?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 631
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 20 790
  • Сф
Аз ако обичам да правя подаръци, правя.Не очаквам обратно.То си е до човек.Щом са далеч и отивам у тях- задължително нося .
Сега, защо не ти правят те не знам.
И защо сравняваш с племенника не знам.Нали е приятел твоя.Не съпруг.Може да не те приемат просто или да не те харесват.Не разбирам защо се впечатляваш толкова. Може би пък дават пари на сина си като мъж.Има такъв манталитет.

# 20 791
Аз съм на мнение, че не е задължително да се подаряват подаръци. Попринцип подарявам ако имам желанието и е нещо, което знам, че ще се хареса. Ама, ако нямам идея човекът от какво има нужда и какво ще му допадне, не се чувствам длъжна да купя. Но от уважение и любезност бих взела бонбони, шоколад или нещо подобно, именно заради жеста.

# 20 792
Пишеш, че е проблем това, че не подаряват - значи спираш и ти. Няма как да им промениш светогледа за ходене и посрещане на гости.

# 20 793
Не им е такъв обичаят, ставала съм свидетел на много случки, не сме заедно от вчера.
Но да, прави сте- различни разбирания. За мен е уважение да направиш жест не само за Коледа, но и за рожден ден например. Досега за нито един празник не са ме зачели. Докато моите родители го обсипват с подаръци даже и без повод. И много жестове са правили заради него,  не материални. Различно възпитание и виждания явно. Няма да нося нищо вече и това е. Благодаря!

# 20 794
  • Sofia
Анонимна, това са някакви пълни глупости, излишно е да се терзаеш.
Аз пък в редките случаи, като ми се е налагало да ходя на гости при роднини (особено такива на мъжа ми), и през ум не ми е минавало да им купувам нещо. Нито очаквам на мен някой да ми харизва ненужни боклучаци от магазина за левче. Уважение, разбираш ли, било! Crazy Хич не ми пука дали някой ще ме помисли за невъзпитана – никога не правя нищо от куртоазия.
Живейте си живота и не обръщайте внимание на подобни незначителни неща. Simple Smile

# 20 795
Особено пък разни ръкохватки за фурна и статуетки за секцията хич не държа да ми подаряват само и само да са подарили нещо. Ние подаряваме само на децата и носим, или ни донасят, по нещо за трапезата.

# 20 796
Често подаръци или малки жестове се правят от добро желание, а не като знак на куртоазия.

# 20 797
Просто носете бутилки вино.

# 20 798
Анонимна, това са някакви пълни глупости, излишно е да се терзаеш.
Аз пък в редките случаи, като ми се е налагало да ходя на гости при роднини (особено такива на мъжа ми), и през ум не ми е минавало да им купувам нещо. Нито очаквам на мен някой да ми харизва ненужни боклучаци от магазина за левче. Уважение, разбираш ли, било! Crazy Хич не ми пука дали някой ще ме помисли за невъзпитана – никога не правя нищо от куртоазия.
Живейте си живота и не обръщайте внимание на подобни незначителни неща. Simple Smile
И отиваш с ръце в джобовете! Нито бонбони, нито бутилка вино, нито цвете за домакинята!?
Грозно е това!
А пък куртоазията е срам и позор направо Joy

Анонимна, като са казали, че не искат подаръци, не им носи! Вземете едно вино и кутия бонбони, тъкмо ще се почерпите там с тях Wink Подаръците, които вече си приготвила, си ги ползвай сама или ги подари на други близки. Кажи и на родителите си да си поумерят възторга и всеотдайността и да не даряват приятеля ти чак толкова много.

# 20 799
  • Sofia
И отиваш с ръце в джобовете! Нито бонбони, нито бутилка вино, нито цвете за домакинята!?
Грозно е това!
А пък куртоазията е срам и позор направо Joy

Да, представи си, не всички живеем за очакванията на околните, особено когато са истерично презентирани. Wink
Аз лично правя нещата само по мой калъп и никога не се съобразявам с измислени обществени норми. Живея си отлично.

# 20 800
Аз понякога нося, понякога не.
Понякога купувам нещо интересно ако съм видяла, а друг път ще им занеса някакви сладки или домашно направен кекс.

# 20 801
  • Бургас
Не им е такъв обичаят, ставала съм свидетел на много случки, не сме заедно от вчера.
Но да, прави сте- различни разбирания. За мен е уважение да направиш жест не само за Коледа, но и за рожден ден например. Досега за нито един празник не са ме зачели. Докато моите родители го обсипват с подаръци даже и без повод. И много жестове са правили заради него,  не материални. Различно възпитание и виждания явно. Няма да нося нищо вече и това е. Благодаря!
И ние с мъжа ми имаме същите отношения като вашите - свекърите не само, че никога не са ни правили подаръци за поводи / вече 16 та година/, но дори и не ни канят за Коледа, Великден и пр. Родителите ми винаги подаряват и ние на тях. Който както си е постелил. Спрете да им купувате и вземайте подаръци само за твоите родители. Ще ти коства по-малко нерви, пари и време.

# 20 802
Какво се занимаваш изобщо с такива стиснати бурсуци. Нямали време да купят, все едно са министър председатели на няколко държави едновременно и нямат време да си мръднат трътките. Поне да бяха излъгали, че не са се сетили.

# 20 803
Анонимна, това, че твоите родители заспиват приятеля ти с подаръци просто не е задължително да се случи и с неговите спрямо теб. Прави си изводите отсега Simple Smile Имам чувството, че си си живяла в някакъв илюзорен защитен свят, където всеки отвръща на жестовете и подаръците с добро, ама в живота хич не е така. Няма да промениш тези хора никога, ако ще и много зор да си дадеш Simple Smile

# 20 804
  • Буркина Фасо
Анонимна, това, че твоите родители заспиват приятеля ти с подаръци просто не е задължително да се случи и с неговите спрямо теб. Прави си изводите отсега Simple Smile Имам чувството, че си си живяла в някакъв илюзорен защитен свят, където всеки отвръща на жестовете и подаръците с добро, ама в живота хич не е така. Няма да промениш тези хора никога, ако ще и много зор да си дадеш Simple Smile
я по-добре полегни малко за следобеден сън.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт