Лятото дойде и е време да получим тез' чертички две!Бъдещи мами над 35

• 26 898
  • 718
  •   1
Отговори
# 135
  • На остров
Ина много хубава песен   bouquet !
Скрит текст:
Салата от печена маруля и Цезар дресинг
2 марули
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица сол на люспи
0.5 ч.л. едро смлян черен пипер
2 филии бял хляб за тостер
8 резена бекон барбекю
1 супена лъжица зехтин
пармезан
Цезар дресинг
2 жълтъка
2 супени лъжици бял оцет балсамико
1 чаена лъжичка горчица
1,5 чаши неутрално олио
7 ситно нарязан аншоа
2 скилидки чесън , настърган
1 чаша ситно настърган пармезан
Черен Пипер
Подготовка
Цезар дресинг : разбйите заедно яйчните жълтъци , оцет и горчица. Налейте олиото на тънка струя , докато стане на гъста консистенция . Добавете аншоа , чесън и пармезан . Подправя се със черен пипер.
Разделете марулите надлъжно и поръсете със зехтин или олио. Добавете сол и черен пипер. Сложете на грила внимателно около минута от всяка страна, така че да не се изгорят марулите.
Поръсете филйиките с зехтин и ги препечете на грила до златисто. Изпечете бекон  до хрупкавост. Нарежете на малки парченца хляба и бекона. Сложете половинките марули и отгоре наредете другите съставки, полейте с дресинг и парчена пармезан. . Източник кооп, личните ми снимки като се върне младежа.

Сочен ябълков сладкиш с канела и червени боровинки
150 гр масло със стайна температура
2 дл сурова захар
3 яйца
3 дл бяло брашно
1½ ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
2 големи ябълки около 300 гр
1½ дл червени боровинки

Загрейте фурната на 175 гр.
Разбъркайте маслото и захарта с миксер до пухкавост и добавете едно по едно яйцатаи разбъркайте още малко.
Смесете брашното и бакпулвера в отделен съд. Настържете ябълките с корите. Добавете брашното и ябълките към яйчната смес и сложете голяма част от боровинките. Изсипите всичко в намаслена тавичка с махащ се край около 24 см в диаметър и поръсете отгоре останалите боровники.
Пече се 45 м в долната част на фурната. източник свеки  Sunglasses 

Пате какви рецепти те интересуват в моето списание има около 129 рецепти безглутенови, да дадеш малко насоки и да почвам да ти ги пиша Simple Smile) .

# 136
Много ви благодаря за милите думи и топлото посрещане!
Аз много искам второ дете, макар че познати ме убеждават, че нямало смисъл - нали все пак имам едно, да ми е здраво, а закога тепърва...Притеснявам се само от по-голямата разлика и че може да му се виждаме много стари с таткото след време. То и сега на щерката й се струваме много възрастни -като динозаврите.
Мира какво стана с каката, къде избра да учи?
Ако е към мен, защото има и адашки: В 32, че най-близо, но не съм кой знае колко доволна. Обаче май навсякъде в ДУ има проблеми с дисциплината
Стискам и аз палци да мине леко идването на дългоочакваното мъниче на Кей!

# 137
  • Варна
Кали, къде си newsm78 дай рапорт как сте? Hug

Днес цял предиобед дремах, че снощи имах кошмарна нощ в буквалния смисъл. Цяла нощ сънувах, че пак имам кръвоизлив,  после пък, че раждам, после - че ще ми правят кюретаж...  ooooh!
То имаше и три раждания тази нощ, а стаята ми е точно до приемния кабинет... Едната мама доста викаше горката.
Иначе кървенето намаля, но много бавно. По-бавно отколкото й се искаше на лекарката. Лошото е, че колкото повече се продължава с Децинона, толкова по-опасно става за плода...  Tired
Дано устиска малкото човече ... Praynig

# 138
Кали, а за спиране на децинона някой говори ли?

# 139
# 140
  • Истински се вижда само със сърцето.
Я някой да ме светне по един въпрос Simple Smile - ходих да си запиша нов час за цитонамазка, че предния се наложи да го откажа и и казавам на жената на регистратурата евентуално в началото на следващата седмица, че съм в отпуска, не можело, трябвало да е на 10 ти ден от цикъла, та изчислявахме кой ден, а аз си мислех че за цито няма значение, поне досега никой не ме е питал кой ден от цикъла е   Thinking

# 141
  • Инсбрук
Кали стиснати палци и от мен  Hug
Кей и на теб за срещата с госпожицата  Hug

Коте по-често му връчвай слинга даже в къщи като сте  Mr. Green аз като оставя ММ да гледа Борис, горкия цяла нощ сън не го лови в подготовка за следващия ден, ама то пък детето слуша, не съм се сещала да му поръчам междувременно да изпере, изчисти и наготви  Mr. Green

# 142
  • Варна
Кали, а за спиране на децинона някой говори ли?

Веднага щом спре кървенето.
Ама то много бавно намаля и не знам кога ще спре...  Tired Утре ще стане точно седмица на Децинон.

# 143
Ха добър ден! Wink (Хи-хи, при нас на лека нощ отиват нещата.)
Първо много ви благодаря за милите думи по адрес на нашето семейство!  Embarassed

Ех, Кей, дойде и време на Димана да се появява! Всичко да минава спокойно утре и следобед спокойно да си гушнеш малката душица!

