В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 241
  • 801
  •   1
Отговори
# 675
...
1-2 години подготовка са за преразказ.
За следващите набори - може и очерк да е. Но не сега.

Мда. След нас и потоп, викаш.
Защо за сегашния набор да не може, а за следващите примерно един-два да може? Нали и те се готвят към момента по същата програма и вероятно по същия начин?

Ако правите нещо, ограничете броя на исканията.
Примерно:
1. Задължителен почивен ден  между двата изпита. Тук ще ви подкрепят и бъдещите зрелостници.
2. Запазване на начина на балообразуване.

Мисля, че по отношение на формата на изпита няма да има промени. Това, което прочетох засяга по-скоро съдържанието. Качените задачи са примерни. Никъде не пише, че броят им ще бъде същият и на предстоящото НВО.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 19:22 от Анонимен

# 676
  • Варна
И моето мнение по повод подготвяния текст до МОН:
4. Промяната в мисленето и отношението на седмоклосниците към изпита, както и в истинското приложение на наученото  ще се случи с промяна на втори модул по БЕЛ - от неподходящия преразказ да се върви към създаване на друг тип текст: есе или съчинение разсъждение върху изучаван литературен текст.
Цитирам: "Освен с образност и афористичност есеистичният стил се отличава с творческа самобитност и новаторски дух."
Интересно ще бъде при оценяването и според мен доста субективно.
Освен всичките есета да ги проверява един и същ човек и трябва да се молиш да харесва определен тип разсъждения.  Grinning

# 677
Аз също изпратих своето мнение и предложения. Копирах и министъра и мисия Образование на Нова телевизия. Пък може нЕкой да озапти усмивката на Кастрева и най-вече да спрат тези безумни промени. (толкова лицемерна и неприятна е тази жена)

# 678
  • най-шареното място
...
1-2 години подготовка са за преразказ.
За следващите набори - може и очерк да е. Но не сега.
Мда. След нас и потоп, викаш.
Защо за сегашния набор да не може, а за следващите примерно един-два да може? Нали и те се готвят към момента по същата програма и вероятно по същия начин?

Ако правите нещо, ограничете броя на исканията.
Примерно:
1. Задължителен почивен ден  между двата изпита. Тук ще ви подкрепят и бъдещите зрелостници.
2. Запазване на начина на балообразуване.

Мисля, че по отношение на формата на изпита няма да има промени. Това, което прочетох засяга по-скоро съдържанието. Качените задачи са примерни. Никъде не пише, че броят им ще бъде същият и на предстоящото НВО.

Да това са исканията.
Обаче  поне пет пъти писах - не за следващите два набора поне. Даже не и за бъдещия пети клас ако не са готови и приети промените преди началото му.

Стейси, какъвто и текст да пишат винаги се оцянва текстът- структура, език, аргументираност, граматик аи пунктуацията. Защитаването на "правилна" или "грешна" теза не би следвало да влияе изобщо, независимо от мнението на проверяващият. Той може да санкционира евнтуално неверни факти, но не и изпозлването на правилни за защитата на "невярна" според него теза. И все пак, като имат желание и време да приемат нов ред преди пети клас, да изпитват по него след 7-ми.

# 679
Здравейте,

съгласна съм с Дидева,
наистина най-важното е денят на почивка между двата изпита. Казвам го, като човек минал през седми клас. Не знам защо е тази промяна, освен за удобство на администарцията-събира се цяла седмица почивни дни. За децата не е добре.
За програмата и промените още не съм се запознала, за да коментирам, но ме дразнят високопарните глупости на МОН.
Нали разбирате, че не това е подходът към по-качествено обучение и по-добри резултати?

# 680
  • у дома

Нали разбирате, че не това е подходът към по-качествено обучение и по-добри резултати?

Ами,да-напълно разбираме,но по-важното е,че тези от МФН не разбират или по-точно не желаят да разбират Peace

# 681
  • София
И аз изпратих мнението си с предложения до МОН. Към гореизброените от вас добавих и това, че е редно да се помисли за допълнителни дати за полагане на изпити за НВО за деца, които по уважителни причини не биха могли да се явят на определените. Все пак това им е единствения шанс за кандидатстване в гимназия.

# 682
  • дядовата ръкавичка
Вярно, бях забравила за това.

# 683
Утре изтича срока, до който могат да се изпращат предложения, становища и мнения
на сайта на МОН-има даден имейл.   a.tringov@mon.bg

Призовавам всеки, който има желание да се включи и ни подкрепи в "неравната" борба с държавната структура МОН.Основните искания Дидева ги е синтезирала в две основни точки, а именно:

1.Задължителен почивен ден  между двата изпита за 7 и 12 клас;
2. Запазване на начина на балообразуване на кандидатстващите след 7 клас ученици.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 22:46 от kalona

# 684
Не съм надзъртала /не мога да изчета цялата тема сега, никакво време нямам /откак писах несъгласието си в МОН, та да попитам- има ли петиция организирана и ако да- къде, за да се включа.
Дано има и повече индивидуално включили се реални предложения.

# 685
Не съм надзъртала /не мога да изчета цялата тема сега, никакво време нямам /откак писах несъгласието си в МОН, та да попитам- има ли петиция организирана и ако да- къде, за да се включа.
Дано има и повече индивидуално включили се реални предложения.

До момента не сме направили петиция или поне аз не знам , индивидуално изпращаме предложения на имейла.

# 686
  • I want it all and I want it now.
Готово и аз написах едно писмо до МОН. Peace

# 687
  • София
Аз също изпратих становище до Министерството. Отговориха ми на 4-тата минута Laughing Щели да вземат под внимание всички становища. Едва ли, ама да видим.

# 688
Поне сме опитали да направим нещо.  bouquet

# 689
Изразили сме гражданската си позиция!

Нека поощрим тези, които още не са да го направят. Тук изобщо не става въпрос дали тази година имаш седмокласник или не.  Peace Така предвижданите промени ще касаят може би всички, които вече са в училище, а може и след това.  

Опита ми да информирам в темите за следващите набори, общо взето беше "това не ни касае сега". Жалко!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт