В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 282
  • 801
  •   1
Отговори
# 315
Grizantema, За коя езикова се очаква такава епична борба?

Впечатлена съм от 4- те езика. Явно това е талант на детето ти. Поздравления.
Благодаря! Искаме немска или френска, защото вече държа изпит по английски за ниво В1. По френски ще я пратя за същото ниво през зимата, по немски има А2. Казва, че с немския се чувства най-несигурна, въпреки че нивото го взе със zehr gut(дано така се пише, този език ми е съвсем непознат) затова ще се борим най-вече за немска гимназия. Руският език ѝ е най-изоставащ, ако можем да го вредим за втори, ще е чудесно. Но дали ще се преборим за тези наистина много желани училища, явно математиката ще покаже. А тя никак не е любима, въпреки цялата фамилия математици и инженери.

# 316
Видях, че и по български език има въпроси от 6-ти клас, като например залог на глагола, обаче литературни нито един.... Rolling Eyes Ще изчакаме официалните обяснения от МОН, пък ще видим какво ще излезе... Пак ще трябва да правя нов набор тестове.... ooooh!

Ще се радвам , ако решиш да ги споделиш с нас.

Вероятно заедно ще ги събираме тази година, ако наистина има промени във формата, които да станат факт още тази година. Ще събирам и споделям тук, както ще очаквам и други мами да пускат тестове от школите, за да отделим наистина добрите. Ще ги включа към набора си, ако се налага да го променям. За не знам кой път вече....

# 317
Grizantema, Разликата в баловете м/у Немската и Френската не е малко, така че поне за френската мисля, че няма да е толкова трудно. Успех!

Вие редите езици, ние пък си говорим за математически паралелки. По повод твоя пост го питах как би ги наредил и той ми изброи 3-те възможности в СМГ, НПМГ с математика и там спря. След мнооого чудене реши да постави испанската на следващо място. И тотално приключи с желанията си. Най- много съжалява, че нямало СМГ с ИЕ. Дано се сетя след 10 месеца какво му е било желанието сега. По принцип е постоянен и залагам, че ще е същото, но да видим. Laughing

Ън, разбира се ще споделяме.
На мен ми е важно да има отговори, че иначе не мога да го проверя. Embarassed

# 318
  • у дома
х!

Вие редите езици, ние пък си говорим за математически паралелки. По повод твоя пост го питах как би ги наредил и той ми изброи 3-те възможности в СМГ, НПМГ с математика и там спря. След мнооого чудене реши да постави испанската на следващо място. И тотално приключи с желанията си. Най- много съжалява, че нямало СМГ с ИЕ. Дано се сетя след 10 месеца какво му е било желанието сега. По принцип е постоянен и залагам, че ще е същото, но да видим. Laughing

Моето пък има само едно-сегашното му училище и въобще изобщо не иска и да чуе за ЕГ или ПГ-при нас ФСГ-то има хубави паралелки...

# 319
То и моето иска само сегашното си училище, ама  не се знае знае ли се. Laughing

Разбирам го така- промени в частта граматика, тоест първите 16 въпроса. Запазване на тестовата част с въпроси по литература- 9, включващи изучаваните произведения по литература, + писане на теза и запазен изцяло ІІ модул - преразказ на непознат текст.

Ън, да те попитам за матурата по БЕЛ.
16 тестови въпроса по БЕ.
9 тестови въпроса по литература
Преразказ на непознат текст/2 модул/
Къде е тази теза, за която споменаваш?

# 320
  • у дома

Не съм Ън ама да кажа-това е 25 въпрос от първи модул и носи 6 точки
Тази година беше формулиран така
25. Запишете в две-три изречения какво внушават думите от творбата „Българският език“:
Език свещен…

# 321
Ауу, чудничко.
Моичкия го бива да преразказва, ама тези..... newsm78

# 322
То и моето иска само сегашното си училище, ама  не се знае знае ли се. Laughing

Разбирам го така- промени в частта граматика, тоест първите 16 въпроса. Запазване на тестовата част с въпроси по литература- 9, включващи изучаваните произведения по литература, + писане на теза и запазен изцяло ІІ модул - преразказ на непознат текст.

Ън, да те попитам за матурата по БЕЛ.
16 тестови въпроса по БЕ.
9 тестови въпроса по литература
Преразказ на непознат текст/2 модул/

Тезата е фактически въпрос №9 по литература, или както са обяснили въпрос № 25 за целия тест. Последният въпрос. Носи най-много точки от лит. въпроси- 5 или 6. Там ги режат най-много.

# 323
Много се колебая, какво да правя с този български! Не мога да преценя каква да е допълнителната работа, школа, уроци... Много учители работят на частно, не мога да избера!
Книгите се четат с космическа скорост, досега само едни разкази на Йордан Йовков е започнал, но не е стигнал и до средата! И го нарича "Данчо Йовков", като че ли учат в един клас  hahaha. Тази седмица ще ходя пак до  библиотеката и ще взема "Бай Ганьо" примерно.

# 324
  • у дома
Много се колебая, какво да правя с този български! Не мога да преценя каква да е допълнителната работа, школа, уроци... Много учители работят на частно, не мога да избера!

Деси,ти си познаваш детето-ако няма сериозни пропуски в граматиката и е добър на преразказите и школа ще ви помогне,но ако не-учител да си работи индивидуално  Peace От голямо значение е и колко часа допълнително БЕЛ ще имат в училище,ако въобще имат,дали учителя е даващ и изискващ ,дали детето ще седне само допълнително да си прави тестове и още куп неща...

# 325

Svetlaem е права, зависи изцяло от детето. Моето го записах на частни и по мат, и по БЕЛ, не защото изостава, а защото иска в АК и му трябва по-сериозна подготовка от тази в училище. Според мен трябва да го обсъдите заедно с детето.

# 326
Книгите се четат с космическа скорост, досега само едни разкази на Йордан Йовков е започнал, но не е стигнал и до средата! И го нарича "Данчо Йовков", като че ли учат в един клас  hahaha. Тази седмица ще ходя пак до  библиотеката и ще взема "Бай Ганьо" примерно.

Joy Joy Сигурно му е харесало как пише "Данчо Йовков", което е добре. Пък ако и " Ванката Вазов" му се понрави ще е още по-добре, че е с най-много произведения той. Laughing
 Нека детето да си каже мнението  и то в избора на допълнителна подготовка. Трябва да ходи с желание.

# 327
  • дядовата ръкавичка
Хвърлих бегъл поглед на теста по БЕЛ. Не ми хареса как са зададени въпросите.  Излишно завъртяни и сложни ми се сториха. Ако целят намаляване на лошите резултати, не знам как очакват, децата изобщо да разберат какво се пита. Освен това доста от въпросите предполагат субективни тълкувания. Никак не одобрявам въпроси от типа: "Кое заглавие е най-подходящо?".
С две думи: Не ми харесват промените! ... Не че някой ме пита.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 13:57 от Айяла

# 328
  • най-шареното място
Никак одобрявам въпроси от типа: "Кое заглавие е най-подходящо?".

Това специално е есенцията на недомислиците според мен. Кой може да каже, какво иска да акцентира автора, освен самия автор?

Много рядко има предложения /когато е затворен въпрос/, които да не са подходящи. Особено когато е художествен текст. Това съм забелязала от момента, в който се появиха разни подобни тестове още в начална степен. С други думи, това е почти сигурна точка надолу за мислещи деца.

# 329
  • София
Отново промени за нашите деца... Надявам се преподавателите в школите, а и в училищата, да получат ясни указания, за да се справят и подготвят децата.

Общи условия

Активация на акаунт