Кали, все по-добре ще стават нещата и скоро ще сте си вкъщи и спокойно ще си бременеееш.  Hug

Mira_p, добре дошла и от мен! Не ги мисли годините хич, ако наистина искаш още едно детенце, те не са от значение! Пък какво казват хората, хич да не ти пука изобщо. Така мисля аз, животът си е твой и ти си знаеш най-добре. Simple Smile

Коте, и ММ ми е отправял подобни реплики, ама пък и много пъти ми е казвал, че не би издържал на еднообразието, ако трябва той да гледа Сава. ММ много ми помага, но определено пропуска някои аспекти на домакинската работа, а и факта (когато Сава беше по-малък), че целодневната комуникация с едно бебе/малко дете е освен приятна и натоварваща, когато е непрекъснато.
Та, мъжка му работа! Извинил се е човекът, дано повече не прави подобни коментари, защото наистина много боли от тях...

Уанче, поне навреме си разбрала за картите на фотото... Сава ми беше скатал съвсем скоро една флашка със снимки от последното ходене в Бг, както и батерията на фотоапарата, барабар с някои други вещи. Отрепах се да търся, питам, не знае... Накрая се примирих, че снимките са загубени, купихме нова батерия и...хоп намерих съкровищницата на моя синковец... Вярно, че синът ти е значително по-голям, ама си е хлапе, понякога не мислят много май? Wink

Ммммм, какво ли още щях да казвам? Забравих...
Спи ми се ужасно много на мен, днес пропуснах следобедната дрямка и сега едвам си държа очите отворени, но легна ли сега, в 4 съм станала да броя звездите.

# 144
Коте,ММ се опита да ми каже,че не било кой знае какво да се гледа новородено когато се роди Мими.
Скрит текст:
Тя нали е лятно бебе я изведох още на 7 ден.Наистина спеше по много,но в 4 сутринта беше наспана и аз винаги я вземах и отивахме в другата стая,а той да поспи.Беше на около 1мес,когато се прибра от поредната работна събота и му връчих количката с детето да обиколят квартала.Аз през това време исках да пусна прахосмукачка(Мими много плачеше от нея),да изчеткам килимите,да обера праха и да се изкъпя.Той заяви,че отива в кварталното кафене да пие кафе.През това време на мен не ми достига въздух да бързам да свърша всичко и като отидох останах така #Crazy.Две от неговите колежки си предават бебето и го занимават,а той -на бира с цаца.На другия ден ми казва,как така съм уморена и нямам време дори за баня.
Падна ми пердето,облякох се и излязох за 2ч и му оставих да гледа Мими,като не забравих да му кажа да пусне пералня прахосмукачка и да наготви..Тя май от женска солидарност Wink е ревала през цялото време.От тогава не е споменавал дума,че ми е лесно в къщи.Всеки свободен момент е с децата,а ако случайно не съм наготвила винаги казва,че гладни няма да умрем.
Не мога да си изкривя душата -и готви ,и пере,и глади ,и чисти.

Мира_р,за другата Мира е бил въпроса Laughing.Тя имаше абитуриентка тази година и на девойката и предстоеше избиране на университет.

Кали,това са само кошмари Hug.На яве,ще се радваш.

Илейн,не знам защо са ти казали 10 ден.На мен нали ми правиха след раждането.

# 145
  • София/Стара Загора
Кали, важно е, че кървенето намалява, и съм сигурна, че съвсем скоро ще спре....

Зазу, още не съм готова за явяване на листовки, че досега блях и нищо не четох, а пък кормилнте часове си вървят....та ще видим кога ще съм готова

Ох, защо като почна да чета правилника и ми се приспив, това никога не е било....винаги съм учила без проблем... newsm78 да е  от възрастта или от материята  Thinking

Цитонамазка е препоръчително да се взема преди овулация, защото след това има много секрети и трудно се изследва, затова са ти казали 10 ден, за да може да е сигурно, че няма да  си в цикъл, както аз съм например 7 дни...10 ми е идеален...същото важи и за ехография на гърдите

# 146
  • При вещиците
 Ох, все забравям
Мира_р, добре дошла. Аз съм на твоите години и сме на първо чедо. Така ни е било писано. Слушай си сърцето а не хората.
Мандиииии, супер поддържаш блога  Hug
Ината, много сте хубави! А баткото сияе.
Шери,страхотен урок си дала.

# 147
Шери, като попадна на индийка на регистратурата винаги е така, че и много тихо попита кога ми е първият ден от цикъла, все едно нещо срамно пита  Laughing, предният път като записвах беше англичанка и такиви филми с 10ти ден нямаше, да кажеш че хормони ше ми пускат  ooooh!

Ох Манди добре че ме светна да не и се ядосвам на жената Simple Smile

# 148
  • На остров
Мира_р към другата Мира беше, както е казала Шери, но и за твоята щерка се радвам да разбера Hug .
32 е добро училище, майка ми го е завършила и на мен ми беше ред, но се разминах. Синковеца беше в 41 и от него съм доволна Simple Smile .

Манди да не ни зарадваш с някой тест Praynig Hug както ти се спи  Wink .

Шери добре си го научила тм   bouquet !
Изчетох цяла тема в клюкарника за козметика  Mr. Green

Кали дано скоро спрете и лекарства и козметика Hug !

Танзу как си?

Сестра ми е на море в Гърция и аз като любима сестра притеснена от показваното за Гърция по тв ги издирвам да питам как са и дали ще могат да заредят гориво за да се приберат. Зет ми ми отговаря и  твърди, че всичко е ок и проблем няма там, та съм в шок къде е истината Crazy .

# 149
Уанче, най - вероятно не е проблем да си плащат с карти, ограничението е само в лимита на банкоматите и че банките не работят, но ако те си носят и кеш и нямат проблем с плащане с карта, значи всико си е ок Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт