В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 343
  • 801
  •   1
Отговори
# 240
  • дядовата ръкавичка
Мен ме радва, че имат по-дълга междусрочна ваканция. Преди беше по 2-3 дни. А за изпитите - ще го преживеят. Иска ми се да бяха по-ранично, но каквото такова. За сметка на това 24 и 25 май ще са им почивни.

# 241
  • нейде там, където ....
Това е все още само проект

"Бележки, становища и предложения по проектите на заповеди могат да бъдат изпращани в МОН към дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ на  e-mail: a.tringov@mon.bg до 21 август 2015 г. (вкл.)."

Пишете, щом не ви харесва. И аз ще пиша, нищо, че вече сме минали по тази пътечка.

# 242
  • у дома
Това е все още само проект

"Бележки, становища и предложения по проектите на заповеди могат да бъдат изпращани в МОН към дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ на  e-mail: a.tringov@mon.bg до 21 август 2015 г. (вкл.)."

Пишете, щом не ви харесва. И аз ще пиша, нищо, че вече сме минали по тази пътечка.

Благодаря-и аз ще пиша-на мен също не ми харесват двата последователни дни за матура-децата че ще го преживеят,ще го преживеят,ама защо-за тях това е голям стрес...Не съм гледала календара,но предполагам,че 24 и 25 май се падат събота и неделя и не е ли по-удачно единия изпит да се изтегли на 23 май,а другия да бъде на 26 май newsm78 - тъкмо събота и неделя ще си починат,ако се пада така.Това означава,че и малките матури ще се изтеглят с дни назад...

# 243
  • Пловдив
23.05  е понеделник и може да се предположи сливане на почивните дни за 24.05
26 и 27 се падат четвъртък и петък ... много неприятно. А останалите 3 НВО-то са 7 клас са на 1, 2 и 3 юни. Явно идеята е да подредят някак си почивните дни за останалите ученици.
Така другите ще почиват от 21 до 29.05.  newsm78

# 244
  • Варна
Мен ме радва, че имат по-дълга междусрочна ваканция. Преди беше по 2-3 дни. А за изпитите - ще го преживеят. Иска ми се да бяха по-ранично, но каквото такова. За сметка на това 24 и 25 май ще са им почивни.
И какво като 24 и25 май ще са им почивни . Ще се пукат от напрежение на празника за предстоящите изпити.
На 19 и 20 май определено ще по-удачно да са изпитите на децата.

# 245
Това е проект
 дали ще остане в крайна сметка окончателен?

Иначе, да на 24 и 25 ще почива или ще преговаря Twisted Evil

# 246
тези дати ме струват още по неудачни и за зрелостниците newsm78.
Какво излиза абитуриентска .........., .. и на 26 и 27 матури

# 247
  • у дома
23.05  е понеделник и може да се предположи сливане на почивните дни за 24.05
26 и 27 се падат четвъртък и петък ... много неприятно. А останалите 3 НВО-то са 7 клас са на 1, 2 и 3 юни. Явно идеята е да подредят някак си почивните дни за останалите ученици.
Така другите ще почиват от 21 до 29.05.  newsm78
Благодаря-наистина не погледнах календара  Hug
И за мен е по-удачно да се изтеглят по-напред,но едва ли ще стане.
Болшинството учители вписват като текущи оценките от другите матури и това означава,че ще се изпитва докрай за оформяне,защото колкото и да е старателно едно дете винаги може да стане издънка. Като знам,че нашите тази година ги изпитваха до 12 юни за оформяне-падаше се петък и явно класната е писала събота и неделя бележници,за да им ги даде на 15-понеделник,та явно и догодина ще е така.

За мен най-удачно е матурата по БЕЛ да е на 20 май,а тази по математика на 26 май,но никога не е имало толкова голям промеждутък между двете матури,така че едва ли ще го направят.
Баловете при нас започват от 23 май до 29 някъде,но предполагам,че точно за тях датите не са определени и ще се съобразят с окончателните дати за матурите при определянето им.

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 12:02 от svetlaem

# 248
  • Варна
Проектите у нас са като времянките, не търпят промяна.

# 249
  • най-шареното място
Предполагам, че все пак ще проявят малко разум. За 7-ми клас е отговорен изпит и с лесните теми напоследък съвсем ще се объркат резултатите и ще се обърне на психо тест, за 12-ти - наистина съвпада с баловете.

# 250
  • Пловдив
svetlaem, не болшинството, а всички трябва да впишат оценките от НВО като текуща оценка. И то по всички предмети вкл. БЕЛ и МАТ /но само първи модул/.

Малките матури излизат бързо, понеже се проверяват в училище, но за БЕЛ и МАТ имат нужда от повече време. Че то, като излязат резултатите на 10/06, наистина няма да има време за оформяне. А някои учители по БЕЛ и МАТ взимат под доста голямо внимание тези оценки.  newsm78

А пък за абитуриентските изобщо не се бях сетила. Ами то си е традиция баловете да започват на 24, някой пак си е спестил мисленето при съставянето на този график.  Confused

# 251
  • най-шареното място
И по-рано започват даже. след 19-ти вече има.

# 252
  • Пловдив
И по-рано започват даже. след 19-ти вече има.

За Пловдив знам, че започват на 22-23 май, но винаги е след ДЗИ.

# 253
Поредните безумия от МОН...
Аз искам и двата изпита да бъдат преди 24-ти май.  Grinning

# 254
  • най-шареното място
....
Аз искам и двата изпита да бъдат преди 24-ти май.  Grinning
Определено изглежда добре така.

Не беше ли това правилото предходните години?
Какво пречи да се случи и догодина?

Общи условия

Активация на акаунт