?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 796
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 17 415
О, qrye, много бедна съм била даже, представа си нямаш. Но, честно, не ми е хрумвало точно след сватбата, да изчезна без мъжа ми някъде за 3 седмици. Че това нали ни е най-златното и сладко време да сме заедно? Като не стигат парите за двамата, не пътуваме, докато не се съберат и толкова.

Ама това не е почивка, а работа с институции и документи за вършене. "След сватбата" в наши дни почти нищо не означава, хората си живеят заедно отпреди. Ако са имали няколко годишна връзка, сватбата ли ще я подслади?

# 17 416
Разбирам довода за парите, но в следващ пост пише нещо съвсем различно:

Скрит текст:
Да решения винаги има,но не ме устройват. Работила съм 7 дни в седмицата по 15 часа на ден на лятна бригада като го срещнах- сервитьорка,бакшиши,пари. Не плащаш наеми,данъци и какво ли още не. И аз като black cat си мислих,че са супер мързеливи да не искат да работят по 15 часа на ден. Естествено след 3 месеца торбичките под очите ми бяха по-големи от очите ми, а вените на краката ми вечер не ми се коментират. Сега живеейки тук осъзнавам колко наивно съм мислила,че всичко,което лети се яде... че когато живееш някъде за постоянно вече работиш,за да живееш,а не живееш,за да работиш.
Затова и измествам фокуса от финансовите "решения на проблема". Реално няма да се заробим да работим постоянно,да не се виждаме,да съм толкова нервна и преуморена постоянно,че или ще стигнем до развод или ще го излежавам след изнервен и напрегнат ден. Нека да сме ленивци и мързеливци,но поне щастиви и влюбени.
По тази причина искам да се прибера до България, без никой да работи от без почивка,бе да трябва да изнемогваме финансово и без заеми.
Скрит текст:
Задаох въпроса си тук,за да видя дали проблема е в моя телевизор.Преди него повечето време съм била сама,пътувала съм много,не съм искала разрешение за нищо от никого и не съм сигурна винаги къде е границата. Благодаря Simple Smile

Звучи като жена, която по някаква причина - определено несвързана с парите, - иска съпругът й да си остане там.

Ако наистина идва само за паспорт, няма как да й излезе по-евтино да прелети от друг континент до Бг, вместо до някое консулство в САЩ.

# 17 417
Ми може пък да иска да си почине от него,
Скрит текст:
да се види насаме със семейството, нищо лошо няма, освен това и документи има да оправя. Аз не бих се съобразила с подобно ограничение никога, нито бих спряла някой да пътува сам, ако иска. Ако започнеш работа, в която се налагат постоянни командировки и там ли ще иска да идва?
Така ли те ограничава и за други неща?
Младоженци и вече са си писнали?   Smile
Има "нещо гнило в Дания", което авторката спестява.Нейно право е, просто аргумента "Няма пари за двойна екскурзия!" издиша.

# 17 418
Тя не е негова собственост, че да й забранява категорично да пътува без него. Той изразява желание да дойде, тя се обосновава защо не иска или няма смисъл той да идва с нея (каквито и да са причините) и след това тя трябва да бъде оставена на свобода да си вземе решението, без сърдене, натякване и забраняване от негова страна. По-скоро той май е решил, че като са сключили брак, вече я притежава.

# 17 419
  • София
Ами не е точно работа с институции и документи, защото стана ясно, че тази работа може да се свърши и без да си идва насам за 3 седмици, в момент, в който нямат пари.
Не знам, обидно би ми било, ако съпругът ми ме постави в тази ситуация. Дара го е описала добре, така мисля и аз.

# 17 420
Тя не е негова собственост, че да й забранява категорично да пътува без него. Той изразява желание да дойде, тя се обосновава защо не иска или няма смисъл той да идва с нея (каквито и да са причините) и след това тя трябва да бъде оставена на свобода да си вземе решението, без сърдене, натякване и забраняване от негова страна. По-скоро той май е решил, че като са сключили брак, вече я притежава.
Той не е нейна собственост, че да му забранява да пътува с нея.Тя изразява несъгласие да пътуват двамата, той се обосновава защо държи да бъде с нея и след това той трябва да бъде оставен на свобода да си вземе решението, без сърдене, без натякване и забрани от нейна страна.

