете!
На твое място не бих се притеснявала от заплахите на донора.
Просто няма да му вдигам, няма да отварям ако дойде. Ако ми цъфне на улицата - ще звъня на 112 за видимо луд. Той ДНК тест може да иска, но само ти може да разрешиш да се вземе материал от твоето дете.За нея и за институциите той е никой.  То така ако роди дъщерята на най-богатия българин редичка от кандидат-татковци ще спят пред лабораторията от мерак да признаят бебето.
Консултирай се с адвокат, как може да се оспорват щенията му.
Доколкото знам ти също трява да си съгласна с неговото признаване, ако не - може да обжалваш.
На практика - ограничи влизането на хора в дома, при бебето. Не знаеш коя уж твоя приятелка е била подкупена от него за да вземе биологичен материал.
Блеещите тук ССФ-та, че детето има нужда от баща не ги слушай.Щом се е отказал - няма място в живота ви.  Двете с бебчето ще си намерите баща и другар.

# 11 389
Не си чела другите отговори, но това не ти пречи да пишеш, че останалите "блеят" глупости.

# 11 390
  • София
Да, за мене е глупост, че всеки донор трябва да бъде баща.
Че детето се нужда е от него и няма да е пълноценно , ако не контактуват.
А от бързия преглед - това беше лайтмотива на писалите.
От баща до донор има голяма разлика.
Като поживеете ще го разберете от практиката.

# 11 391
  • Наблизо
Нали Тодор Живков го направи с Жени,не е като да е станал проблем.

# 11 392
Ами като е блял този пишман баща и нито е сключил брак с майката, нито е припознал навреме детето, сега ще гони Михаля.

# 11 393
  • при късмета
Проблема е, че съда дава правата на бащата, независимо от мотивацията му да ги поиска. Абсолютно безпрекословно. От тук идва несправедливостта. То и не е лесно и да се докаже, че е само на инат,де. Но не трябва са се случва с абсолютна сигурност и без да минат през съда. Така, ако бащата наистина си иска детето заради самото дете, а не само да изнудва майката, би си минал по съдебния ред да си ги получи. Ако е само на пук, те би се захванал.
И мен ме изкефи мацката от примера на Тайс

# 11 394
  • София
Хаха, готино. Така се прави за такива дебили.

# 11 395
Изчетох и аз, ама това не е ситуацията на Крис. И никакъв среден пръст не се показва на бащата. В дадения пример той не е изчерпил всичките си възможности, това решение просто отхвърля обжалването му по постановените преди това решения и определения - а именно, че "не разполага с право на иск да оспори произхода на малолетното дете, защото не е от кръга лица, посочени в Семейния кодекс." Ако прочетете, ще видите, че ВКС директно му казва към кого да се обърне за оспорване на припознаването - прокурор и Дирекция социално подпомагане. Тогава вече не се знае как ще приключат нещата.

Всъщност това е много интересен пример, всички казахте, че така му се полага, дето не бил припознал детето и не бил сключил брак и въобще ССФ в действие, щом е мъж, значи е виновен. А защо не се замисляте, че това дете го познава, нарича "татко" и пише, че имат изградени отношения. Нали уж интересът на детето беше важен, защо решихте, че "така му се пада". Как от едни сухи изреждания на събития разбрахте, че не става за баща и че е негова вината въобще?

# 11 396
А защо един ставащ за баща въобще няма да си припознае детето или като в случая ще тръгне да го прави едва след като майката се е омъжила и новият й мъж го е осиновил? Не се ли сеща малко късно за задълженията си като баща? Баща не е да идваш когато ти скимне при детето и да му донесеш дъвки и бонбони.

# 11 397
Не мога да ви отговоря, не ги познавам хората, не знам каква е ситуацията. Вие много лесно си представихте какво се е случило извън написаното в това решение и заключихте, че бащата е виновен и се явява само да даде 2 бонбона на детето.
А иначе защо е чакал и не е припознал детето -  сега затова се влачи по съдилища, да е припознал навреме.

Spiritlight, а направи ли ти впечатление , че той не си е мръднал пръста да припознае детето , преди майката да скючи брак. Е , браво ли да му се каже на такъв ?

Е последно какво? Нашият човек от случая на Крис си мърда пръста и иска да припознава, всички вкупом я съветват да не позволява такова нещо. Този пък от примера не си мръднал пръста да припознае, пак не става.

# 11 398
Да,  той иначе бил идеален баща, всичко давал за детето,  ама майката не искала то да носи неговите имена. Всъщност и ти казваш същото, че като е дремал,  сега ще обикаля по съдилищата.

# 11 399
  • при късмета
Spiritlight, никаква вина до сега никой не е търсил. И никой не е на мнение, че щом е мъж, задължително е виновен. Затова казах, че ако припознаването ставаше с дело, а не когато на бащата му кефне да иде при нотариуса, би отсяло незаинтересованите бащи от тези, които наистина искат да имат нормална връзка с детето си и реално биха си поели задълженията. И това няма значение кой в каква ситуация е. Има много примери на заинтересовани бащи взели си и упражняващи родителските си права. Но още повече са примерите, в които бащата само защото плаща издръжка, а е напълно незаинтересован от детето, прави всякакви спънки на него и майката, само защото може и мисли, че така си го връща.
Много години имам наблюдения от спортен клуб, трениращите са в голямата си част деца. Имали сме случаи през годините, и то не един, в които детето не може да отиде на състезание извън страната, защото бащата не го пуска на инат. Детето има потенциал за медал от международно състезание, искаме да го изпратим, майката казва, че нищо не може да направи и наистина не може. В един от случаите треньори и ръководство на клуба го бяхме докарали до преговори с онова говедо, които сигурно и международни заплетени отношения щяха да оправят. Твърдо заявяваше, че няма да пусне детето, само защото може и това е. В прав текст.
В друг случай бащата уж заинтересован, чат пат взима детето от тренировки, пъчи се като пита как и кажеш, че се справя повече от добре, обаче пак се запъва за декларацията, по негови думи "нека сега майка му да я е яд", като, че на майката прави напук, а не на детето.
За 25 години наблюдения над клуба и средно м/у 200 и 400 трениращи на година, майка с тези разсъждения и действия не е имало.
Като е в интерес на детето автоматически сетилия се, че е баща да си получава правата, някой пита ли тези деца как се чувстват? Те дали са на мнение, че баща им точно е в техен интерес?

Общи условия

Активация на акаунт