Бъдещи осмокласници-тема 69

• 66 185
  • 938
  •   1
Отговори
# 45
обявяват се, виж например за София 2014 г: http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2014_docs/s … a_4_klasirane.pdf
Има даже място за 9 ФЕГ момче за най-атрактивната паралелка.

Благодаря!
А след като 4-то е лично в училището със свободно място, може да се подават документи в няколко училища, обявили свободни бройки? Или само в едно може?

# 46
Да се запиша и аз в новата тема.В понеделник отиваме да се запишем в новото училище  Simple Smile

# 47
  • София
Успех на всички, които ще чакат второ класиране Wink Аз вече разпускам на плажа Wink)

# 48
  • София
Много ми е интересно откъде ги извадихте тези "ужасяващи" отзиви за 31-во-Бастилията???
Вероятно от същото място, откъдето се вадят ужасяващите неща за всички останали училища.  Simple Smile

Ами от родители на деца там идват сигурно. Аз също мога да разкажа "ужасии" или пък патосно да нахваля гимназията ,зависи на какъв хал съм!  Joy

+1 Peace

И не само за училищата е така, а за всичко - за доктори, зъболекари и т.н. Такива отявлени глупости и фантасмагории съм чела във форуми ooooh! Хейтърски изказвания в нета - колкото щеш. Но ако човек има 5 грама мозък отсява преднамерените неистини и преувеличения.

# 49
Започна да чете „Крадецът на праскови“ и аз го попитах иска ли някакъв курс за френския, отказа твърдо.

# 50
# 51
И тъй като прпедпочитам да се доверявам на мнението на децата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412360.105;topicrefid=20
Ева ми се струма безпристрастна....

# 52
  • София
Относно новия чужд език - моята ще почва френски в 9 ФЕГ наесен. И тя бъкел не знае. Вече са си сформирали фейсбук група на зайците в 9 ФЕГ и си общуват - оказва се, че никой не го е учил изобщо, така, че ще бъдат на едно дередже. Не мисля да я товаря лятото с каквото и да е било. Достатъчно се сгърчи тази година. Оставила съм я да си чете романчета, да чати в интернет и да се мотае блаженно с приятелки. Бяхме в Италия една седмица, следващия уикенд заминават при баба и дядо на село за месец, после с нас на море.

Просто ме изумяват тия дечурлига - за по-малко от 48 часа, откакто разбраха че са приети вече бяха сформирали фейсбук група с над 60 члена и се бяха изпозапознали, а в понеделник са си организирали среща пред гимназията. Какво да се прави - в технологично време живеем. До 15-ти септември ако така я карат, може да сколасат вече и да се изпокарат Simple Smile

Във френската ще има т.нар. "заешко училище" 5-10 септември в Родопите, което е по избор - до обед въвеждащи занимания, следобедите басейни и купон. Нашата кифла още мисли по въпроса дали иска или не. Не мисля, че нещо кой знае какво ще научат на този заешки лагер, но ако пожелае ще я пратим.

Тъй като ние с баща и бъкел френски не знаем, а със сигурност в някакъв момент ще почне да се огъва пред трудностите, като си знам човека, съм говорила с една позната учителка по френски да се включва с помощ ако се наложи.

# 53
Biboraba, ужасно полезно включване, както винаги. Срока е до утре да мисли, искам тя да реши. Нито френски ще уча, нито задачи ще решавам. Тя да реши и да не я е яд после. Аз се радвам,  че има избор  между две прекрасни училища.  А ако не беше форума, кой знае какви безумни желания щяхме да насвяткаме и да я лишим от шансове заради недообмисляне...не знам какво щях да правя без цялата полезна информация,  че и психологическа подкрепа тук! Ох, ако реши да участваме на второ класиране, сигурно вече съвсем ще се побъркам...

# 54
обявяват се, виж например за София 2014 г: http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2014_docs/s … a_4_klasirane.pdf
Има даже място за 9 ФЕГ момче за най-атрактивната паралелка.

Благодаря!
А след като 4-то е лично в училището със свободно място, може да се подават документи в няколко училища, обявили свободни бройки? Или само в едно може?
4

Няма ограничение за броя училища (поне не съм видяла някъде подобно нещо).
НО е възможно да съвпадат сроковете за подаване на документи и ако искат отигинал на свидетлство за 7 клас, това е проблем - няма да може да подадеш на няколко места.

Само с цел политкоректнос и пълнота на изложението, отбелязвам, че има още 1 стратегия за 3-то класиране (само информирам - решението си е ваше).
Ако не се запишете на второ класиране, вашето място също остава незаето и се разиграва на 3-то. Така има голям шанс, вашето място да ви бъде "стопер", в смисъл дори и да не успеете за нещо по-добро, пак да си го спечелите.
Рсикът в този случай е от "новите" кандидати, коиото не са участвали на 1-во и 2-ро класиране или рязко са сменили желанията  - например некласирани, деца от други области, от частни училища, с много висок бал   и сменени желания. Рискът не е голям, но го има. Обикновено са единици. Затова за 3-то трябва да сте склонни да запишете повече желания (например всички ЕГ), ако се целите само в 1 място - рискът е по-голям да се появи нова звезда и да изгорите.

# 55
И тъй като прпедпочитам да се доверявам на мнението на децата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412360.105;topicrefid=20
Ева ми се струма безпристрастна....

Не разбрах какви са ужасяващите неща за 31-во, струва ми се, че целиш някой каза, че друг май бил спал с трети по приказки на четвърти???

Като всяко училище има + и - страни, добри и изтрещели учители. Това, което мен ме изненадва е че му се носи славата, че много се учи, нещо което уви не успях да видя с детето, но явно повредата е в нашия телефон...

# 56
Дали има някой, който си е взел удостоверението за напускане от 125-то?

Да, аз и още една майка бяхме първите. На пощата после още някои родители от класа ни споделиха, че са успели. Беше трудно, но се сборихме.  Peace

п.с. Зайците от 91во са си сформирали затворена група веднага след класирането. Много са бързи  Mr. Green

# 57

Попълване на незаетите места след приключване на ТРЕТИ ЕТАП на
класиране:  до 28 юли 2015г. включително.
Срокът се определя от директора на приемащото училище.
За незаетите места след ТРЕТИ ЕТАП на класиране учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и оригиналите на документите, определени в чл.16, ал.1., т.2, 3 и 4 на Наредба № 11 / 28.03.2005г. за приемане на ученици в държавни и общински училища:
удостоверение за завършен седми клас;
служебна бележка за оценките от положените изпити;
медицинско свидетелство, издадено от личния лекар на кандидата и удостоверяващо обстоятелството, че специалността/ специалностите от професии, за които ученикът кандидатства, не са противопоказни за здравословното му състояние.
Директорът на приемащото училище определя комисия за класиране на кандидатите.
Резултатите от попълването на местата се обявяват в училището в срок, определен от директора.

Биборана е права. Ако обявените срокове съвпаднат, няма как да се кандидатства повече от едно училище.

# 58
  • Ланкър, планините Овнерог
Вие, пък. Констанца, която не ще и да чуе за 7-мо, вече е в групата им  Grinning

# 59

Тъй като ние с баща и бъкел френски не знаем, а със сигурност в някакъв момент ще почне да се огъва пред трудностите, като си знам човека, съм говорила с една позната учителка по френски да се включва с помощ ако се наложи.

Недей така, от подготве с допълнителни учители???

Общи условия

Активация на акаунт