Както виждаш ,ситуацията е "двустранна".   Smiley

# 17 421
Той не е нейна собственост, че да му забранява да пътува с нея.Тя изразява несъгласие да пътуват двамата, той се обосновава защо държи да бъде с нея и след това той трябва да бъде оставен на свобода да си вземе решението, без сърдене, без натякване и забрани от нейна страна.

Както виждаш ,ситуацията е "двустранна".   Smiley
Да бъде да оставен да дойде насила с нея в България ли? Smiley
Изключително обсебващо...някой да не ме пуска да си видя семейството...това, че сключваш брак с някого, не означава, че не можеш да си пътуваш сам или да имаш лично пространство, когато си поискаш. Ако той й няма доверие, проблемът си е в него и неговите комплекси. Любовта е свобода. А доводът, че можело да не я пуснат обратно, по-скоро ми звучи смешен.

# 17 422
  • Наблизо
И аз съм против таратора снастъргани краставици, не е толкова вкусен. Но същотака никой не е в състояние да ме накара да ги нарежа на сиииитни кубченца. Търся патентован уред за тараторене на краставица.

Заповядай.Имам го и съм супер доволна.
https://www.youtube.com/watch?v=S3BjY9nQRRw

# 17 423
  • София
В семейните отношения има едно правило: не прави на половинката си това, което не искаш тя да ти прави на теб. По-простично казано: ако се чудиш какво да направиш, си помисли как би се почувствала българката, ако нейния американски мъж ѝ заяви, че ще лети донякъде по време на отпуската си, но без нея, за да спестят пари. Ама тя да си работи през това време, че нали, те, парите са важни.

# 17 424
Скрит текст:

Както виждаш ,ситуацията е "двустранна".   Smiley
Да бъде да оставен да дойде насила с нея в България ли? Smiley
Да бъде оставен да прецени имат ли наистина средствата за двойно пътуване и да пътуват, или да прецени, че тя е права за парите и да остане там.Но това трябва той САМ да го реши.
Но, аз както писах, не смятам, че именно парите са проблема.

# 17 425
Ако е мъж на място сам би трябвало да предложи да остане и да работи, при положение, че сметките за периода ще им натежат, а не да се натиска като малко дете да е залепен за нея, при положение, че нямат пари да си позволят 2 билета и тя отива при семейството си, не на Бали.

# 17 426
За пътуването не знам, но с приятелки, раздаващи такива неадекватни съвети, не е в завидно положение.
Отделно от това - с решението за приемане на фамилия на мъжа е било ясно, че ще последва смяна на документи и това ще е обвързано с разходи и евентуално пътуване - до България или до посолство/консулство. Би било странно, ако това не е обсъдено и планирано организационно, финансово, всякак. В темата е представено сякаш тепърва, спонтанно търсят решение на ситуация, която е било ясно, че се задава още от подготовката на документите за сключване на брак. Добре е да поработят малко над планирането стъпка напред.

Твърдо не на таратора с настъргани краставици.

# 17 427
  • София
Нови документи се издават за два дена, на Мария-Луиза, не за 3 седмици. Не е това причината за толкова дълго пътуване, това е само повод/оправдание.

# 17 428
  • Варна
Ако е жена на място не би трябвало да се тръшка за скъпо пътуване до Бг при условие, че може да си свърши работата и там и да спестят точно парите, за които се е закахърила. Особено, ако не тя е човекът, който ги печели.

Ножът е с две остриета.

# 17 429
Ако е мъж на място сам би трябвало да предложи да остане и да работи, при положение, че сметките за периода ще им натежат, а не да се натиска като малко дете да е залепен за нея, при положение, че нямат пари да си позволят 2 билета и тя отива при семейството си, не на Бали.
За мен, повтарям се, ама, това оправдание с парите издиша.Още повече, след като няколко души написаха, че може дори там на място, да си извади нови документи и да спести още пари.
Ама тя държи да лети до тук сама....

Общи условия

Активация на акаунт